Ciasteczka owsiane, owsianki Owsianki to moje wspomnienia z dzieciństwa, to moje pierwsze ciasteczka, jakie robiłam samodzielnie. Chodziły za mną już kilka dni, najpierw chciałam zmodyfikować mój
na moim stole...Pyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są
Passion of CookingDziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt
Passion of CookingPasteis de nata – znane również pod nazwą „Pasteis de Belem” – od nazwy dzielnicy w Lizbonie, gdzie stoi klasztor Hieronimitów. Są to portugalskie
Ostra na SłodkoSkładniki: 300 g maki 1/2 szklani mleka 20 g drożdży 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki soli nadzienie 6 bananów dodatkowo jajko
magiczna kuchnia KasiCzy Wy też uwielbiacie kokos? Ja mogę go jeść pod każdą postacią, w kremach, owsiankach, ciasteczkach czy batonikach - oczywiście wszystko w odchudzonej, przepysznej wersji :) Tym przepisem
Chocolate Muffin BlogDawno temu w sklepach można było znaleźć okrągłe ciasteczka kokosanki, jedne z najlepszych jakie pamiętam z dzieciństwa... niestety zawierają niezdrowe tłuszcze i sporą ilość cukru :( Mam
Chocolate Muffin BlogGdy jajka już zmiksowane, patelnia nagrzana, a okazuje się, że w domu nie ma mąki :) Składniki 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki płatków owsianych 2
czarrna od kuchniskładniki na biszkopciki: 50 g mąki orkiszowej (lub pszennej) 25 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 35 g cukru 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek
Domowy Smak JedzeniaWiosna coraz bliżej, a u mnie regularnie królują koktajle , bez których nie wyobrażam sobie dnia, dodają mi sporo energii. Są naprawdę pyszne i syte, niedrogie w
Moja smaczna kuchniaBardzo prosty deserek , w którym znajdziemy mnóstwo witamin. Sałatka owocowa, do której możemy użyć przeróżnych owoców. Jeśli mamy małe dzieci możemy zaserwować dodatkowo z bitą śmietaną
W kuchennym oknie EwyKlasyka wśród serników. Wszystkim z pewnością bardzo dobrze znany i przez większość z nas uwielbiany - klasyczny sernik z brzoskwinią pod chmurką w dzisiejszej odsłonie z nutą
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo prosty przepis na tradycyjny sernik. Składniki: 7 szklanek zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka masła 9 jajek 1 cytryna
Tradycyjna KuchniaPyszne pączki z nietypowym nadzieniem ! Palce lizać! Składniki na ciasto: 6 ziemniaków 4 łyżki kaszy manny 1 jajko sól do smaku tłuszcz do smażenia Składniki na
Tradycyjna KuchniaŚwieżutki post LIFE IS STRANGE – BELGIAN WAFFLE – gofry belgijskie na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchen