Murzynek z nutellą, słyszeliście o takiej wersji? Nie, to koniecznie musicie zrobić. Ciasto jest pyszne i szybkie do zrobienia. Robi się je akurat tyle czasu ile
Bernika - moj kulinarny pamietnikTosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki na ciasto półkruche: 200 g mąki 80 g cukru pudru 80 g masła lub margaryny 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak JedzeniaBoże Narodzenie co raz bliżej. Właściwie za nim się obejrzymy będą święta. Uwielbiam Boże Narodzenie, wiem nie jestem oryginalna, wcale mi to nie przeszkadza. W świąteczny
Figa S-makiemMąka jest podstawowym składnikiem wszelkiego rodzaju wypieków i niektórych potraw, jak kluski, kluseczki, placuszki, naleśniki… Jednak często spotykamy się z problemem dopasowania odpowiedniego typu mąki
kurkanielotka.pl07.12.2018 Jednym z najbardziej popularnych ciast świątecznych jest makowiec. Ja mam trochę inną propozycję, a mianowicie keks makowy. Ciasto składające się z samego maku i bakalii
gotuj ze mnąMaślano- piernikowa tarta z jabłkami i porzeczkami D elikatna i aromatyczna tarta z ciasta kruchego z dodatkiem pierników wypełniona przepysznym nadzieniem z jabłek i porzeczek
olalacookingSkładniki: Ciasto: 2 margaryny (po 250 g) 7 łyżek kakao 14 łyżek wody 3 szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki tortowej
Qchnia po prostuKeks to ciasto biszkoptowo-tłuszczowe przygotowywane metodą „na zimno” i „na ciepło”. Jest pełne bakalii i orzechów obtoczonych w mące po to, aby bakalie nie opadały
AZgotuj!Bardzo lubię to ciasto, szczególnie za delikatne połączenie kremu z ciemnym biszkoptem. Wprost smakuje jak ze sklepu! Z tym, że jest go znacznie więcej ! Składniki
Tradycyjna KuchniaŚwięta pachną ciastem drożdżowym, makiem i powidłami śliwkowymi. Zrobienie takiego ciasta jest dziecinne proste. Można wykorzystać do ciasta własną masę makową jak i taką z puszki
Kuchnia w oparachChciałam podzielić się z Wami przepisem na piernik, który będzie przepyszn ą ozdob ą świątecznego sto ł u a jego aromat tworzy niesamowit
La grande e la piccola cuocaW zeszły piątek pisałam Wam o pomyśle Ali z bloga "Włoski Online", która na Instagramie zorganizowała co piątkowy #dzieńw ł osko ś ci mający
La grande e la piccola cuocaPachnące, pyszne i bardzo kuszące smakiem. Tak można określić te małe cuda. Koniecznie wypróbujcie Co nam trzeba? 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100ml
LatosiowydomBardzo smaczne, mocno bakaliowe pierniki , mięciutkie, od razu nadają się do jedzenia. Pierniki norymberskie zwykle piecze się na okrągłych waflach ale można wafle pominąć i upiec
babka w formie