Uwielbiam twarożek na śniadanie. Zwykle jem klasyczny ze szczypiorkiem , albo wegański z migdałów, ale jeśli mam czas poprzedniego dnia, to robię truskawkowy twarożek jogurtowy. Robi się
Ugotowane pozamiataneNadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych składników, bez polepszaczy i zbędnych dodatków. Przygotowanie lodów w domu jest bardzo proste, nawet bez konieczności posiadania maszyny do lodów. Samą masę wykonuje się bardzo szybko, ale mimo wszystko trzeba uzbroić się w cierpliwość(...)wegańskie lody truskawkowe przygotowane na bazie mleczka kokosowego oraz kokosowego jogurtu naturalnego. Słodzone są syropem z agawy, ale równie dobrze można posłodzić je miodem. Do przygotowania lodów użyłam świeżych truskawek, ale jak macie jeszcze zapasy mrożonych z tamtego roku to również się sprawdzą. Składniki: 500 g truskawek 200 ml mleczka kokosowego 160 g jogurtu kokosowego naturalnego 2 łyżki miodu/syropu
Kuchnia MagdaLenyszklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 g dobrego, zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 250 g serca mascarpone 250 g śmietanki 36% 5 łyżek masy krówkowej nadzienie truskawki, borówki Wykonanie Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym(...)składników. Na przestudzone tartaletki wykładamy masę toffi. Całość ozdabiamy owocami. Delektujemy się wspaniałym smakiem tego deseru. Smacznego! Nasze nowe miejsce odkryte na kulinarnej mapie Krakowa – Trattoria La Campana przy ul. Kanonicznej. Urzekł nas spokojny, przypominjący zieloną enklawę ogródek. Artykuł Tartaletki z kajmakiem i truskawkami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaTort zainspirowany przepisem z książki kucharskiej "Ugotowani- przepisy uczestników programu". Składniki: 6 białek 300g cukru 1 łyżka octu winnego + sos truskawkowy (przepis poniżej) 1. Białka ubijamy
My Culinary Artsię być genialny w swojej prostocie – każdy z gości może dostać osobny śliczny deser, który nie popsuje się podczas krojenia i wygląda tak samo ładnie, kiedy kończymy go robić i podajemy na stół :) Dzisiejsza wersja ciasta w słoiku to czekoladowe ciasto przełożone kremem i truskawkami – może takie prezent spodobałby się Waszym Mamom? :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam przepis
Ciastkozercyczas walczę ze swoim czekoladowym nałogiem i staram się przygotowywać desery, które będą smaczne i słodkie, ale jednoczeście nie będa rujnowały ani zdrowia, ani sylwetki. Dziś chciałabym Wam zaproponować deser, który oprócz wielu witamin i minerałów zawiera również dużą ilość białka i błonnika. Idealny dla osób trenujących oraz dbających o sylwetkę. W dodatku bez glutenu i bez laktozy! Na bazie(...)Składniki na 2 porcje: 3 łyżki nasion chia 200 ml mleka roślinnego (np. sojowe, kokosowe, migdałowe) 1 opakowanie czekoladowego kremu sojowego Valsovia od DeCare.pl ulubione owoce (u mnie truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki. Po tym czasie mieszamy pudding z sojowym kremem czekoladowym i przekładamy do pucharków. Dekorujemy
Zawsze głodna!marchewki, gotowanymi ziemniakami i sosem z czerwonego wina. Jakie to było dobre... Na szczęście wszystkim starczyło miejsca na deser, na czym szczególnie mi zależało, bowiem za ten odpowiedzialna byłam ja.Ponieważ impreza była urodzinowa, musiał być tort. C. koniecznie chciał truskawki, i nie zmienił zdania mimo faktu, że musieliśmy objechać kilka sklepów, zanim znaleźliśmy takie nadające się do użytku. Resztę
Pożeraczka, czyli raz adobrzevent/ kupionych lub upieczonych samodzielnie/ 15 małych łyżeczek frużeliny truskawkowej 1 białko 3 łyżki cukru 150 g truskawek listki mięty i kilka truskawek do dekoracji Przygotowanie: Umyte, obrane truskawki połączyłem z cukrem i zmiksowalem na gładki mus (ok. 5-6 min., aż powstała gęsta, puszysta masa ). Ubiłem białko i dodałem mus truskawkowy i przy(...)wypełniłem schłodzonym musem truskawkowym. Gotowe vol-au-vent przełożyłem na paterę, ozdobiłem miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru. Jeśli okaże się, że pianki truskawkowej jest za dużo można ją przełożyć do pojemnika lub małych kubeczków zamrozić. Deser należy przygotować tuż przed podaniem, ponieważ dłuższe przechowywanie powoduje, że ciasto nasiąka wilgocią i nie jest już
R'n'G KitchenPrzekąska dla dzieci – rybki z truskawek. Tym wpisem chciałam podsunąć wam pomysł na zabawną i interesująca formę przygotowania jedzenia dla dzieci. Zdarza się często, że
Dorota SmakujeDzień Dziecka już niedługo. Zobaczcie jakie przepisy polecam dla najmłodszych :) Koktajl bananowy z truskawkami i borówkami amerykańskimi Chlebek bananowy Koktajl bananowy z truskawkami i pomarańczą
Moja smaczna kuchniaPyszna mięciutka rolada z masą z bitej śmietany, mascarpone i nutelli, do tego truskawki .....mniam pychota,dzięki dodatkowi nutelli ma czekoladowo orzechowy posmak,polecam do kawy
Swojskie jedzonkoTruskawki już co raz droższe, ale nadal dostępne i całkiem smaczne. Nie mogę więc przejść obojętnie obok ciasta, które zrobiła Mama i nie podzielić się z
Kuchnia w czekoladzieTorcik caffe latte (choć można nazwać go również tiramisu:) w letniej odsłonie - z truskawkami! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 3/4
Szefowa kuchniwodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia, a następnie przelać do pucharków. 3. Gotowe desery udekorować świeżymi owocami i listkami mięty. #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury Fani owoców przez cały rok znajdą w naszej ofercie pełne słońca truskawki czy soczyste wiśnie… Dzięki mrożonym owocom Hortex możesz poczuć w swojej kuchni smak lata kiedy tylko zechcesz
Szalona Kuchnia Eweliny