deser - 61894 przepisów (strona:1251/4127)

Kakaowa rolada bez pieczenia 214

pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy od użytej galaretki oraz bakalii. Nam najbardziej smakuje rolada z dodatkiem galaretki wiśniowej i suszoną żurawiną oraz ta z galaretką brzoskwiniową i suszonymi

Kuchnia od dwojga
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2780

warstwie herbatników.   Posyp całość startą czekoladą. Przed podaniem schłódź w lodówce przez kilka godzin.   Smacznego!   Zapraszam również po inne nasze DESERY ! Artykuł Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
FIT BROWNIE Z BANANAMI, OBŁĘDNIE DOBRE! 215

Brownie! Ostatnio moje uzależnienie, ale oczywiście w wersji FIT! Zdrowe fit brownie to deser, który idealnie zaspokoi chęć na coś słodkiego, wtedy kiedy dbasz o swoją sylwetkę. Idzie wiosna, każda z Nas chce coś tam zrzucić, coś ujędrnić poprzez ćwiczenia, liczymy kalorie, więcej się ruszamy i zdrowo jemy. To ciasto jest idealne na ten czas. Jest dość wilgotne

SMYKWKUCHNI
Fit raffaello 142

powiedział, że na diecie nie można zjeść nic słodkiego? Otóż można! Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować pyszne, sycące i zdrowe pralinki, które można traktować nie tylko jako deser. Smakują świetnie, i co istotne – można jeść je bez wyrzutów sumienia. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g wiórków kokosowych 300 ml mleczka kokosowego 1-2 łyżki miodu Migdały Wiórki kokosowe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Karmelowe macarons 106

odmiana włoskich macarons. Są to wielobarwne, okrągłe ciasteczka, które coraz częściej pojawiają się w polskich cukierniach. Ceny tej słodkiej przekąski są dosyć wysokie. Dlaczego więc nie przygotować takiego pysznego deseru samemu? Zapraszam do zapoznania się z przepisem a na pewno zachwyci każdego. Składniki: 250 g bardzo drobno zmielonych migdałów 1 szklanka białek 350 g cukru pudru 150 g cukru szczypta

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciastka z kawałkami czekolady. 133

potrzebuję chwili oddechu po to, by za jakiś czas "ruszyć z kopyta" ;) Całkiem jednak gotować się nie da, bo przecież fast food'ami rodziny żywić nie będę ;) Niedawno na deser przygotowałam czekoladowe ciasteczka w stylu amerykańskim.  Niepozorne, ale bardzo smaczne. Kiedy zabierzemy się za nie odpowiednio wcześnie i nie pozwolimy jeszcze płynnej czekoladzie zastygnąć, gwarantuję, że szybko znikną

zadanie-gotowanie
Kokosowy pudding ryżowy z truskawkami 102

kokosowy pudding ryżowy z powodzeniem pełni przeróżne funkcje, np. śniadania czy deseru:). Jest mocno kokosowy, kremowy i pyszny! Sami możemy regulować jego słodycz i konsystencję - im dłużej będziemy go gotować, tym bardziej będzie kremowy. Przepis na 4 sycące porcje.  200g suchego ryżu 2 łyżki cukru 1 puszka mleczka kokosowego  1 szklanka mleka 4 łyżki wiórków kokosowych

Szefowa kuchni
Budyń jaglany błyskawiczny z nutellą 152

Witajcie :) Mam dla Was propozycję pysznego i błyskawicznego budyniu z kaszy jaglanej  Cenos, po prostu pycha , koniecznie musicie spróbować. Na deser czy podwieczorek będzie w sam raz,  a może nawet do pracy.  Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej  kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii  garść

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki tiramisu 157

Zapewne każdy zna pyszny włoski deser tiramisu, ale na pewno niewielu zna jego babeczkowy odpowiednik :D Dlatego fani babeczek - szybko do kuchni !!! Składniki (12 sztuk): Babeczki: 90 g miekkiego masła 180 g cukru 2 jajka 1 łyżka  ekstraktu z wanilii  lub 1/2 laski wanili 1/2 szklanki mleka 160 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki

Malinowo w kuchni
Wielkanocny wianek bezowy z owocami 136

Beza, krucha i dostojna, ulubiony deser wielu z nas, w Wielkanocnej wersji w postaci pastelowego wianka będzie dopełnieniem świątecznego obiadu, efektownie wyglada i tak samo smakuje. Mówi się, że tradycja to rzecz święta ale teraz coraz częściej nachodzi nas ochota aby zwyczaje troszkę zmieniać i modyfikować, choćby po to by zaskoczyć siebie i gości J Po świątecznej uczcie

Wanilia i Kardamon
Magiczna babka z budyniem 8224

pieczenia ucieka z góry do dołu, łącząc się przy tym ze słodkim karmelem. Ten flan będziecie chcieli wyjeść łyżką z całej babki! Jest wyjątkowo kremowy i smakuje jak wykwintny deser – dzięki temu baba jest niezwykła. Trzeba tylko pamiętać, aby piec babkę w kąpieli wodnej – formę musimy wstawić do innej, do której wlewa się wrzątek. Nie używajmy do ciasta

Poezja smaku
Kokosowo – kakaowy pudding z tapioki 91

Tapioka to bardzo wdzięczny produkt jeśli chodzi o jej wykorzystywanie w deserach. Jej największym atutem jest to, że zawsze przybiera dokładnie taki smak, jaki chcemy jej nadać. Dziś w wersji kokosowo – kakaowej. Warstwa kokosowa jest delikatna, za sprawą mleczka kokosowego, zaś kakaowa mocno wyrazista. Artykuł Kokosowo – kakaowy pudding z tapioki pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Babeczki bananowe z kremem krówkowym 122

zgubę…he, he…Babeczki bananowe uzależniają! Gdyby nie mój zdrowy rozsądek zjadłabym chyba z 5 na raz! Babeczki bananowe udekorowałam iście świątecznie. Sądzę, że to fajny wielkanocny deser! Babeczki bananowe Składniki: 18 sztuk Ciasto na babeczki 2 jajka 100 ml oleju 200 g cukru 1 duży banan ½ łyżeczki soli 220 g pszennej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu

codojedzenia
WEGAŃSKIE DONATY Z OREO 172

Dziś przepis idealny dla miłośników słodkości. Co powiecie na połączenie donatów z Oreo? Już kilka razy takie pączki zwróciły moją uwagę w pewnym sklepie. Niestety ich

wegujemy
Babeczki z żurawiną 136

Opis babeczki z żurawiną: Babeczki z żurawiną, to pyszny, łatwy i szybki w przygotowaniu deser. Babeczki z żurawiną to połączenie kwaśnego i słodkiego smaku w małej babeczce. Składniki: 250 g mąki pszennej 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 175 g cukru pudru 2 jajka 250 g świeżych żurawin Szczypta soli

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne