składniki: 6 szt kiwi 1 niepełna szklanka cukru 300 ml wody 1 białko 1 łyżka soku z cytryny kilka listków suszonej lub świeżej mięty (wedle uznania
Monia miesza i gotujesprawdzi się coś lekkiego i orzeźwiającego, jak na przykład mus owocowy czy "serniczki" na zimno. MUS OWOCOWY Pyszny miks przygotowany ze zblendowanych malin, brzoskwiń i kiwi z dodatkiem wiórek kokosowych. Taki deser, nie dość, że jest banalnie prosty, to zawiera mnóstwo witamin i cennych składników odżywczych. Maliny stanowią bogate źródło witaminy C, witaminy B3, kwasu foliowego, potasu oraz
peanutbuttermonsterTorcik w kolorach wiosny :). Ciasto zjedzone przy okazji pierwszej wiosennej kawki na balkonie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandryszalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie: - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego
kolorowotorcikowolekkiej temperatury. Tak właściwie to tylko jeszcze jeden pretekst, żeby już zupełnie nie ruszać się dzisiaj z kanapy. Zawinięta w kołdrę pałaszuję przygotowany wcześniej deser, uśmiechając się do mojej drugiej połówki... Jabłka ? A może raczej kiwi ...? Choć dzisiaj najlepsza byłaby przecież truskawka . Nie przepadam za panną cottą, ale muszę przyznać, że ta udała się znakomicie. Dałam nieco więcej żelatyny, żeby
Pożeraczka, czyli raz adobrzetego torcika mini deseru cytrynowego mini deseru z truskawkami deser jogurtowy z truskawkami Składniki 12 łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego 100 g białej czekolady 2 łyżki adwokata 1 galaretka Blue Curacao Winiary 1 galaretka Pina Colada Winiary 1 galaretka Mojito Winiary 1 galaretka Pink Margarita Winiary 400 g mrożonych truskawek kiwi w syropie maliny mrożone jagody mrożone Przygotowanie: Każdą galaretkę(...)każdej rozpuszczonej galaretki odlewamy po 4 łyżki do pojemnika na lód, tam tężeją, wykorzystamy je do ostatniej warstwy deseru. Każdą ostudzoną galaretkę mieszamy trzepaczką z 3 łyżkami jogurtu. wylewamy do formy z kominkiem, warstwami, w to wrzucałam owoce: maliny, krojone kiwi i jagody. Gdy te warstwy były dobrze zastygnięte wyjęłam kominek z formy, zamknęłam formę z drugiej strony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzieci uwielbiają takie śniadanko, które bardziej przypomina deser niż bliżej nie określoną zupę mleczną. Jest chętnie zjadane i w prosty sposób można przemycić porcję witamin. Wersja błyskawiczna. Czas przygotowania: 10 minut Porcje: 4 Składniki: Dżem Łowicz z agrestu i kiwi, 2/3 szklanka puree z pieczonej dyni , 5 łyżek błyskawicznej kaszy manny, 2 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
SzczyptaSmaQPo raz pierwszy biorę udział w Wyzwaniu blogerek. W kwietniu zaproponowano smoothie. Ja zrobiłam smoothie ananasowe z dodatkiem kiwi, soku pomarańczowego i miodu. Było pysznie
Ala piecze i gotujeBeza Pavlova podawana jest z różnymi owocami, najczęściej ułożonymi na bitej śmietanie. Ja bardzo lubię pavlovą z truskawkami, i listkami mięty, ale akurat nie było truskawek w sklepie. Ten deser przygotowywałam już kilka razy, degustatorów nigdy wtedy nie brakowało, jak dla mnie jest za słodki i sycący. Beza Pavlova z bitą śmietaną i owocami, bardzo smakuje Piotrowi, zdarza się(...)Pavlową. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietanę przekładamy do wydrążonego środka bezy. Dekorujemy plasterkami kiwi, ćwiartkami winogron i jagodami. Zalecam schłodzić bezę przed podaniem około godziny w lodówce. Ten deser nie ma szans postać dłużej. Smacznego. The post Pavlova z bitą śmietaną i owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiejsza propozycja może mieć dwa zastosowania. Sprawdzi się jako szybki deser oraz jako pożywne śniadanie, które poprzez kolory poprawi nam humor, szczególnie gdy za oknem szaro, buro i wieje mocny wiatr. Nie wiem jak Wy, ale ja już mam dość tego deszczu i chlapy. Poza tym zbliżająca się ku końcowi sesja już dawno „wyprała” mój mózg, więc tylko wyczekuję(...)blogu jakoś zabrakło do tej pory pozycji deserowych, więc nadrabiam to teraz. Niby proste, a zawsze cieszy. Składniki na 2 porcje: Pół puszki ananasa – krojony 1 duże kiwi 1 mały jogurt naturalny 6 czekoladowych ciastek owsianych Kolorowa posypka cukrowa Przygotowanie: Do wysokich szklanek lub pucharków pokruszyć ciastka owsiane – po 3 na szklankę. Następnie zrobić warstwę z jogurtu (około 2 łyżki
Fabryka pomysłówpokroić w plastry 8mm,nabić na patyczek, oblać czekoladą i do lodówki. Najlepiej robić to w 2 etapach. Najpierw oblać jedną stronę kiwi, położyć na folii spożywczej. Jak stężeje, to oblać drugą stronę. Ten prosty, orzeźwiający deser, zadziwi swoim smakiem nie tylko dzieci. Życzę wspaniałego Sylwestra wszystkim starszym i młodszym łasuchom
Kulinarny karnet ChristopheraW ramach przygotowania się do lata postanowiłam poszperać w mojej książce kucharskiej za jakimiś fajnymi przepisami. Natrafiłam na dział poświęcony kuchni indyjskiej a tam czekał na
ciastkarnia na kruchym spodzieponownie posmarować go dżemem. Na wierzch położyć ostatniego, czwartego gofra i ułożyć na nim na przemian pokrojone na połówki plasterki kiwi i mango. Torcik z pewnością wystarczy dla 2-3 osób. Smacznego! Ps. Dwa pozostałe gofry skonsumować na deser z ulubionymi dodatkami
Ze smakiem i z pasjąmiesiąc znów seria egzaminów. A tymczasem zapraszam Was dziś na co szybkiego. Deser, który idealnie się sprawdzi jako poobiednia słodkość lub zwykłe zaspokojenie braku cukru w organizmie. Powstaje dosłownie chwilę, a owoce do niego możecie dobrać wg własnego uznania – ja wykorzystałam kiwi, pomarańcz i ciemne winogrona. Jest to też sposób na wykorzystanie zalegającej w lodówce kremówki. Składniki na 2 porcje(...)Pół pomarańczy 1 kiwi 8-10 winogron ciemnych Polewa/sos czekoladowy/ rozpuszczona czekolada 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 6-7 herbatników Łyżka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć, ułożyć na spodzie pucharków. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i dalej ubijać. Wyłożyć do pucharków Owoce pokroić wg uznania. Udekorować nimi górę. Na koniec deser polać sosem czekoladowym. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówSprawdź inne wyszukiwania: