czekoladowe już truskawki (zrobimy wtedy ładne wzorki). Teraz wystarczy poczekać aż czekolada zastygnie i gotowe. Jeśli włożymy truskawki do lodówki, wystarczy kilka chwil i już możemy delektować się pysznym deserem ! Smacznego! Post Truskawki w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniMajówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać że użyłam tu jeszcze pijanych migdałów. Migdały zostały mi jak robiłam Amaretto i szkoda ich było wyrzucać, tutaj sprawdziły się idealnie. Jeśli nie macie pijanych migdałów użyjcie zwykłych, też będzie ok. Sernik na zimno z wiśniami
Moje Małe CzarowanieLody znane są na świecie już od ponad 5 tysięcy lat, choć bardziej przypominały wówczas znane dziś sorbety, niż kremowe gałki. Na przyrządzanie lodowych deserów pierwsi wpadli Chińczycy używając do tego lodu, śniegu, mleka i owoców. Lody znano też w starożytnej Grecji i Rzymie, ale dostępne były dla najbogatszych – cesarzy i królów. Na rozkaz władców bryły lodu sprowadzano z gór
mojewypiekiinietylkoDeser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni. Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe mango 200 g Fromage blanc (serek homogenizowany) 125 g jogurtu naturalnego 3 łyżki syropu z agawy Wykonanie: Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, 1/2 owocu przełożyć do blendera, dodać serek, jogurt
Wino Francja KuchniaKlasyczne crumble jabłkowe, czyli warstwa jabłek z cynamonem i rodzynkami, a na niej słodka i chrupiąca kruszonka. Jest to deser pochodzący z Wielkiej Brytanii, który najlepiej smakuje na ciepło np. z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną. Składniki: 1,5 kg jabłek łyżka cukru 1/2 szkl. rodzynek łyżeczka cynamonu na kruszonkę: 200 g mąki 110 g masła
wyzwania kuchennePyszny deser, lekki i zdrowy. Dzieci się zajadają ale również nam dorosłym bardzo smakowało, polecam:) Składniki 4 banany 1 szklanka wiórków kokosowych + trochę do posypania 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 jajko 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka masła do smażenia Banany obieramy ze skórki, odcinamy końce. Z … Czytaj dalej Banan w cieście kokosowym
gotuj ze mnąmigdałowymi. * Dulce de Leche Chimbote to oryginalny, karmelowy krem prosto z Argentyny. Ten przypominający smakiem karmel lub krówkę egzotyczny specjał może być doskonałym dodatkiem do lodów i deserów, kanapek oraz ciastek. Można go również używać jako słodzika do Yerba Mate. Produkt nie zawiera glutenu. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Gofry to jeden z lepszych deserów moim zdaniem. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym łasuchom. Jeśli jesteście w posiadaniu gofrownicy z mocą powyżej 1000 W, możecie wykonywać gofry takie same jak mają w budkach! Ta chrupkość, a środku puszyste ciasto-mniam! Na to ulubione dodatki i od razu człowiek robi się szczęśliwszy.😀 Tak apropo często widuje zapytania o super
Zdrowie i pysznie na talerzuBrownie bardzo czekoladowe Jeżeli deser to? Oczywiście czekoladowy. Moja propozycja Brownie bardzo czekoladowa i rozpuszczająca się w ustach! Zapraszam. Proporcje dla 6 osób: Składniki: 135 g gorzkiej czekolady wysokiej jakości 100 g cukru 2 jajka wysokiej jakości 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g mąki 80 g masła 50 g zmielonych migdałów (albo orzechów
Wino Francja KuchniaPyszny deser z malinami, masą śmietankową i czekoladą. To idealne połączenie z pewnością skradnie serca i podniebienia Waszych najbliższych. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy - urodziny, imieniny czy spotkania ze znajomymi. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaSernik na zimno z serków homogenizowanych to fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne
SMYKWKUCHNIKwiecień nas rozpieszcza, pogoda prawie letnia, więc i desery bardziej wakacyjne. Mini torciki z owocami i kremowym serkiem śmietankowym są zaskakujące dzięki serkowi Hochland, którego użyłam do przygotowania kremu. Po degustacji nikt nie mógł uwierzyć, gdy przyznałam, z czego był przygotowany. Wy również możecie zaskoczyć swoich bliskich! Jak widać z kremowego serka Hochland można w łatwy i szybki sposób przygotować
Pasja SmakuPrzepyszny sernik o smaku popularnego deseru “tiramisu” był moim ciastem świątecznym i chyba nie skłamie jeżeli powiem, że smakował naprawde wszystkim Spód to czekoladowe ciasto ucierane oraz biszkopty nasączone kawą i amaretto. Do tego masa serowa no i czekolada na wierzchu ( musiała być ) Całość naprawdę rewelacyjna. Spód piekłam dłużej niż w oryginale, ale o dziwo te biszkopty
Relaxtime