deser - 61894 przepisów (strona:3076/4127)

Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 177

     Dziś zapraszam na pyszny serniczek, delikatny i kremowy, wykonany ze śmietany. Kruche, maślane ciasto, kryjące waniliową, śnieżnobiałą masę, jest idealne w smaku. Ja

Rozpustne gotowanie
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 157

     Dziś zapraszam wszystkich na kremowy sernik czekoladowo-wiśniowy. Kocham czekoladę, bardzo lubię serniki, więc znów postanowiłam je połączyć i upiec sernik z czekoladą

Rozpustne gotowanie
Babeczki z owocami. 119

     Pyszne, mięciutkie, soczyste babeczki z owocami. Idealne! Polecam!!! Składniki na babeczki z owocami: 2 jajka 50 g cukru 200 ml jogurtu owocowego 50

Rozpustne gotowanie
Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki. 108

     Wczoraj na śniadanie usmażyłam pancakes (pankejki:) takie tradycyjne, podane ze słodkim  korzennym, złotym syropem . Jeśli lubicie śniadania na słodko, to bardzo polecam

Rozpustne gotowanie
Ciasto francuskie (ekspresowe). 174

     Jestem zachwycona tym przepisem! Ciasto jest idealne: maślane, pachnące i naprawdę się listkuje!!! A do tego jest banalnie proste w przygotowaniu. Zawsze kupowałam

Rozpustne gotowanie
Róże z ciasta drożdżowego z dżemem i jabłkami. 153

     Nie ma nic lepszego od jeszcze ciepłego, pachnącego, drożdżowego ciasta. A jeśli dodatkowo jest ono mięciutkie, puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w

Rozpustne gotowanie
Bułeczki zajączki. 153

     Jak widać zaczynam przygotowania do Wielkiej Nocy. W tym roku, ku uciesze najmłodszego członka naszej rodziny, upiekłam zajączki z maślanego ciasta drożdżowego. Synek

Rozpustne gotowanie
Wieniec drożdżowy z makiem. 252

     Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was kolejną propozycję na pyszny, pachnący, mięciutki wypiek drożdżowy, a mianowicie na wieniec drożdżowy z makiem. Przyznam się

Rozpustne gotowanie
Zielona babka jogurtowa z bitą śmietaną na Dzień Świętego Patryka. 163

     Dzień Świętego Patryka to święto patrona zielonej wyspy, czyli Irlandii. Jako że jeszcze niedawno i  My mieliśmy być zieloną wyspą warto co

Rozpustne gotowanie
Kringel- estoński warkocz. 178

     Dziś zapraszam na kolejnego drożdżowego zawijańca, a mianowicie na Kringel, czyli estoński warkocz. Ciasto jest puchate, słodkie, maślane, czyli idealne. Nadzienie z orzechów

Rozpustne gotowanie
Babka marmurkowa w czekoladzie. 123

     Wielkanocne Święta już niedługo, więc czas najwyższy zastanowić się nad wyborem ciast na tę okazję. Oczywiście jednym z ważniejszych wypieków jest babka i

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 135

     Tak naprawdę to ciasto jest mazurkiem czekoladowym z masą karmelową i bakaliami. Pomimo tego, że jest dość wysokie i puszyste, pieczone jest na

Rozpustne gotowanie
Masa kajmakowa kakaowa. 182

     Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu

Rozpustne gotowanie
Mazurek kajmakowy. 125

     Kochani, dziś zapraszam Was na kawałek świątecznego mazurka. Będzie to mazurek kajmakowy, z własnoręcznie zrobioną masą kajmakową ( tutaj przepis ) i wafli, czyli chyba

Rozpustne gotowanie
Kostka karmelowa. 222

     Delikatny, mięciutki biszkopt przełożony pysznym, karmelowym kremem, a wszystko to obsypane chrupiącym krokantem. Numer jeden wśród tegorocznych, świątecznych wypieków. Bardzo polecam! Składniki na

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania