deser - 61894 przepisów (strona:1354/4127)

Budyń jaglany kokosowo -bananowy. 151

Pyszny deser z kaszy jaglanej i banana . Dodatek mleka kokosowego sprawia,że jest jeszcze lepszy .Polecam. Składniki: na dwie porcje 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego o,5 szklanki wody 1 dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka nasion chia Kaszę prażymy na suchej patelni 2 minuty ,cały czas potrząsając patelnią ,aby ziarna się

Ladylaura.
Truskawkowy deser z nasionami chia 237

Mama dostała tak modne ostatnio nasionka chia,  więc siostra wykorzystuje je do deseru ;) Nasionka smaku w sumie nie mają, bardziej działają jako zapychacz żołądka. Składniki: 3 czubate łyżeczki nasion chia szklanka wrzątku 1/2 dużego gęstego jogurtu naturalnego łyżeczka cukru 3 banany miseczka truskawek (mogą być mrożone, ale wtedy dodajemy też trochę cukru) pół tabliczki mlecznej czekolady Nasionka chia zalewamy

W kuchni bez szafek
Sernik dulce de leche (kajmakowy) 147

zdjęciach... Wspomnieniem, które warto powtórzyć, mówię Wam! :-) Sernik dulce de leche czyli sernik kajmakowy. Słodki, kremowy, z pyszną kajmakową chmurką na wierzchu (koniecznie muszę ją wykorzystać jako bazę jakiegoś deseru!). Sernik grzechu warty! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
KOLOROWY DESER Z WINOGRONAMI 142

pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu, więc gdy nam się nudzi możemy przygotować taki kolorowy deser SKŁADNIKI Na 2 porcje: 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1/2 galaretki kiwi 250 g serka waniliowego 100 g śmietany 18% winogron WYKONANIE Galaretkę wiśniową i brzoskwiniową rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody, zieloną w 1/2 szkl. wody. I warstwa: Na dno pucharka wylewamy

słodki bratek
CRUMBLE KOKOSOWE Z JABŁKAMI 120

szybki deser, który smakuje jak szarlotka, a jest o wiele łatwiejszy i szybszy w przygotowaniu SKŁADNIKI 2 jabłka, 1 płaska łyżka kisielu malinowego Kruszonka: 3 łyżki masła, 3  łyżki mąki, 1 łyżka wiórek kokosowych, 3 łyżki cukru Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, wiórki kokosowe WYKONANIE Foremki żaroodporne smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę

słodki bratek
TARTALETKI RAFAELLO 146

obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha SKŁADNIKI Spód: 80 g herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE    Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki

słodki bratek
DOMEK BABY JAGI 251

mleko podgrzewamy, następnie dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników.   Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego  CUKIETERIA mają tam ogromny wybór produktów niezbędnych do tworzenia słodkich wypieków i deserów

słodki bratek
W domu: tarta z musem czekoladowym 236

rzeczy! Dzisiaj błyskawiczny przepis na tartę z musem czekoladowym. Niestety musi odstać swoje w lodówce, ale jeśli zrobicie ją rano, to po obiedzie będziecie cieszyć się pysznym deserem. Prawdopodobnie składniki potrzebne do jej przygotowania macie w domu, zatem do dzieła SKŁADNIKI: na mus: 150 g ciemnej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej) 4 jajka + 1 żółtko 4 łyżki cukru

Kuchnia w biegu
Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami 121

Szybki deser z płatków ryżowych, bakalii oraz duszonego jabłka z cynamonem. Jest bardzo smaczny, możemy przygotować go na drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 6 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych Cenos 1 jabłko 2 łyżki rodzynek 2 łyżki płatków migdałowych 5 orzechów włoskich 0,5 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, wlewamy niewielką ilość wody. Dusimy

Bajeczna Kuchnia
Tort ambasador 157

Uwielbiam takie desery: połączenie mocno słodkich mas z orzeźwiającymi galaretkami. Już jakiś czas zabieram się za przygotowanie tego tortu. Święta przyspieszyły ten pomysł. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada

Tradycyjna Kuchnia
Cytrynowy sernik na zimno 3529

Dzisiejszy sernik to propozycja od najlepszego polskiego cukiernika, mistrza Polski cukierników, Pawła Małeckiego. W kuchni lidla zaproponował swój sernik jako deser na letnie, upalne dni. Ja zmodyfikowałam go, nadając mu jedynie intensywnego cytrynowego smaku i aromatu. Sernik jest bez pieczenia, na kruchym ciasteczkowym spodzie, a swoją konsystencją przypomina nieco piankę z wnętrza ptasiego mleczka. Na upalne dni jest idealny. Składniki

NiePieprz.pl
Tarta z kremem i brzoskwiniami. 186

Dzisiaj tarta na słodko, na specjalne życzenie dzieci. I chyba im smakowało :) Deser to prawdziwa bomba kaloryczna, ale co tam, raz na jakiś czas można zaszaleć. Poza tym, jak mawia moja serdeczna koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym

zadanie-gotowanie
Muffinki z soczewicą. 110

Warzywa strączkowe w deserze? Czemu nie. Pomyślałam, że najlepiej będzie upiec muffinki. Wszyscy znamy ciasto marchewkowe, które jest niezwykle smaczne. Nim się właśnie inspirowałam. Przepis na polewę znalazłam w internecie. Następnym razem jednak zmniejszę ilość cukru, bo jak dla mnie wyszła za słodka (w przepisie już uwzględniłam tą zmianę). Polecam! Składniki na ciasto: 6 łyżek ugotowanej czerwonej soczewicy 1 szkl

zadanie-gotowanie
Fyrstekake - tarta migdałowa z Norwegii. 171

Fyrstekake, czyli ciasto książęce z Norwegii to bardzo aromatyczny deser z nadzieniem migdałowym i dodatkiem kardamonu. Umilał nam dzisiejsze mroźne popołudnie. Tarta wymaga minimum wysiłku, a odwdzięcza się świetnym smakiem. Według przepisu powinno się użyć zmielonych migdałów, ja jednak zastąpiłam je drobno posiekanymi. Dodałam też mniej cukru, bo wydawało mi się, że ciasto będzie zbyt słodkie. Polecam! P.S. Inspiracją był

zadanie-gotowanie
Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe. 153

wierzchu cukrem perlistym, ale pominęłam ten składnik, zastępując go wiórkami kokosowymi. Na pewno większość z Was zna ten wypiek, choćby ze sklepów Ikea. Z powodzeniem możemy stworzyć taki deser w domu. Będzie jak znalazł po zimowym szaleństwie na śniegu, w towarzystwie gorącej kawy lub herbaty. Składniki: Ciasto: 125 ml mleka 300 g mąki pszennej 20 g drożdży świeżych

zadanie-gotowanie