Banany na ciepło… Lubicie? Przyznam się Wam, że jadłam je już w kilku wersjach, łącznie z takimi grillowanymi wraz ze skórką (ze skórką grillowałam, nie
Smaki Na TalerzuMoim noworocznym postanowieniem była zmiana nawyków żywieniowych. Jednym z nich jest późne jedzenie mało wartościowego śniadania – najczęściej to słodka buła i ogromna kawa z mlekiem o
Karo in the KitchenLubicie tosty na słodko? Jeśli tak to zapraszam na moją propozycję, pewnie znacie już taką wersję, ale ja przygotowałam je pierwszy raz. Przyznam się szczerze, że
IzabelawkuchniBardzo pulchne, mięciutkie o orzeźwiającym aromacie cytrynowym z dodatkiem maku, takie słodkie pieguski to muffinki na każdą okazję, są bardzo łatwe do przygotowania z łatwo dostępnych
Wanilia i Kardamonskładniki na ciasto kakaowe: 250-300 g herbatników 3 łyżki kakao 125 ml letniego mleka lub wody 1 łyżka cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku
Domowy Smak JedzeniaStworzone w 1843 roku przez młodego cukiernika Auguste’a Juliena ze słynnej wówczas paryskiej cukierni Chiboust , ciasto Saint-Honoré to klasyka francuskiego cukiernictwa. Nazwane tak na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldOstatnio zostałam obdarowana kajmakiem i zanim domownicy wyjedzą go do spodu postanowiłam szybko zadziałać i zrobić jakieś pyszne ciacho. Dostał mi się rano kawałek do kawy
Apetyczna babeczkaŚwiąteczne ciasta nieodłącznie kojarzą mi się z sernikiem, miodowcem, a od kilku lat też piernikiem. Ale też pomarańczami – jako dziecko pomarańcze i
Kolorowy PrzepisownikWafle ryżowe to dosyć popularna przekąska. Ktoś może powiedzieć, że bardziej zdrowa niż smaczna Ale jeśli dodamy do nich czekoladę, to trudno się im oprzeć, a
Lamarida.plPuszyste, delikatne pączki, oprószone cukrem pudrem. Pączki z tego przepisu możemy, choć nie musimy, wypełnić dowolnym, ulubionym nadzieniem. Artykuł Pączki pochodzi z serwisu .
NiePieprz.plMoich muffinów nie nazwałam czekoladowych, bo czekolada jest obecna w kawałeczkach. Dzięki temu muffiny są piegowate w środku, a jedząc je napotkacie na pyszne kawałki czekolady
nietylkopasta.plskładniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 100 g miodu 125 ml mleka 125 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 3
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 kostka masła lub margaryny 9 jajek 35 dag maku 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 35 dag cukru 1 szkl posiekanych orzechów włoskich 9
MojaQchnia.pl