deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:330/640)

Ciasto-śmietankowo-malinowe 304

Puszyste ciasto,   o wyraźnej śmietankowej nucie z mrożonymi malinami, oczywiście w sezonie jak najbardziej można użyć też świeżych, jedno z moich ulubionych, zawsze chętnie do

Wanilia i Kardamon
Kajmak z dyni 156

O tej porze roku dynia króluje w kuchni. Mamy dyniową kawę, dyniowe piwo, dyniowe ciasto i dyniowy krem. Ten krem z dyni robi się błyskawicznie, więc

Ugotowane pozamiatane
Biszkoptowy FIT omlet pomarańczowy z piekarnika - bezglutenowy, najlepszy! :) 188

Definitywnie mogę napisać, że to najlepszy i najpyszniejszy omlet! Nie spodziewałam się, że tak proste dodatki jak owoce cytrusowe mogą dać tak niesamowity efekt. Aromat pomarańczy

Zdrowie na języku :P
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 640

Jakie ciasto na niedzielę ? Ja proponuję karpatkę więc może w tym tygodniu zrobicie właśnie ją? Taką prawdziwą, domową a nie z kartonika i gotowców. Ciasto parzone

Smaczna Pyza
Makaroniki francuskie 144

Kiedyś przysięgałam na wszelkie świętości, że nie będę piekła nic poza sernikiem i szarlotką. Nie tknę się niczego, co wymaga precyzji, wag, termometrów i innego ustrojstwa

ladykitchen
Ciasto z nektarynkami 139

Ostatnio przeżywałam dramat, dwa ciasta z rzędu mi nie wyszły, pierwsze to było ciasto fasolowo-czekoladowe, sławny wegański przepis, wyszedł mi glut nad gluty, drugie podejście

greenscarf
Jaglano-owsiane crumble z truskawkami | dietetyczne, bez laktozy 157

Jaglano-owsiana kruszonka jest według mnie o niebo lepsza od tej tradycyjnej. W tym wydaniu przykryła truskawki, co okazało się niesamowicie smaczne. Crumble świetnie sprawdzi się

Czarnawisienka
Sernik chałwowy 316

> Sernik chałwowy Miało być lekko i wiosennie. Miał być lekki sernik na zimno... Ale miała też być wiosna. A nie ma. Za to śnieg pada

Pełny talerz
38. Zdrowo, bananowo- czekoladowo, czyli ciasto z fasoli (: 155

Taki słodycz idealnie nadaje się do porannej kawy, jako poobiedni deser lub na podwieczorek. Przechodząc do rzeczy... Zapraszamy na ciasto! (: Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 2 bardzo dojrzałe banany 1 jajo (można dodać 2) 2,5 łyżki kakao 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 1 łyżka golden syrup (opcjonalnie- można(...)jajo, proszek do pieczenia, golden syrup i karob (melasa z chleba świętojańskiego) i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy wiórki kokosowe i otręby aby zagęścić masę i dokładnie mieszamy łyżką. Wylewamy do keksówki, lub innej, dowolnej formy, wstawiamy do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika.  Ciasto piekłam ok. 40 minut, ale jak wszyscy wiemy czas pieczenia zależy

Symfonia Smaków
Ciasto rabarbarowe 112

Siemanko! Dzisiaj na słodko w sumie pół-słodko, bo z rabarbarem, mogę śmiało powiedzieć, że jest to smak, który pamiętam bardzo wyraźnie i zawsze będzie mi

Kuba Gotuje
Pączki z białego sera 163

Pączki z białego sera to przepis na szybki deser, który będziecie w stanie zrobić w 10-15 minut. Do ciasta na początku dodajemy ser twarogowy, dzięki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ma'amoul - z kuchni emigranta... 142

naszym blogu  W  pustyni  bez  puszczy   możecie przeczytać, jak to nie udało mi się zjeść sernika, bo w cukierni nie przewidziano osobnej, wydzielonej części dla mężczyzn . Faceci z żonami lub z dziećmi mogli napić się kawy i zjeść smakowicie wyglądające słodkości, a ja biedny, będąc tam sam mogłem się jedynie oblizywać na widok ciast(...)esencją pomarańczową)   1/4 - 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest to konieczne, ale z dodatkiem proszku do pieczenia są bardziej puszyste)   szczypta mielonego kardamonu   szczypta cynamonu    szczypta soli   opcjonalnie dwie łyżki płynnego miodu Nadzienie   250 g daktyli bez pestek   2 łyżki masła (najlepsze są na maśle ghee

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami 129

ciasto. Rolada jest mega smaczna i można się nią zajadać od razu po przyrządzeniu. Przygotowanie tego wspaniałego deseru zajmuje nie całą godzinę i jest tak proste, że każdy bez problemu powinien sobie poradzić. Zachęcam do spróbowania!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 125g słodkiej śmietanki(...)mąką. Teraz miksujemy do momentu, aż piana będzie gęsta i świecąca. Masa bezowa musi być dobrze ubita *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika smarujemy olejem i wykładamy papierem do pieczenia. Pianę bezową rozsmarowujemy na blaszce na wymiar ok 25×35 centymetrów – należy zachować odstęp od brzegów blachy gdyż beza urośnie podczas pieczenia *** *** Bezę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Idealna Beza PAVLOVA z Czekoladą i Likierem 176

winnego lub jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 100ml likieru Baileys 2 fixy do śmietany Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do roztopienia wiórki czekoladowe do posypania (ja starłam czekoladę obieraczką do warzyw, patrz FILM ) Beza: 1. Białka przełożyć do czystej, suchej miski i ubijać mikserem, aż się spienią, trochę ubiją(...)się połączyły ( patrz FILM ). 2. Do piany z białek dodać ocet i mąkę ziemniaczaną, wymieszać mikserem na średnich obrotach przez około 30 sekund. 3. Gotową bezę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować taki kopczyk, ładny okrąg ( patrz FILM ). 4. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na funkcji termoobieg i zmniejszyć temperaturę do 100C. Suszyć bezę

Mała Cukierenka
Czekoladowe fondant Gordona 102

się upiecze, pierwsze o czym wspomniała to o robieniu ciasta z wypływającą czekoladą. Jakby więc rady nie było. A ponieważ moja 3-latka ma całkiem niezły dryg do pieczenia, to poczyniłyśmy fondant z przepisu Gordona Ramsay’a. Składniki na 4 porcje: 1 tabliczka gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao 100 g masła pokrojonego na mniejsze kawałki 1/2 szklanki(...)posypaliście ścianki kokilek kakao, fondat bez większego problemu samo opuści foremkę, gdy delikatnie przełożymy je na talerzyk do góry dnem. Gdy fondant znajdzie się już na talerzu odwracamy je do pozycji właściwej. Idealne fondant jemy na ciepło, bo cała przyjemność to ta wypływająca czekolada właśnie. Dodatkowo dodaliśmy bitą śmietanę i mrożone (na potrzeby deseru rozmrożone) już truskawki, ale idealnie

gutfut

Proponowane wyszukiwania