Dzisiaj na blogu alternatywa dla tych, którzy szczególnie nie przepadają za tradycyjnym tortem. Zamiast masy - domowy dżem truskawkowy, a wszystko oblane polewą czekoladową. Całość wieńczy zagadkowy
W kuchennym oknie EwyKruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja
Karo in the KitchenDzisiaj jak co tydzień w samym środku pracującego tygodnia gości słodki dzień. Z racji, że sezon truskawkowy w pełni i u nas tych smacznych owoców
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDawno już nie publikowałam przepisu na muffinki ;) Czas to nadrobić! Przedstawiam Wam przepis na muffinki z dżemem truskawkowym. Pyszne! Muffinki z dżemem truskawkowym
paapilotkaaskładniki na ciasto kisielowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku
Domowy Smak JedzeniaNamiastka lata :) Owoce i smak galaretki dowolny! Podaję moją wersję, którą ostatnio robiłam. Składniki: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wody 200 g truskawek 1 pomarańcza 1
Kuchnia domowa AniTo jest najlepszy placek, jaki zrobiłam i wcale się nie chwale, ja po prostu mam talent:) Sezon truskawkowy w pełni wiec musiałam zrobić z nimi ciasto
Bernika - moj kulinarny pamietnikbędzie nieco kwaskowy dzięki czemu ciasto z budyniem nie będzie mdłe. Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Kategoria: Ciasta , Ciasto francuskie , Desery
kuchcikowniauboższe w witaminy. Prosty deser owocowy 2018-03-06 15:04:01 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 450 g owoców mrożonych (lub świeżych w sezonie), najlepiej w różnych kształtach i kolorach 1 opakowanie budyniu jaglanego waniliowego bez cukru (lub zwykłego) 500 ml mleka 2 opakowania galaretki truskawkowej bez cukru (2x14g) 3 łyżki ksylitolu lub erytrolu Przygotowanie Galaretki(...)szklanek. Na budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł
Powiedz dietom nieuboższe w witaminy. Prosty deser owocowy 2018-03-06 15:04:01 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 450 g owoców mrożonych (lub świeżych w sezonie), najlepiej w różnych kształtach i kolorach 1 opakowanie budyniu jaglanego waniliowego bez cukru (lub zwykłego) 500 ml mleka 2 opakowania galaretki truskawkowej bez cukru (2x14g) 3 łyżki ksylitolu lub erytrolu Przygotowanie Galaretki(...)szklanek. Na budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł
Powiedz dietom niePanujące od kilku dni upały zniechęcają do długiego przesiadywania w kuchni. W taką pogodę sprawdzą się chłodniki oraz wszelkiego rodzaju ciasta na zimno. Najlepsze są te
niecodziennikparyBIOTICA – maski wegańskie (dla mnie to nowość) SMUKEE – wspaniałe artykuły do wyposażenia wnętrz, kolekcja letnia HOFFEN – niezawodne blendery i małe agd STOVIT – pyszny dżem truskawkowy słodzony ksylitolem CREMAJO – vegańskie zdrowe majonezy bez jajek, które poznałam dzięki INFLUENCER’S TOP 2019 BAZIÓŁKA – zdrowe zioła, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni OM KRASNYSTAW(...)także wkładamy do lodówki. Czynność powtarzamy aż będą 4 warstwy i nasz tropikalny deser będzie gotowy. MUS CZEKOLADOWY Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ – śmietanka OSM Krasnystaw 30% mocno schłodzona 300 ml – czekolada gorzka z mleczną pół na pół, 100 gramów – konfitura wiśniowa Stovit lub dżem truskawkowy Stovit bez cukru słodzony ksylitolem (kilka łyżek wedle upodobania) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
Słodkie okruszkiłyżeczki proszku do pieczenia pianka : 660 ml śmietanki 30% 1,5 galaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatnik
cucinareczekoladowy . Intensywny smak czekolady w gęstym, aksamitnym budyniu. To świetny pomysł na śniadanie i deser. Szybko, tanio i przepysznie! Uwielbiam gotować z wykorzystaniem skrobi ziemniaczanej. Jest ona bowiem niezbędna i wręcz idealna do robienia domowych budyniów oraz kisieli. Polecam Ci przepis na kisiel truskawkowy oraz kisiel jabłkowy
AniaGotuje.pl