Wczorajsze moje śniadanie to pokłosie przepisu na zapiekany rabarbar i licznych moich przepisów na naleśniki/pankejki:) Po prostu zachciało mi się zapieczonych w cieście mącznym owoców
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną do tej pory jadłam ugotowaną, z dodatkiem owoców i bakalii. Najczęściej na śniadanie albo deser. Zainspirowana przepisem na zapieczoną jaglankę, czyli coś w rodzaju ciasta jaglanego z owocami, zrobiłam i ja też:) Za pierwszym razem kaszę ugotowałam zbyt płynną i po wyjęciu z piekarnika nadawała się do zjedzenia jedynie łyżeczką, co mnie absolutnie nie zraziło, a wręcz
Zdrowa Kuchnia SowyMam do realizacji kilka przepisów z mlekiem kokosowym, więc przy okazji ostatnich zakupów sięgnęłam po puszkę mleka A-Tip, które zawsze kupuję, bo w przeciwieństwie do
Zdrowa Kuchnia SowyMoje jesienno-zimowe śniadania to głównie 3 pozycje: kasza jaglana, ryż i placki/pancakesy. Oczywiście w różnych wariacjach, żeby się nie znudziło:) Dzisiaj ryż z musem owocowym
Zdrowa Kuchnia Sowypasta z kaszy jaglanej (a nawet dwie:) Druga pasta (bo jeszcze 3 łyżki kaszy zostały po zrobieniu jaglano-jajecznej) poszła też szybko - miałam ugotowaną fasolkę adzuki z myślą o deserze, więc padło na nią. PASTA Z FASOLKĄ ADZUKI Składniki: * 2-3 łyżki ugotowanej fasoli * 2-3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej * ząbek czosnku * łyżka jogurtu/majonezu/śmietany
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam w końcu karob (jako zamiennik kakao). Spotykałam go często w przepisach i od dawna miałam ochotę poznać jego smak. Poznałam więc i od pierwszego wejrzenia
Zdrowa Kuchnia SowyDopiero teraz zwróciłam uwag ę na to, że prawie wszystkie moje wpisy październikowe dotyczą słodkości - ciast , deserów i t y m podobnych . Ponieważ jednak są to słodycze w wersjach mocno zdrowotnych, więc nie będę się tym specjalnie może martwić, skoro taka potrzeba (widocznie) się u mnie pojawiła;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyczyli bardziej słodko już się chyba nie da;) Rzadko jadam kaki ze względu właśnie na jego ekstremalną słodycz (podobnie jak ananasa), ale od czasu do czasu dorzucam go do deseru albo, jak dzisiaj, do śniadania. Składniki na 2 porcje: * ok. 100 g kaszy jaglanej (u mnie wersja słodka) * owoc kaki * kilka daktyli * łyżka orzechów włoskich
Zdrowa Kuchnia SowyUwielbiam ten stan, kiedy odkrywam coś nowego, jakiś ekscytujący mnie nowy obszar i mam przed sobą perspektywę eksplorowania go:) To dotyczy oczywiście nie tylko kuchni
Zdrowa Kuchnia SowyTe wpis został przygotowany do akcji "Dzienny jadłospis" Jak się pojawiła, to zupełnie nie wzbudziła mojego zainteresowania, ale po jakimś czasie stwierdziłam, że może
Zdrowa Kuchnia SowyParę dni temu zrobiłam coś w rodzaju tarty z jabłkami na ciekawym otrębowym spodzie. Wyszła bardzo smaczna, tylko niepokazowa;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPowyższe zdjęcie zdobyło jedną z dwóch nagród specjalnych za NAJŁADNIEJSZE ZDJĘCIA TEGOROCZNEJ AKCJI TĘCZA SMAKÓW 2 !!! ***** Bardzo mi si ę spodobał, tym bardziej, że mam
Zdrowa Kuchnia SowyRobiąc kulki otrębowe z bananami już miałam pomysł na ich wersję bezglutenową, czyli z dodatkiem amarantusa zamiast otrąb. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis na tę bardzo szybką do przygotowania konfiturę (chociaż nie jestem pewna, czy to właściwa nazwa) znalazłam w Wysokich Obcasach Extra. Zmieniłam trochę ilości
Zdrowa Kuchnia SowyZawsze robię tego typu śniadania (oparte na kaszy jaglanej, płatkach zbożowych bądź ryżu) z dodatkiem owoców: jabłek, gruszek lub innych sezonowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy