Biszkoptowa babka z dodatkiem majonezu, jest pyszna, wilgotna, lekka, delikatna i puszysta. Majonez jest zastępnikiem tłuszczu w cieście. Nie jest wyczuwalny, a dzięki niemu ciasto jest
Życie zaczyna się w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z dużą ilością maku. Mak używam do makowca, do łamańców (naszej tradycyjnej potrawy na Suwalszczyźnie), makówki, do kutii. Uwielbiam makowce
Ana Mari's worldŚwięta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z dużą ilością maku. Mak używam do makowca, do łamańców (naszej tradycyjnej potrawy na Suwalszczyźnie), makówki, do kutii. Uwielbiam makowce
Ana Mari's worldWszyscy pieką pierniczki, a ja przekornie proponuję ciasteczka maślane;) Jakoś nigdy nie byłam fanem piernikowych smaków, za to maślane pyszności uwielbiam od zawsze. Przepis ten jest
karmelowyDla wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3
I LOVE LIFEJeśli lubicie makowiec, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Spód z kruchego ciasta, dodatek marcepanu oraz bezowej pierzynki sprawie że smak jest złożony i bogaty a ciasto
Pyry na Gazskładniki na ciasto biszkoptowe: 50 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 110 g cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 30 ml
Domowy Smak JedzeniaSezon na gofry trwa cały rok, wiele osób zadaje sobie pytanie. Jaką kupić gofrownicę? Na rynku polskim jest bardzo duży wybór gofrownic o różnej mocy i
Kulinarne pyszności MolkiTo ciasto nazywa się Błoto Mississippi (Mississippi Mud Cake). Pierwszy raz zobaczyłam go w cukierni "Misianka". Kupiłam kawałek. Potem w Internecie szukałam informacji o tym cieście
AZgotuj!Najwyższy czas na próby piernikowe lub czynienie właściwych zapasów tych świątecznych słodkości. Przedstawiam pierniczki dla wymagających, dla dzieci, alergików, smakoszy. Na bazie mąki kasztanowej i
Jeść, by żyć w zdrowiuPękam z dumy. Ja, antytalent wszelkich ciast (poza najłatwiejszymi wyjątkami), upiekłam fantastyczną szarlotkę. Na zdjęciach może prezentować się ciekawie, ponieważ ma ona okrągły kształt. Jak się
Karola gotujeDość pracochłonne, zwłaszcza obieranie kasztanów, ale zapewniam, że warto. Przepis na podstawie programu „cómetelo” i buszowania po internecie. Składniki: 350g kasztanów 1l mleka 7
stajnia gołębie od kuchniPyszna babka w dwóch uzupełniających się smakach - kawy i czekolady. 250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L 150 ml
Szefowa kuchniLubię zjeść coś słodkiego – mniej lubię sam proces robienia ciast, dlatego w większości korzystam z prostych przepisów które zawsze wychodzą i nie wymagają dwugodzinnego szykowania blatów
Karo in the KitchenRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją
Karo in the Kitchen