deser z owocami - 5670 przepisów (strona:42/378)

Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 153

Jak każdego roku i w tym, moją świąteczną działką z zakresu przygotowań w kuchni stanowiły ciasta. W tym roku zmieniłam przepis na sernik. Zanim w ogóle

Życie zamknięte w smaku
Torcik śmietanowo-truskawkowy 144

Torcik powstał spontanicznie, ot tak bez okazji, miałam miseczkę zebranych truskawek z ogrodu i musiałam coś z nimi zrobić, a że lubię słodkości powstał więc ten

Wanilia i Kardamon
Ciasto arbuzowe, czyli nieustające eksperymenty 129

Czasami natrafiam na bardzo dziwne przepisy. Początkowo je odrzucam, odkładam, chowam jak najdalej od moich rąk i oczu. Od mózgu się jednak schować nie da, więc

Życie zamknięte w smaku
Truskawkowa fantazja. 211

     Pyszny, delikatny biszkopt wypełniony aksamitnym, puszystym, śmietankowo-twarożkowym kremem i truskawkami. Dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na truskawkową fantazję: BISZKOPT: 6 jajek

Rozpustne gotowanie
Tort Red Velvet Cake z kremem z mascarpone i białej czekolady oraz nektarynkami i jagodami (pierwsze święto bloga!) 117

Kiedy zakładałam tego bloga, nie sądziłam, że w tak krótkim czasie stanie się popularny - według mojej miary, oczywiście ;). Dzisiaj mija miesiąc od jego założenia, ale powodem

Życie zamknięte w smaku
Wyjatkowy miesiac 191

Ten wyjatkowy miesiac to dla mnie maj. I chociaz mamy juz czerwiec w kalendarzu to ja jeszcze na chwile zatrzymam sie w maju. Jest to bowiem

Przysmaki Karolki
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 170

Długo zwlekałam z upieczeniem tego ciasta. Wydawało mi się, że ten typ wypieku może być wyłącznie słodki i nic ponadto - żadnego głębszego, sensowniejszego smaku. Była to

Życie zamknięte w smaku
Dżem z jabłek 131

Jesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo

Kuchcik gotuje
Tarta gryczana z kremem jaglanym i owocami | bezglutenowa | 146

Kolorowe  i magiczne lato się szykuje! Dopiero co wróciłam z tripu Sanok - Berlin - Międzyzdroje - Wrocław - Sanok i chcę WIĘCEJ! Ah podróże uzależniają. Wiecie na co

Czarnawisienka
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 148

Cydr pasuje do wielu potraw na bazie warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie ten smak i znaleźć najlepsze połączenie

Obiad gotowy
Lekkie serniczki malinowe na spodzie Oreo 153

Znów malinowo, ale! (mam coś na swoje usprawiedliwienie) po pierwsze do deserów te owoce pasują najlepiej, a po drugie mam do nich nieograniczony dostęp, bo zarówno u mnie na podwórko, jak i u dziadków mieszkających naprzeciwko jest sporo krzewów. Chcę je wykorzystać maksymalnie, więc dziś powstały takie lekkie deserki, bez dodatkowego cukru, tylko na bazie owoców, serków

Słodkie inspiracje
Mandarynkowa panna cotta 169

Deser bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, orzeźwiająca warstwa galaretki na mandarynkowym soku w połączeniu ze słodką - waniliową, daje wspaniały efekt smakowy, kusi kolorem i jest

Wanilia i Kardamon
CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI 159

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata.   Przygotowanie: 20 min Pieczenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kremowy deser z daktyli, chia i banana 120

Zdrowy, lekki i bardzo smaczny kremowy deser z suszonych daktyli, banana i nasion chia, które ostatnio cieszą się dużym uznaniem wśród osób dbających o zdrowe odżywianie

Kuchcik gotuje
Tarta tatin 125

6 jabłek 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżki soku z cytryny 50 g masła ciasto francuskie Jabłka obieramy i dzielimy na cząstki , cukier, cukier waniliowy

Gotowanie jest łatwe