Fasola leżała u mnie na klatce już dobry miesiąc. Nikt się nie chciał za nią zabrać, ja po 3 nieudanych próbach stworzenia nowego przepisu zwątpiłam..
CzarnawisienkaKruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego
Podróż w kulinariaNie będę się rozpisywać. Prosty i smaczny omlet, który przygotuje się w niecałe 15 minut bez jakikolwiek problemów. Dodatek jogurtu i cynamonu sprawia, że posiłek rozpływa
Truskawkowa FiestaCzekoladowe warsztaty kulinarne "Z E.Wedel w Kuchni" zaowocowały nowym doświadczeniem, trikami kuchennymi i przepisami na burgery z buraka w kakaowo-sezamowych bułeczkach oraz na bezę orzechową
SzczyptaSmaQskładniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml piwa o smaku cytrynowym ok. 400 g podłużnych biszkoptów 4 banany, dojrzałe 4 żółtka
Domowy Smak JedzeniaWykorzystując brązowy cukier i ocet balsamiczny możemy stworzyć wyrafinowany sos, który będzie pasował idealnie do fig lub świeżych truskawek. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego 3 łyżki brązowego
naRuszcieSkładniki: -szklanka mąki -pół szklanki mąki ziemniaczanej -szklanka cukru -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g. -4 jajka -200 g
Magia jedzenia.Idealnie kruche ciasto z dodatkiem brązowego cukru na bazie masła, warstwa z winnych jabłek oraz beza z dodatkiem mielonych orzechów włoskich tworzy pyszne ciasto również
Wanilia i KardamonJako, że miałam gości, postanowiłam przenieść ich wirtualnie na moją Sycylię, gdzie w każdą sobotę o świcie, chodziłam dziarsko na lokalny ryneczek. Można tam było kupić
Z Kuchni Do KuchniKiedy w lodówce możemy znaleźć płat niewykorzystanego ciasta francuskiego, a w koszyczku zalegają nam jabłka to znak, że należy coś z tym zrobić. Pamiętam, że zapach
ChilliJemyDzień dobry! Naszym ulubionym weekendowym śniadaniem są naleśniki. Zawsze smaży je mąż, bo mi szczerze mówiąc rzadko kiedy wychodzą rewelacyjne, a ponadto nie mam cierpliwości do
Pora coś zjeśćSłodkie słodkie słodkie, dajcie mi słodkieeeee! Ostatnio mam tak wielką ochotę na coś słodkiego, że to ludzkie pojęcie przechodzi! No ale jakoś trzeba się powstrzymać przed
Jak gotować i nie zwariowaćSkładniki: -1/4 szklanki mleczka kokosowego -1/4 szklanki syropu czekoladowego -1/2 szklanki śmietany 30% -1/2 szklanki mleka -1/4 szklanki wiórków kokosowych
Magia jedzenia.Z przepisu wychodzi ok. 14-15 sztuk (zależy jakie duże zrobimy) Składniki: -500 g. mąki (2 i 3/4 szklanki) -3 żółtka -1 jajko -4
Magia jedzenia.Składniki: -1 jajko -3 łyżki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 szklanki mąki -1 szklanka mleka -1 duże jabłko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajko
Magia jedzenia.