deser truskawkowy - 4106 przepisów (strona:123/274)

Królowa czerwca. Pyszna tarta truskawkowa, różana panna cotta, czekoladowy spód z ciastek na oleju rzepakowym. 171

Kolejne ciasto bazujące na dobrodziejstwach  wiosennych smaków. Połączenie iście królewskie.  Sezonowe truskawki prosto z ogródka,  domowej roboty tegoroczny syrop z płatków róży, 

Malinowe Pocałunki
Truskawki i mango pod owsianą kruszonką 120

Sezon truskawkowy dobiega końca, a ja mam dla Was wspaniałą słodką propozycję - owoce pod kruszonką. Skorzystałam z przepisu Doroty Świątkowskiej na truskawki i mango pod owsianą kruszonką. Deser podałam z lodami waniliowymi. Kruszonka: 120 g masła, roztopionego 100 g cukru 8 g cukru wanilinowego 100 g mąki pszennej 120 g płatków owsianych W naczyniu umieścić wszystkie składniki. Wyrobić między palcami

Czerwień i błękit
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 147

wyjątkowy dzień wyjątkowy deser. Babeczki Red Velvet, z kultowego czerwonego , puszystego ciasta z kremem waniliowym i różami z marcepana skuszą każdego. Udekorować je można marcepanem lub serduszkami z galaretki truskawkowej, albo posypać okruszkami z rozdrobnionej babeczki. BABECZKI RED VELVET Składniki: babeczki: 250 g mąki 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody

Bon appetit mon amie
Truskawkowa chmurka 367

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa chmurka 367

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa kasza manna 125

się da, najczęściej zjadam na surowo. Dzisiaj przygotowałam jednak przepyszny, owocowy przysmak, który można traktować jako deser, śniadanie czy słodki lunch w pracy. Piękny, delikatny różowy kolor, a kasza manna dodatkowo zmiksowana blenderem, aby miała jeszcze gładszą konsystencję. Paluszki lizać moi Drodzy! Truskawkowa kasza manna / 1 porcja Składniki: 3 łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2 garście truskawek cukier kokosowy

Moja smaczna kuchnia
Beza z mascarpone i pomarańczami 147

się w ustach. Świetnie nadaje się na wszystkie okazje, które warto śmiętować i uprzyjemnić słodkim deserem :) 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli   250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej   duża czerwona pomarańcza łyżeczka pudru truskawkowego 2 kostki gorzkiej, surowej czekolady Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Mienta blog
Galaretkowy jogurtowiec 566

zrobiłam w tortownicy ale równie dobrze można przygotować go w pucharkach lub szklaneczkach w formie małych deserów. Użyłam różnych galaretek bo takie akurat miałam ale można sobie prace bardziej ułatwić i do jogurtu dodać jeden smak galaretki. składniki: 4 dowolne galaretki ( dałam truskawkową, cytrynową, agrestową i pomarańczową)  900 g jogurtu naturalnego 12 podłużnych biszkoptów ( takich jak do tiramisu) ***ewentualnie

Monia miesza i gotuje
Galaretka z truskawkami 180

różnymi owocami dodając galaretkę o smaku owoców. Nie wiem czemu jeszcze nie dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się chętni na takie deserki. Składniki: 1 galaretka truskawkowa truskawki bezy 150 ml kremówki 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zimną rozlać

Ala piecze i gotuje
KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z LODAMI 106

Koktajl to smaczna propozycja na deser. Z dodatkiem dowolnych owoców i lodów idealny na upalne dni. Moja dzisiejsza propozycja to koktajl z truskawkami.  Składniki: *1 duży jogurt naturalny *1 mały jogurt truskawkowy *kilka łyżek lodów (u mnie były truskawkowe i waniliowe) *odrobina cukru pudru *świeże zmiksowane truskawki Wykonanie: Wszystko do jednego naczynia i wszystko zmiksować.  Cukru pudru dodać

Zrób to smacznie
deser jogurtowo-owocowy 132

lodówce zalegało mi kilka jogurtów owocowych, więc przerobiłam je na deser z galaretką. Taki deser przygotujecie łatwo i bez wielkiego nakładu pracy. Można do niego wrzucić ulubione owoce lub wzbogacić bitą śmietaną.  Składniki: 200 g jogurtu brzoskwiniowego 200 g jogurtu truskawkowego 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka rubinowa garść czerwonych winogron garść malin 1 małe jabłko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PTASIE MLECZKO 110

Pyszna, delikatna i kolorowa pianka, którą przygotowywała moja babcia. Jak to się mówi :niebo w gębie". Deser polecam szczególnie w upalne dni :) SKŁADNIKI: 400 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek) 1/4 kostki masła

Kuchnia w opałach
4 pomysły na deser chia 495

chia oraz ich wszechstronne zastosowanie sprawiło, że stały się popularnym produktem, chętnie używanym w deserach. W związku z tym, d ziś przygotowałam dla Was 4 pomysły na deser z udziałem nasion chia :). Chia z mlekiem kokosowym i borówkami Składanki: 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki 2 łyżki nasion chia mała garść borówek opcjonalnie: syrop klonowy lub jakaś inna(...)łyżka syropu klonowego    lub innej substancji słodzącej 1-2 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Przełóż jogurt do małego naczynia np. słoika, dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.  Poczekaj ok. 2-3 h, aż nasiona napęcznieją.  Po tym czasie dodaj dżem. Smacznego :) Który deser z nasionami chia najbardziej się Wam spodobał

wegujemy
Patriotyczny deser 95

ZAPRASZAMY! Patriotyczny deser Składniki na 5 porcji: Składniki na białą  warstwę: 250 ml śmietanki 250 ml mleka 3 łyżki cukru 1 laska waniliowa 3 łyżki żelatyny Mleko ze śmietanką i laską wanilii  Sławek zagotował. Dodał rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszał. Przelał do foremek i wstawił do lodówki. Składniki na czerwoną warstwę: 2 galaretki truskawkowe 0,5 opakowania migdałów

Sprawni w smaku
Walentynkowy deser z mango i truskawkami 366

chcieć więcej! Idealny deser na romantyczny wieczór we dwoje! Składniki (na 4 porcje, należy przygotować 4 obręcze cukiernicze): Spód: 150 gram ciastek owsianych lub herbatników 30 gram rozpuszczonego masła Mus mango: 1 dojrzałe mango 3 łyżeczki żelatyny w proszku + odrobina wrzątku 3-4 łyżki cukru 80 ml schłodzonej kremówki, 36% kilka kropel soku z cytryny Mus truskawkowy: 150 gram świeżych(...)dodaję do musu truskawkowego. Gotową masę przekładam do obręczy z musem mango. Całość umieszczam na 3-4 godziny w lodówce by stężała. Tuż przed podaniem wyciągam z lodówki deserki i chwilę ocieplam w temperaturze pokojowej. Zazwyczaj do obręczy jest dodawany tzw. "przydaś" i to za jego pomocą wyciągam gotowe deserki na talerz. Przed podaniem dekoruję deser świeżymi truskawkami i miętą

Mango Papaja