Dawno temu już widziałam na różnych stronach "ciasto milionera", straszną miałam na nie ochotę i jednocześnie coś mnie powstrzymywało: niby uwielbiam takie okropnie słodkie rzeczy, ale
6nieboFantastyczna, delikatna beza z dodatkiem moich ulubionych truskawek. Roladę przygotowałam na swoje urodziny zamiast tortu. Powiem Wam, że jeszcze nigdy żadne ciasto tak szybko nie znikało
Smakołyki Asinią łyżka nie przewraca się. Rozgrzewamy piekarnik do 110 stopni. Otrzymaną masę przekładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy z niej blat o 2 cm mniejszy niż blat naszego torta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut. Dodatkowo: 1 słoiczek z dżemu z czarnej porzeczki Glazura lustrzana : robiłam z 1,5 porcji 150 g cukru(...)przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. UKŁADANIE odłożyć trochę kremu do dekoracji. Na sam dół pierwsza warstwa biszkoptu - nasączyć, następnie wysmarować dżemem, wykładamy część kremu, następnie kładziemy beze, na bezę krem
Kubki smakuŚwięta, święta! Zbliżają się wielkimi krokami, chociaż wydaje mi się że u mnie w domu rozgościły się już jakiś czas temu. Praktycznie od początku grudnia zaczyna
Cookery.plŚwięta, święta! Zbliżają się wielkimi krokami, chociaż wydaje mi się że u mnie w domu rozgościły się już jakiś czas temu. Praktycznie od początku grudnia zaczyna
Cookery.plDzisiaj przedstawiam trochę zmodyfikowaną, zdrowszą wersję karpatki- ciasta które potrafi pokonać góry i doliny, docierając do serca nawet najbardziej wybrednych. :) Moja modyfikacja polega głównie na zmianie
Smiling ShrimpDzisiaj przedstawiam trochę zmodyfikowaną, zdrowszą wersję karpatki- ciasta które potrafi pokonać góry i doliny, docierając do serca nawet najbardziej wybrednych. :) Moja modyfikacja polega głównie na zmianie
Smiling ShrimpPomysł na tę tartę chodził za mną od kilku dni. Wyobraziłam sobie jak musi smakować połączenie białej czekolady, mascarpone i malin, i nie miałam wątpliwości, że
Słodko-Słony Świat IlonyRafaello – jeden z moich ulubionych przysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;)Robiłam już dla Was Rafaello na zimnoi Rafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla
Ostra na SłodkoGhee (ghi) to rodzaj klarowanego masła, bardzo popularnego w Indiach i uważanego za szlachetne. Hindusi używają go do przygotowywania różnych potraw np. kormy oraz w celach
Oryginalny smakSłoików na ciężkie czasy nigdy nie za wiele :) Ostatnio staram się przerzucać na jedzenie, które sama robię, a ponieważ konserwy turystyczne to jedne z moich ulubionych
Niezły Młynekzimne napoje oraz jedzenie jest bardzo pożądane. Na obiad możemy sobie zaserwować placki wytrawne z sosem na zimno, a na deser ten oto przepyszny deser. Co najważniejsze jest to deser pełnowartościowy! Zawiera wszystkie potrzebne makroskładniki, aby się nim najeść i zapewnić odpowiednie zapotrzebowanie organizmowi. Można go śmiało spożywać na diecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do przepisu wykorzystałam płatki orkiszowe, które dostałam(...)wykorzystuję je do czego tylko mogę zamiast mąki. Z tych 2 rodzajów płatków od POLSKIE MŁYNY , wykonałam już owsiankę pieczoną i dzisiejszy koktajl. A niedługo na stronie zobaczycie sernik czekoladowy na spodzie z płatków owsianych oraz snikers bez pieczenia. Były jeszcze kulki mocy ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia.😅 Po wykonaniu koktajlu polecam go wstawić na parę minut
zdrowo i aktywnieCiasto dla prawdziwych wielbicieli czekolady. Bez mąki więc bezglutenowe. Ciasto jest tak proste,że każdy sobie z nim poradzi. Zachęcam bo rozpływa się
Niespełnione zdolności kulinarneWeekend trwa. Może coś upiec? Polecam jabłecznik bez tłuszczu. Robi się go ekspresowo a i przyjemnie smakuje. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 7 jabłek 150 g cukru
Smaki Ewypestek użyłam banana i jabłka. Wisienką na tarocie jest cynamon i kurkuma. Ciasteczka idealnie sprawdza się jako przekąska do pracy czy na deser do szkoły dla dziecka. Przygotowuje się je szybko więc nawet jak jesteśmy zaganiani to bez problemu upieczemy je. Składniki: 250 g ulubionych nasion i pestek (u mnie słonecznik, dynia, sezam i siemię lniane) 2 łyżki suszonej(...)cynamonu. Wymieszać. Jeżeli porcja jest zbyt luźna dodać więcej żurawiny. Jeżeli masa jest zbyt zbita dodać połowę banana. Na łyżkę nabierać porcję masy i rozgnieść na papierze do pieczenia. Czynność powtarzać, aż masa skończy się. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 20 minut
Kuchnia w oparach