Sezon truskawkowy w Hiszpanii rozpoczęty!. U mnie pierwszy owocowy wpis z tymi pysznymi owocami rozpoczynam deserem z kremem z nutą pomarańczową . Składniki :na 3 porcje 200 g truskawek Kilka biszkoptów Sok z dwóch świeżych pomarańczy 150 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 2 żółtka Gorzka czekolada 1 łyżka cukru pudru Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem ,dodajemy
Ladylaura.Tarta jest chyba już znakiem rozpoznawczym jeśli chodzi o podawane u mnie desery- błyskawicznie się ją przygotowuje i równie szybko znika. Składniki na spód: 150 g masła 300 g herbatników Składniki na krem: 250 g mascarpone (zazwyczaj jest to 1 opakowanie) 200 g białej czekolady (zazwyczaj są to 2 tabliczki) Dodatkowo: duże pudełeczko malin Sposób przygotowania: 1 . Masło
kuchnia do kwadratuBardzo smaczny i bardzo szybki deser. Zachciało nam się z Patryczkiem lodów z bitą śmietaną, ale w domu nie mieliśmy śmietany kremówki, za to miałyśmy z mamą serek mascarpone. Składniki : 3 jajka 5 łyżek cukru 250 g serka mascarpone 250 g świeżych truskawek lody śmietankowo - truskawkowe garść zmielonych orzechów garść zmielonych migdałów Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek
Lili w kuchniodpowiednio nasączyłam podłużne biszkopty nalewką malinową i przełożyłam masę świeżymi owocami. Świetna sezonowa odmiana znanego i lubianego deseru z pewnością zachwyci pozostałych domowników i przyjaciół! TIRAMISU Z MALINAMI. /zmodyfikowany oryginalny przepis;/ na owalną formę o śr. 23 cm 500g serka mascarpone 330 ml schłodzonej kremówki 4 żółtka 3/4 szklanki drobnego cukru (użyłam ksylitolu) 300g świeżych malin 1/2 szklanki NALEWKI
W kuchni Karmel-itkiCzego chcieć więcej? Przepis pochodzi z tej strony. Nie będę się dużo rozpisywać na temat tego deseru - po prostu zróbcie i już! A koniecznie podzielcie się wrażeniami :) Składniki na 2 pucharki: 6 podłużnych biszkoptów (typu Ladyfingers) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao gorzkiego 1 mała filiżanka mocnego naparu kawy Wykonanie
Blondynka GotujeKiedy na blogu Cook & Celebrate zobaczyłam przepis na "Gruszki z puszystym kremem migdałowym" nabrałam strasznej ochoty, żeby zjeść taki deser tutaj i teraz
Kraina Tysiąca Smakówcukru do białości. Śmietankę ubijamy z pozostałym cukrem. Do ubitych żółtek dodajemy mascarpone i ubijamy, aby nie było grudek. Do masy dodajemy ubite białka i śmietankę, ponownie mieszamy. Savoiardi nasączamy w kawie i amaretto, wykładamy dno formy w której będziemy studzić deser. Na ciasteczka wykładamy 1/2 kremy, następnie lekko przyprószamy kakao i układamy kolejną warstwę nasączonych ciasteczek
Kuchnia ŁukaszaMijający weekend był dla nas okazją do świętowania. Ze względu jednak na pogodę piec mi się nie chciało i zresztą pomyślałam sobie, że chętniej zjadłoby się
Garniec Magaliepuree z dyni 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 100 g podłużnych biszkoptów 1/3 szklanki świeżo zaparzonej kawy 1-2 łyżki likieru Amaretto Wykonanie: Mascarpone łączymy z kremówką, cukrem i ubijamy do chwili powstania gęstego kremu. Następnie dodajemy puree z dyni, przyprawy i miksujemy do połączenia się składników. Ostudzoną kawę łączymy z Amaretto, maczamy w niej biszkopty i układamy(...)kremu. Na koniec ubijamy na sztywno dodatkową śmietanę wraz z cukrem. Wykładamy ją na wierzch każdego napełnionego pucharka. Wierzch dekorujemy ubitą z cukrem śmietaną i oprószamy cynamonem i kawą. Deser schładzamy przez kilka godzin w lodówce. Skontaktuj się z kancelarią, która gwarantuje profesjonalne doradztwo prawne „ odszkodowania
Podróż w kulinariakrem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej Zelandii. Występy uznano za wydarzenie tamtych lat. Mówiono, że unosi się jakby na skrzydłach a nie tańczy. Czy deser został specjalnie dla niej stworzony
królestwo garówDzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami
Kuchnia PokoleńOstatnio była tarta z truskawkami , dziś postanowiliśmy przygotować podobną wersję ciasta, jednak ze względu na to, że truskawki się już skończyły to tarta będzie z malinami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowania. :) Nie używam surowych jajek i mascarpone, a jedynie śmietanki i jogurtu, dzięki czemu masa jest bardziej lekka i nie trzeba martwić się salmonellą. Dodatek owoców, w tym przypadku jagód, przełamuje słodycz i świetnie komponuje się z biszkoptami zamoczonymi w kawie i likierze kokosowym. Do masy dodaję wiórki kokosowe, dzięki czemu deser zyskuje kolejny kokosowy aromat. Jest naprawdę pyszny - polecam
Cooking Monsterdzięki temu swoją lekką nutę słodyczy i wyraźny kwaśny akcent. Mini bezy to zwieńczenie słodyczy w tym deserze . Polska na talerzu można by rzec. PS Ciekawe jakby użyć tutaj jakiejś kwaśnej śmietany w stylu crème fraîche, a może i jakiś serek mascarpone wymieszany z olejem miętowym... Tak dla lepszego poślizgu ; ) CZY WARTO? Skoro dobrnęliście do końca recenzji, myślę
Right Behind The KitchenNiy czekejcie, że tam bydzie1 szło znojś2 kupōn3 na telewizor abo złoty pieszczōnek4, choć jak sami cojsik takego tam skludzicie5, to sie bydzie Wasz byzuch6 [...] Artykuł
Chop w kuchni