pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy od użytej galaretki oraz bakalii. Nam najbardziej smakuje rolada z dodatkiem galaretki wiśniowej i suszoną żurawiną oraz ta z galaretką brzoskwiniową i suszonymi
Kuchnia od dwojgawarstwie herbatników. Posyp całość startą czekoladą. Przed podaniem schłódź w lodówce przez kilka godzin. Smacznego! Zapraszam również po inne nasze DESERY ! Artykuł Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami pochodzi z serwisu Jakub Kuroń
kuron.com.plBrownie! Ostatnio moje uzależnienie, ale oczywiście w wersji FIT! Zdrowe fit brownie to deser, który idealnie zaspokoi chęć na coś słodkiego, wtedy kiedy dbasz o swoją sylwetkę. Idzie wiosna, każda z Nas chce coś tam zrzucić, coś ujędrnić poprzez ćwiczenia, liczymy kalorie, więcej się ruszamy i zdrowo jemy. To ciasto jest idealne na ten czas. Jest dość wilgotne
SMYKWKUCHNIpowiedział, że na diecie nie można zjeść nic słodkiego? Otóż można! Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować pyszne, sycące i zdrowe pralinki, które można traktować nie tylko jako deser. Smakują świetnie, i co istotne – można jeść je bez wyrzutów sumienia. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g wiórków kokosowych 300 ml mleczka kokosowego 1-2 łyżki miodu Migdały Wiórki kokosowe
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneodmiana włoskich macarons. Są to wielobarwne, okrągłe ciasteczka, które coraz częściej pojawiają się w polskich cukierniach. Ceny tej słodkiej przekąski są dosyć wysokie. Dlaczego więc nie przygotować takiego pysznego deseru samemu? Zapraszam do zapoznania się z przepisem a na pewno zachwyci każdego. Składniki: 250 g bardzo drobno zmielonych migdałów 1 szklanka białek 350 g cukru pudru 150 g cukru szczypta
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepotrzebuję chwili oddechu po to, by za jakiś czas "ruszyć z kopyta" ;) Całkiem jednak gotować się nie da, bo przecież fast food'ami rodziny żywić nie będę ;) Niedawno na deser przygotowałam czekoladowe ciasteczka w stylu amerykańskim. Niepozorne, ale bardzo smaczne. Kiedy zabierzemy się za nie odpowiednio wcześnie i nie pozwolimy jeszcze płynnej czekoladzie zastygnąć, gwarantuję, że szybko znikną
zadanie-gotowaniekokosowy pudding ryżowy z powodzeniem pełni przeróżne funkcje, np. śniadania czy deseru:). Jest mocno kokosowy, kremowy i pyszny! Sami możemy regulować jego słodycz i konsystencję - im dłużej będziemy go gotować, tym bardziej będzie kremowy. Przepis na 4 sycące porcje. 200g suchego ryżu 2 łyżki cukru 1 puszka mleczka kokosowego 1 szklanka mleka 4 łyżki wiórków kokosowych
Szefowa kuchniWitajcie :) Mam dla Was propozycję pysznego i błyskawicznego budyniu z kaszy jaglanej Cenos, po prostu pycha , koniecznie musicie spróbować. Na deser czy podwieczorek będzie w sam raz, a może nawet do pracy. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii garść
Sama słodycz i szczypta chiliZapewne każdy zna pyszny włoski deser tiramisu, ale na pewno niewielu zna jego babeczkowy odpowiednik :D Dlatego fani babeczek - szybko do kuchni !!! Składniki (12 sztuk): Babeczki: 90 g miekkiego masła 180 g cukru 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub 1/2 laski wanili 1/2 szklanki mleka 160 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki
Malinowo w kuchniBeza, krucha i dostojna, ulubiony deser wielu z nas, w Wielkanocnej wersji w postaci pastelowego wianka będzie dopełnieniem świątecznego obiadu, efektownie wyglada i tak samo smakuje. Mówi się, że tradycja to rzecz święta ale teraz coraz częściej nachodzi nas ochota aby zwyczaje troszkę zmieniać i modyfikować, choćby po to by zaskoczyć siebie i gości J Po świątecznej uczcie
Wanilia i Kardamonpieczenia ucieka z góry do dołu, łącząc się przy tym ze słodkim karmelem. Ten flan będziecie chcieli wyjeść łyżką z całej babki! Jest wyjątkowo kremowy i smakuje jak wykwintny deser – dzięki temu baba jest niezwykła. Trzeba tylko pamiętać, aby piec babkę w kąpieli wodnej – formę musimy wstawić do innej, do której wlewa się wrzątek. Nie używajmy do ciasta
Poezja smakuTapioka to bardzo wdzięczny produkt jeśli chodzi o jej wykorzystywanie w deserach. Jej największym atutem jest to, że zawsze przybiera dokładnie taki smak, jaki chcemy jej nadać. Dziś w wersji kokosowo – kakaowej. Warstwa kokosowa jest delikatna, za sprawą mleczka kokosowego, zaś kakaowa mocno wyrazista. Artykuł Kokosowo – kakaowy pudding z tapioki pochodzi z serwisu
NiePieprz.plzgubę…he, he…Babeczki bananowe uzależniają! Gdyby nie mój zdrowy rozsądek zjadłabym chyba z 5 na raz! Babeczki bananowe udekorowałam iście świątecznie. Sądzę, że to fajny wielkanocny deser! Babeczki bananowe Składniki: 18 sztuk Ciasto na babeczki 2 jajka 100 ml oleju 200 g cukru 1 duży banan ½ łyżeczki soli 220 g pszennej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu
codojedzeniaDziś przepis idealny dla miłośników słodkości. Co powiecie na połączenie donatów z Oreo? Już kilka razy takie pączki zwróciły moją uwagę w pewnym sklepie. Niestety ich
wegujemyOpis babeczki z żurawiną: Babeczki z żurawiną, to pyszny, łatwy i szybki w przygotowaniu deser. Babeczki z żurawiną to połączenie kwaśnego i słodkiego smaku w małej babeczce. Składniki: 250 g mąki pszennej 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 175 g cukru pudru 2 jajka 250 g świeżych żurawin Szczypta soli
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne