Sezon na "polską" borówkę amerykańską już się skończył niestety, teraz w sklepie dostaniemy tylko importowaną. Ale za to malin jeszcze pełno na krzakach, przynajmniej u mnie
Życie zaczyna się w kuchniPrzepis na bezglutenowe ciasto jogurtowe na bazie mąki ryżowej. Ciasto jest pyszne – miękkie i puszyste. Do ciasto można dodać dowolne owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie
e-PrzepisyKulinarneSkładniki (na 1 porcję) - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g), - banan (ok. 115 g), - kilka liofilizowanych truskawek (ok. 5 g), - kilka liofilizowanych malin (ok. 5 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki 190 g mąki pszennej 120 g kakao 120 g masła 90 g cukru pudru jajko szczypta soli dżem z czarnych porzeczek maliny Ganache 400 ml
Gaździnka warzyDzisiaj zapraszam Was na przepyszne ciasto, które pachnie nieziemsko. Jest bardzo puszyste, lekko wilgotne z dodatkiem malin i sporą ilością kardamonu. Ciacho robi się na prawdę
SMYKWKUCHNISkładniki: (na 12sztuk) 300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180ml oleju, 4 jajka, 4 łyżki mleka, 250g cukru, 150g malin, cukier puder do
W kuchni u MonikiJak pisałam na FB kupiłam jabłko. Ważyło 520 gram. Leżało wśród innych wielkich jabłek. Postanowiłam go upiec. jabłko wiśnie mrożone lub maliny
AZgotuj!Nieskomplikowany, bardzo prosty przepis na szybki sernik na zimno. Deser idealny na letnie dni kiedy mamy ochotę na lekkie owocowe ciasta przy których nie trzeba spędzać
Słodka StronaOrzeźwiająca rozpusta. Idealnie skomponowane smaki. przepis na dwie porcje CHŁODNIK 500 gram arbuza bez skóry i pestek 100 gram malin pieprz grubo ziarnisty cukier puder Arbuza
na gazieJuż od dłuższego czasu napotykałam tu i ówdzie przepis na to cudo ... A wraz z przepisem mnóstwo ochów, achów i zachwytów nad jego smakiem :) Nie
Malinowa Kawiarenkaprzepisów, ile bym sobie życzyła. Później zaś nadal korzystałam z rabarbarowego dobrodziejstwa, i tak się jakoś rabarbarowo kulało... Aż tu nagle okazało się, że tematem wspólnego gotowania jest skandynawski deser z owocami leśnymi! Zaskoczona i lekko zdezorientowana, czym prędzej wysłałam C. do sklepu, a sama rozpoczęłam poszukiwania odpowiedniego przepisu. W oko wpadła mi tarta z Scandilicious baking Signe Johansen(...)ogrodzie zacznie owocować, i wtedy się porzeczkami nasycę. Póki co stawiam na owoce leśne, w których skład wchodzą właśnie wyżej wymienione czerwone porzeczki, a także ich czarne kuzynki, jagody, maliny oraz jeżyny. Sami widzicie - mieszanka jest odpowiednio kwaskowa, dzięki czemu świetnie kontrastuje z intensywnie migdałową, słodką masą. Zamiast marcepanu użyłam masła migdałowego, w którego skład wchodzą tylko migdały
Pożeraczka, czyli raz adobrzedeser w szklankach! Sezon malinowy w pełni, więc tylko korzystać. Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie kilka minut. A szczerze wiecie co? Ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego prawdziwego tiramisu. 2 porcje: 100 g biszkoptów ¼ szklanki kawy rozpuszczalnej (zaparzonej) 250 g serka mascarpone 50 g białej czekolady ¾ szklanki malin Kakao do posypania Wcześniej zaparzamy kawę. Robimy ją według uznania – mocniejszą
VioletoweKucharzeniejaglanej Cenos, po prostu pycha , koniecznie musicie spróbować. Na deser czy podwieczorek będzie w sam raz, a może nawet do pracy. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii garść malin lub dowolnych owoców Wykonanie : Kaszę w woreczku przelewamy gorącą wodą
Sama słodycz i szczypta chilimamy czasu na skomplikowane przekąski, dlatego proponuję prosty, lecz niezwykły w smaku deser. Nigdy nie przepadałam za kisielem gotowym w proszku, zawsze wygrywał budyń (i tylko czekoladowy), ale odkąd robię domowy kisiel z owocami to wszyscy ze smakiem zjadamy! Przepis na domowy kisiel ❤ ❤ ❤ Składniki mrożone* truskawki lub maliny (u mnie 150 g) szklanka wody 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej syrop
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPierniki Toruńskie „Uszatki” mój deser wymyśliły i z prażonym słonecznikiem w mikserze się rozkruszyły. Na dno tortownicy się wyłożyły i spód pod sernik utworzyły. Ser z bitą śmietaną, cukrem i żelatyną dobrze się zmiksował i na kruchym spodzie „wylądował” Maliny prosto z krzaka zerwane, zostały na masie serowej poukładane. Żeby fajnie wyglądały, przeźroczystą galaretkę do towarzystwa wybrały
Moniki Smakołykimamy czasu na skomplikowane przekąski, dlatego proponuję prosty, lecz niezwykły w smaku deser. Nigdy nie przepadałam za kisielem gotowym w proszku, zawsze wygrywał budyń (i tylko czekoladowy), ale odkąd robię domowy kisiel z owocami to wszyscy ze smakiem zjadamy! Przepis na domowy kisiel ❤ ❤ ❤ Składniki mrożone* truskawki lub maliny (u mnie 150 g) szklanka wody 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej syrop
lady-och-mistrzyni.blogspot.commamy czasu na skomplikowane przekąski, dlatego proponuję prosty, lecz niezwykły w smaku deser. Nigdy nie przepadałam za kisielem gotowym w proszku, zawsze wygrywał budyń (i tylko czekoladowy), ale odkąd robię domowy kisiel z owocami to wszyscy ze smakiem zjadamy! Przepis na domowy kisiel ❤ ❤ ❤ Składniki mrożone* truskawki lub maliny (u mnie 150 g) szklanka wody 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej syrop
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjeden z najpyszniejszych deserów jakie jadłam. Jest szybki w przygotowaniu i można się nim zajadać o każdej prze roku i nieskomplikowany. To taki zatrzymany smak lata. Do przygotowania Rote Grütze (4-6 porcji) potrzebujemy: – paczkę mrożonych owoców leśnych (maliny, truskawki, wiśnie itp) ok 750g – opakowanie kisielu (truskawkowy, malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku
Szybko Tanio SmacznieUwielbiam maliny i mogę je jeść o każdej porze roku, ale najlepsze są latem prosto z krzaka z ogrodu rodziców. W tym roku mamy ich naprawdę
Emskie Smakiznaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym. Składniki: 0,5 szkl kaszy jaglanej 1 szkl mleka 0,5 szkl wody 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru mleko 300 g malin cukier puder Przygotowanie: Kaszę przepłukać kilka razy w zimnej wodzie. Następnie
Ala piecze i gotujedekorować orzechami laskowymi. Podajemy na ciepło:) Zachęcam do podawanie deseru z dodatkami. Moja ulubiona wersja to dodatek lodów waniliowych i dla uwielbiających wina: Krokiet smakuje fantastycznie z lampką białego wina musującego Prosecco, bądź lampką białej Undurragi. Smacznego :) Zobacz także: Lava cake Jabłka duszone w malinach Banany
KreatywnePinyułatwienia jedzenia zamiast pestek są słupki migdałów i likier amaretto. Ten deser jest idealny na zużycie lekko "zmęczonych" owoców, które straciły już jędrność. Polecam na zakończenie sezonu czereśniowego. A jak czereśnie się skończą można użyć innych owoców sezonowych. Doskonale nadają się wiśnie, morele, jagody, jeżyny lub maliny, albo śliwki. Składniki na 4-6 porcji: 500 g czereśni opłukanych
Pełny talerz