deser - 61894 przepisów (strona:1365/4127)

Kolorowy deser z amarantusem 116

Miksujemy truskawki na gładki mus. 3. Na dno szklanki wlewamy mus z gruszki, następnie posypujemy amarantusem, nakładamy jogurt i wlewamy mus z truskawek. 4. Całość obsypujemy migdałami. Deser jest bogaty w: - wapń (pochodzący z amarantusa i jogurtu), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - witaminę C (pochodzącą z truskawek), która działa przeciwnowotworowo, - potas (pochodzący z gruszki), który odpowiada

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Fondue czekoladowe z owocami 136

szklanka truskawek (ok. 150g), - 2 kiwi (ok. 150g). Sposób przygotowania 1. Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w fondue 2. Owoce myjemy, kroimy w dowolne kształty i układamy na półmisku. Deser jest bogaty w: - magnez (pochodzący z czekolady), który pozytywnie wpływa na koncentrację, - witaminę C (pochodzącą z kiwi i truskawek), która działa przeciwnowotworowo, - flawonoidy (pochodzące z winogrona), które działają przeciwnowotworowo. Wartość

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Deser bananowo-truskawkowy 105

truskawkami. 2. Miksujemy ½ jogurtu z bananem. 3. Do pucharków wlewamy jogurt z bananem i jogurt z truskawkami (delikatnie, żeby dwie masy się nie zmieszały) 4. Całość posypujemy migdałami. Deser jest bogaty w: - pełnowartościowe białko, pełniące funkcje budulcowe w organizmie - wapń (pochodzący z jogurtu), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Czekoladowy mus z awokado 101

pestki ok. 140g), - łyżeczka kakao (ok. 5g) Sposób przygotowania 1. Awokado i banany obieramy ze skóry i skrapiamy cytryną. 2. Awokado, banany i kakao miksujemy na gładką pastę. Deser czekoladowy z awokado jest bogaty w: - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z awokado), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo, - potas (pochodzący z bananów), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Deser jagodowy 114

mieszamy z ziarenkami laski wanilii i cukrem pudrem. 3. Wlewamy większą część musu jagodowego do pucharków i przykrywamy go jogurtem. 4. Jogurt dekorujemy musem jagodowym i świeżymi borówkami. Deser jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z jagód), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, przyspiesza gojenie się ran. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 185 g   Energia

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Proste wegańskie czekoladki z masłem orzechowym 117

Pamiętacie przepis na szybką wegańską czekoladę (link) ? Poszłam o krok dalej i postanowiłam połączyć ją z masłem orzechowym, orzechami i jagodami goji. Wyszedł bajecznie dobry deser, który polecam każdemu łasuchowi. Uwaga - czekoladki koniecznie trzeba trzymać w lodówce, szybko się topią. Składniki (4 porcje po 60 g - użyłam dość dużych foremek): 55 g oleju kokosowego (1/4 szklanki) 1/2 szklanki kakao niesłodzonego

Powiedz dietom nie
BRZOSKWINIOWA POKUSA 154

chęć na coś słodkiego. Na dworze zimno, mróz...nie bardzo chce mi się wychodzić z domu przy takiej aurze...Ale pokusa na deser jest silniejsza. Otwieram lodówkę, przeszukuję szafki...Ze słodkiego jedynie mus owocowy, śmietana kremówka( która słodka może być ) i kilka pokruszonych bezików po urodzinach syna...Hmmm.... Tyle wystarczy by przygotować coś słodkiego i pysznego, zobaczcie sami Składniki: słoik

Z Majeczką w kuchni
Cytrynowa pavlova z bananami 150

razem za sprawą Doroty Świątkowskiej i książki „Moje wypieki i desery” przeniesiemy się w ciepły klimat gdzie będziemy mogli spróbować australijskiej klasyki

Kuchenne Wariacje
Korzenny budyń dyniowy 171

Polecam dziś pyszny deser na ciepło jak na dworze zimno lub na zimno jak na dworze ciepło, wybór i czas kiedy to nastąpi zostawiam Wam. Budyń jest przepyszny, można tutaj użyć dyni jaką lubicie, mleko jakie przypadnie Wam do gustu niemniej jednak taka wersja podana przez mnie jest przepyszna, popróbujcie. Korzenny budyń dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cukier waniliowy - domowy 198

okrągłą końcówką noża wyciągamy ziarenka ze środka. Wrzucamy je do cukru razem ze strąkami wanilii. Nasz cukier waniliowy możemy również uzupełniać samymi strąkami wanilii, gdy ziarenka zużyjemy do jakiegoś deseru. Dosypujemy cukier i gotowe

Pyza i Surówka
Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 159

Karnawał w pełni, przedstawiam więc przepis na tuczące słodkości. Małe, puszyste pączki z jagodami, podane z cukrem pudrem świetnie sprawdzą się na deser dla gości podczas karnawałowej imprezy. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a później samo smażenie w głębokim tłuszczu też nie powinno sprawić problemów nawet początkującym w kuchni. Polecam! Scroll down for recipe in English Mini pączki z jagodami

karmelowy
Czekoladowe foremki 118

przy pierwszym kęsie, napełnienie ulubionym kremem, smakują rewelacyjnie. Przygotować można je wcześniej, później wystarczy przechowywać je w lodówce. W następnym wpisie pokażę Wam swój pomysł na ich wypełnienie. Takim deserem można szybko i skutecznie poprawić sobie humor po ciężkim i intensywnym dniu. U nas ostatnio mnóstwo takich... Auto nie chce mnie słuchać ;) Ciągle coś mu dolega, a ja przeglądam tylko

Domowa cukiernia Ewy
Kisiel pomarańczowo - jeżynowy 136

Bardzo prosty deser dziś mam dla Was moi mili a jakże pyszny i aromatyczny. Wszystkim zapracowanym polecam, robi się szybko i szybko znika, brzuch się cieszy bo mu ciepło. Zachęcam do zrobienia. Kisiel pomarańczowo - jeżynowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy kuskus z żurawiną i orzechami 194

powiecie na słodką przekąskę, zdrowy deser i pożywne śniadanie w jednym? Kuskus jest bardzo sycący - zawarty w nim błonnik zapewnia uczucie sytości na długo. Dodatek mleka sprawia, że danie jest bogate w łatwo przyswajalne białka, orzechy włoskie pokrywają zapotrzebowanie na cenne kwasy omega-3 i chronią serce, a żurawina pomaga nam dbać o pęcherz. I jak tu nie kochać takiego

W poszukiwaniu inspiracji
,,Deser truskawkowo kokosowy’’ 104

Udane połączenie kokosu i truskawek… Nie muszą być świeże, możecie wykorzystać letnie zapasy i użyć mrożonych owoców. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten deser truskawkowo- kokosowy. Spód wkładki kokosowej: 100 g wiórków kokosowych 30 g cukru pudru 40 ml śmietany kremówki 30 g masła Łyżka mąki kokosowej Ptasie mleczko: 100 ml mleka kokosowego Galaretka

Podróż w kulinaria