Przepis na : deser
Cwibak vel zwibak keks przypomina tylko z wyglądu bo w smaku to całkiem inne ciasto. Przy wypieku keksu używamy tłuszczu, przeważnie masła lub margaryny a przy wypieku cwibaku nie ma ani grama tłuszczu. To ciasto to tylko jaja, mąka, cukier i bakalie. Po upieczeniu najlepiej włożyć go do woreczka lub pojemnika i im starszy tym lepiej smakuje. Znalazłam dużo przepisów na oszukane cwibaki ale one nie mają nic wspólnego z cwibakiem. Cwibak, według przedwojennych przepisów nie zawierał ani grama tłuszczu ani tym b... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.