deser - 61894 przepisów (strona:3364/4127)

Owocowe "sushi" 228

Składniki: 2 szkl. ryżu do sushi 3/4 szkl. napoju ryżowego Alpro lub chudego mleka dowolne owoce - u mnie wiśnie i borówki 4-5 łyżek tartych orzechów

kolorowotorcikowo
Klasyczna kawa mrożona z lodami 133

  Przygotowanie: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, np Jacobs Cronat Gold 70 ml gorącej wody łyżeczka cukry Wymieszać ! Dodać 2 łyżki lodów waniliowych lub orzechowych. Uzupełnić zimnym

kolorowotorcikowo
Czekoladowe frappe 136

Do 2 porcji przygotowania potrzebujemy: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, np. JACOBS Cronat Gold 1/2 tabliczki czekolady deserowej 400 ml zimnego mleka kostki lodu Czekoladę połam. 2/3

kolorowotorcikowo
Zapiekanka ryżowa z jabłkami 576

Składniki: 1 l mleka 2,5 szkl. ryżu białego 4 łyżki cukru cukier waniliowy Mleko gotujemy z cukrem, na wrzące wsypujemy ryż. Gotujemy 10 minut, pilnując

kolorowotorcikowo
Wafle z ziarnem słonecznika 173

Składniki: 100 g pestek słonecznika 125 g margaryny 1 puszka mleka kondensowanego 4-5 łyżek mleka w proszku Wykonanie: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Dodać margarynę

kolorowotorcikowo
Dwukolorowy sernik na zimno 167

Składniki: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 3/4 szkl. cukru pudru 300 ml kremówki 1,5 szkl. jeżyn 2 łyżki żelatyny na spód: 1/2 szkl. płatków

kolorowotorcikowo
Biszkoptowe naleśniczki z owocami sezonowymi 357

Składniki: 3/4 szkl. mleka 1 szkl. mąki szennej 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju rzepakowego owoce sezonowe deser waniliowy Alpro Wykonanie: Oddzielić białka od żółtej jaj. Białka ubić na sztywno. W oddzielnym naczyniu zmiksować mleko, mąkę, żółtka, cukier i olej. Do gotowej masy naleśnikowej dodać pianę - delikatnie wymieszać. Na suchej, rozgrzanej patelni kłaść łyżkę stołową ciasta, formować placuszek

kolorowotorcikowo
Pieczone brzoskwinie w różowym winie 178

winie.   Migdały, skórkę pomarańczową i cukier połączyć. Napełnić bakaliami połówki brzoskwiń. Umieścić owoce w naczyniu do zapiekania, polać winem. Piec w 180 stopniach około 15-20 minut. Do deseru polecam kieliszek wina francuskiego różowego półsłodkiego Celebro. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mleczny torcik na migdałowym spodzie 167

Spód: 130 g masła 150 g migdałów w słupkach 150 g herbatników kakaowych Masa: 250 ml mleka 400 ml kremówki 4 łyżki cukru 3 płaskie łyżki

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 167

miłych akcentów, była wizyta Vanilla Cafe . Tam czekał na nas wspaniały bezowy tort z mascarpone i owocami. Rozpusta dla podniebienia i oczu – do dziś czuję smak tego wyśmienitego deseru… W ramach Małego Festiwalu Kawy, odbywały się warsztaty z alternatywnych metod parzenia kawy. Andrzej, Kondrat i Marcin z  Kap Kap Cafe pokazali, jak parzyć kawę doskonałą. Sprzęt, którego używali, mógłby

kolorowotorcikowo
Trufelki a'la bajaderki 171

Składniki: 100g czekolady mlecznej   50g czekolady deserowej 100 g herbatników 200 g okrawków ciasta, u mnie biszkoptowe ( najlepiej suchego ) 120 g chałwy 2 łyżki cukru

kolorowotorcikowo
Chrupiące koszyczki z jabłkowym nadzieniem 150

Składniki: 4 płaty makaronu Lubella lasagne 3 kwaśne jabłka 3 łyżki cukru brązowego 100 g migdałów 150 g serka mascarpone 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki

kolorowotorcikowo
Gruszki w piance jajeczno-migdałowej 217

Składniki: 2 średnio dojrzałe gruszki 1/2 szkl. białego wina półsłodkiego łyżeczka margaryny/masła 2 żółtka 3 łyżki cukru 3/4 szkl. napoju migdałowego  Alpro   migdały

kolorowotorcikowo
Słodki konkurs z marką Teekanne 210

drodzy, wspólnie z marką Teekanne zapraszam Was do wzięcia udziału w konkursie. Zadanie konkursowe polega na : * przygotowaniu ciasta, ciasteczek lub deseru  - mile widziane Świąteczne propozycje * jednym ze składników musi być herbata Teekanne * jedna osoba może przesłać max. 3 propozycje * zgłoszenia przepisów do 12 grudnia Zgłoszenie powinno zawierać: - przepis - zdjęcie ( było by miło, gdyby na foto widniała użyta herbatka ) Będzie

kolorowotorcikowo
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 186

philadelphia.  Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu.   Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser - mus śliwkowy z przyprawami korzennymi i kremem chałwowym. Dla mnie - rewelacja ! Wszystkie przepisy znajdziecie tutaj Pyszne jedzenie i miła atmosfera sprawiły, że nie miałam ochoty na zakończenie... Niestety - wszystko

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania