Przepis na to ciasto mam od dawna i jako około 13-letnia dziewczynka piekłam często na niedzielę (naprzemiennie z biało-brązowym) :) super smaczne, lekko wilgotne, znika
Kolorowy PrzepisownikWiśnie w pełni i można je wykorzystać na rożne sposoby. U mnie ciasto ucierane z wiśniami. Pyszne mięciutkie, rozpływa się w ustach. Przepis bardzo prosty i
W kuchennym oknie EwyModa na słoiki trwa w najlepsze więc postanowiłam też je wykorzystać. Dziecinnie proste ciacha do wykonania, które jeżeli zamkniemy zaraz po upieczeniu szczelnie nakrętką wytrzymają w
greenscarfEkler, eklerek, eklerka , z fr. éclair – podłużne ciastko z parzonego ciasta. Po przecięciu na dwie części jest napełniane kremem lub bitą śmietaną. Eklerka prawdopodobnie została
mojewypiekiinietylkoGdy tylko pojawiły się jagody na moim ryneczku, bez wahania kupiłam je! Pamiętam jak byłam mała chodziłam z mamą na jagody, a potem jadłam takie pyszne
Ana Mari's worldCiasto które kusi swym słonecznym wyglądem a wszystko to za sprawą brzoskwiniowych ślimaczków , delikatna masa śmietanowo-serowa i warstwa soczystych brzoskwiń pod galaretką tworzy niebiańską całość
Wanilia i KardamonPoniższy przepis nie wymaga maszynki do robienia lodów. Zazwyczaj jadam lody waniliowe, czekoladowe, toffi itp. Nigdy nie sięgam w sklepie po lody truskawkowe, bo parokrotnie
Passions hobbies lifeMałe, słodkie co nieco, czyli truskawki zapiekane w koglu - moglu. Składniki (na 2 małe kokilki): 2 żółtka 3 czubate łyżeczki cukru szczypta cukru waniliowego 6 truskawek
Smak mojego domuMoje ciasto jest spore, na dużą blachę: Biszkopt ( robimy dzień wcześniej) - 8 lub 10 jaj (oddziel białka od żółtek) - 250 g mąki pszennej - 50 g mąki
Pasje JolkiAż żal przyznać, ale moja mama zawsze szła na łatwiznę jeśli chodzi o sernik na zimno. Kupowała gotowca w proszku, dodawała składniki sugerowane przez producenta i
W kuchni KatieLawenda.... Pięknie pachnie, cudownie wygląda i wyśmienicie smakuje! Taki syrop można wykorzystać do zrobienia letniej lemoniady lub do posłodzenia herbaty albo
Pora na pora i pomidoraPyszny, słodko-kwaśny placek bezowy na migdałowym spodzie z czerwoną porzeczką. Pyszności <3 Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie". Z przygotowanych składników przygotujemy placek o
My Culinary ArtPiekłam kiedyś serowiec według Makłowicza [ klik ] , to jeden z lepszych serników jaki udało mi się zajadać. Ten przepis to moje wariacje na temat czyli tu odjęłam
Moje Małe CzarowanieProste i smaczne ciasteczka Składniki 2 opakowania ciasta francuskiego (po 275 g) 250 g śliwek węgierek szklanka serka naturalnego ( z wiaderka-do serników) cukier cynamon żółtko
R'n'G KitchenSkładniki 100 g jagód 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 150 ml mleka 25 g masła 1 jajko szczypta soli
R'n'G Kitchen