Już od dawna moja córka próbuje mnie namówić na zrobienie chrustów. W końcu zaczął się karnawał, więc spróbowałam sił w ich smażeniu. Niezależnie jak je nazwiemy
Kuchnia co dniaTo najbardziej klasyczny przepis na gofry na słodko, które możesz przygotować z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
nietylkopasta.plZapraszam na czekoladowe ciasto z suszonymi figami. Ciasto z suszonymi figami jest mocno wilgotne i pyszne. Uwielbiam figi i świeże i te suszone. Dzisiejszy przepis na
codojedzeniaZima w pełni, mam nadzieję, że u Was też pięknie i biało. Na zimowe śniadanie warto zmiksować sobie koktajl owocowy lub owocowo-warzywny, samo zdrowie i
Moja smaczna kuchniaPrzepis pochodzi z książki "Andaluzja Olé!"Victorii Twead. Nie wiem czy wiecie że w Hiszpanii prezentów na Gwiazdkę nie przynosi Mikołaj a przynoszą je
Moje Małe Czarowanieskładniki na spód orzechowy: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g orzechów włoskich, zmielonych 4 łyżki cukru 100 g masła, schłodzonego 1/2 łyżeczki proszku do
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 300 g mąki pszennej tortowej 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mleka 4 jajka 250 g masła 250 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Qchnia po prostuO przygotowaniu kory orzechowej myślałam już od dawna, ale brakowało sprzyjających okoliczności. W końcu jest - pyszny przekładaniec, z rodzaju tych "na bogato". Posmakował wszystkim, nawet osobom
babka w formieCo robisz jak na każdym kroku chodzą za Tobą czekolady i ciastka? Jakąkolwiek szafkę otworzysz i je widzisz! A obiecałaś/eś sobie, że je ograniczasz
VioletoweKucharzenieBardzo dobre i szybkie ciasto. Smakowało wszystkim. Możecie użyć innych owoców, ale muszą być kwaskowate. Ciasto jest słodkie. Wykonanie ciasta – do miski wsypać mąkę, proszek
Kuchnia PokoleńPrzez cały rok staram się jeść sporo owoców, a Wy? Gdy nadchodzi styczeń z przyjemnością jem pyszne, słodkie i soczyste pomarańcze prosto z sycylijskich sadów. Dzisiejsze
Moja smaczna kuchniaJak co piątek chciałam Wam przedstawić tradycyjny przepis z kuchni włoskiej jeszcze w klimacie świątecznym. Co prawda Ś więta Bożego Narodzenia już
La grande e la piccola cuocaPo świątecznym szaleństwie przychodzę do Was z pomysłem na wykorzystanie resztek piernika, które być może komuś jeszcze zostały :) Składniki: - 500 g mascarpone - 300 g pierników
Zainspirowana w kuchniSernik zrobiony na resztkach z domku z piernika :) Idealnie czekoladowy, przełamany pomarańczą, wanilią i nutą alkoholu. Możecie do niego użyć dowolnych ciasteczek, jednak
Czarnawisienka