Miał być sernik na zimno - wyszedł deser :) Czasami jednak takie eksperymenty się opłacają. Połączenie słodkiego serka, drobin czekolady oraz truskawek daje nam finał w postaci
Świat SmakuDeser idealny w sezonie owocowym. Połączenie świeżych, kwaskowych czerwonych porzeczek i jagód oraz truskawek ze słodką bezą to istne niebo w gębie. Rozpływająca się w ustach kompozycja, w szczególności konsumowana na ciepło, sprawia, że mamy ochotę zatrzymać się w szalonym tempie dnia codziennego, usiąść gdzieś na chwilkę i pomarzyć
Milion SmakówPrzypominają mi się smaki z dzieciństwa, kiedy moja mama przygotowywała mi smaczne racuszki z jabłkami. Tym razem w wersji gryczanej. Smakują identycznie jak z zwykła pszenną
Truskawkowa Fiestataką pogodę nic się nie chce - jedynie orzeźwienia! Chciałam zrobić coś na deser, co będzie smaczne, owocowe i orzeźwiające. Tak powstał właśnie ten mus. Pyszny, owocowy i zimny! Składniki: 7 mniejszych brzoskwiń (obranych, ok. 290 g), 1 większa nektarynka (obrana, ok. 100 g) , 275 ml soku pomarańczowego - świeżo wyciskanego, sok z cytryny, do dosłodzenia - miód, syrop z agawy, cukier
Plate of Joyzwiększa przyswajalność wapnia przez kości, nie powoduje próchnicy zębów oraz pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Śmiało można dodawać go do wypieków (posiada odporność na wysokie temperatury), deserów a także przetworów owocowych. Warto jednak pamiętać, że dzienna dawka to 5 łyżeczek czyli 25 gram i nie należy tego bagatelizować, ponieważ ma właściwości przeczyszczające. Ponad to pozostawia uczucie zimna w żołądku
Życie na widelcuUwielbiam tosty francuskie i wszelkiego rodzaju sandwicze! W wersji takiej tylko smażonej w jajku ( o której pisałam tutaj: http://ostra-na-slodko.pl/2014/12/12/chleb-w-jajku-smaki-dziecinstwa/ ) , albo też takie właśnie
Ostra na Słodkobyło wino deserowe Moscato d’Asti Tacco 12 DOCG od Scarpy. Niezwykle aromatyczne, orzeźwiające i słoneczne wino na niejedno letnie popołudnie. Idealne samo lub w połączeniu z owocową sałatką lub lekkim deserem. Doskonałe dla wielu podniebień Polaków. Po zakończonym seminarium i degustacji wybranych win uczestnicy ochoczo ruszyli między stoliki zastawione butelkami z winem, oliwą i serami, by oddać się dalszej
królestwo garówNajprostsze w wykonaniu , a jednocześnie bardzo wartościowe desery, to sałatki z owocowe . Ze względu na to , że rozmaitość owoców jest ogromna , to przepisów na sałatki owocowe jest całe mnóstwo . składniki na 4 porcje 5 jabłek 10 dag suszonych śliwek 100g jogurtu naturalnego cukier do smaku przepis Jabłka obieramy i czyścimy z gniazd nasiennych , kroimy w paseczki dodajemy pokrojone śliwki . Wszystko
Smakowite Daniapozwolą naszym naleśnikom stanąć w płomieniach. Ja postanowiłam użyć tego co miałam pod ręką, czyli porto. Wydaję mi się, że dobrze przełamuje smak pomarańczy i podkręca smak deseru. Jeśli samodzielnie robicie owocowe nalewki, na pewno sprawdzą się równie dobrze. Owoce z nich również mogą stanowić świetny dodatek. Polecam! :) Składniki ciasto na naleśniki 1 szklanka mąki tortowej 2/3 szklanki mleka
W kuchni wieczoremWiem, że lubicie desery, tak samo jak ja. Dlatego dziś witam Was nową propozycją na deser . Może zrobicie taki dla ukochanej osoby, na zbliżające
kolorowotorcikowoHej ho! tak mnie naszło że niebawem jedna z najbardziej ulubionych nocy w całym roku :). Sylwester w sumie to też czas w którym organizujemy prywatki a
Kuchnia PROzdrowotnaroku. Mozemy sie nimi objadac bezkarnie,nawet powinnismy.Wyjatkowo sprzyjaja nasze figurze,sa niskokaloryczne-w 100 g 32 kcal i bardzo zdrowe .Ta owocowa salatka nie jest deserem,choc moze oczywiscie nim byc,a dodatkiem do grilowanego lososia. Skladniki dla 4 osob: 1 maly melon (np.Cantalupa,Galia) 500 g truskawek 1 limetka 2 lyzki miodu 4 lyzki chipsow kokosowych kilka galazek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybki deser lub przekąska z owocowym nadzieniem. Składniki: porcja ciasta francuskiego (może być sklepowe) 2 banany trochę gorzkiej czekolady jajko olej Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Dla uzyskania wyraźnych rozwarstwień smaruję odrobiną oleju, składam na pół i jeszcze raz wałkuję. Jeśli kupujecie gotowe ciasto francuskie wystarczy je rozwinąć i pokroić. Kroję na trójkąty - około 10 sztuk
prawdziwe jedzeniecytryny i ponownie smażyć. Gdy konfitura zgęstnieje nałożyć do słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez ok. 10-15 minut. Bardzo dobra konfitura jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Źródło ,, przetwory siostry Anastazji
Apetyczna babeczkaZjadłam i odpłynęłam ... do krainy rozkoszy :) Te pralinki zawładną Twoimi zmysłami, oczarują, zniewolą. Wyniosą na wyżyny smaku ... Te pralinki musisz zrobić ! Ja łasuch pokochałam je od
kolorowotorcikowo