cynamonem – purée jabłkowe 59%, sok jabłkowy 16%, pasta z rodzynek 10%, śmietanka kokosowa 8%, cynamon 0,3%. Z malinami i bananem – purée jabłkowe 44,2%, sok jabłkowy 16%, purée bananowe 10%, purée malinowe 10%, śmietanka kokosowa 8%, kasza jaglana 6,8%, pasta z daktyli 5%. Z wiśnią i kakao – purée jabłkowe 32%, purée wiśniowe 28%, sok jabłkowy 17%, śmietanka kokosowa(...)jest w opakowaniu :P Smak: Z jabłkiem i cynamonem - Jaglanka ma konsystencję musu z drobinkami kaszy. Produkt jest odpowiednio słodki z odrobiną kwaśnej owocowej nuty. Bardzo przypomina wszystkim znany deser dzieciństwa czyli ryż z jabłkiem i cynamonem. Wspomniany cynamon daje o sobie znać dość intensywnie a to właśnie lubimy :D Na opakowaniu jest informacja, że można tubki podgrzać w gorącej
Candy Pandasróżnorodności w kuchni, nie ograniczając się tylko do produktów sezonowych. Mrożone maliny Poltino znajdziesz na: https://www.poltino.pl/pl/pdt/cty/owoce . Jak wykorzystać mrożonki? Mrożone owoce są świetnym urozmaiceniem wszelkich wypieków i deserów . Są prawdziwym skarbem bogatym w witaminy, ratującym nas przed rutyną w kuchni w zimie. Jednak, wbrew pozorom, doskonale sprawdzą się także w okresie letnim – przygotowane z nich lody, sorbety(...)użyć innych ulubionych owoców) miód lub inne słodzidło (opcjonalnie) Przygotowanie: Mrożone banany i borówki (lub inne owoce) zblenduj do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie dodaj dowolne słodzidło. W przypadku lodów bananowych możecie spokojnie poeksperymentować i stworzyć przeróżne smaki: czekoladowe, kokosowe, mango i wiele innych. ? Podsumowanie Mrożone owoce są świetną alternatywą dla świeżych poza sezonem. Nie tracą na wartości i smaku poprzez
codojedzeniaUwielbiam serniki, ale to już wiecie, a że październik zapowiedziałam jako miesiąc jabłeczników, no to tadammm: jabłecznik serowy lub sernik jabłkowy jak kto woli, ważne że
greenscarfProste, szybkie, zdrowe, bez cukru, bez tłuszczu, bez mąki – Ciasteczka owsiane z bananem, żurawiną i suszoną morelą . Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać ze sobą i
Moja DelicjaVerrine to rodzaj pochodzących z Francji przystawek lub deserów, których składniki układa się warstwami w małych szklaneczkach. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Nasze dzisiejsze verrine przyrządziliśmy na słodko. Składniki proporcje na 6 do 10 szklaneczek w zależności od pojemności 2 - 3 dojrzałe banany (zamiast bananów można użyć np. przecieru(...)dekoracji ciast ) i odstawić do lodówki do stężenia na około 20-30 minut. Po tym czasie bardzo delikatnie cienkim strumieniem dodać pozostałą galaretkę. Jeśli pozostanie wam jeszcze masa bananowa możecie po stężeniu galaretki nałożyć kolejną warstwę. Ps. Aby masa miała ładniejszy kolor można do niej dodać 2 - 3 łyżki rozpuszczonej galaretki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSpecjalizuję się w utylizacji resztek. Tak, tak drodzy moi, kiedy ma się w domu małe dziecko, taka umiejętność jest bardziej niż ważna. Bo kiedy ślęczymy nad
Przepysznik - BLW i nie tylkoWróciłam!:) Odpoczęłam, a to było najważniejsze, gdyż w tym roku za dużo wolnego nie miałam. Za to te 4 dni wykorzystałam w 100% i jestem w
Fabryka pomysłówDziś słodka (biję się w piersi, że i "z lekka" kaloryczna) propozycja, zaczerpnięta z książki kucharskiej dla dzieci. Skoro dla dzieci, to powinna być nie tylko
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDziś prezentuję pyszny sernik, który bardzo przypadł mi do gustu już po tytule i składzie i po prostu musiałam go wypróbować. Przepis pochodzi od osoby, która
Kolorowy PrzepisownikBudyń, jeden z najbardziej pamiętnych smaków dzieciństwa, zaraz obok pierogów i naleśników. Dzisiaj w dobie wszelkich produktów instant kojarzony głównie z torebeczką tej czy owej firmy
Przepysznik - BLW i nie tylkoSmaczne warstwowe ciasto składające się z biszkoptu nasączonego ponczem cytrynowym, warstwą ananasowej masy, ciasta miodowego, bitej śmietanki i galaretki z bananami. Choć składników dużo, wcale nie
Wanilia i KardamonMoje pierwsze lody w tym sezonie, jakoś nie było na nie pomysłu. Znalazłam jednak fajny przepis u Dorotus i zdecydowałam się je zrobić :) Są super! Polecam
Kuchnia domowa AniKażde różnią się od siebie, jedne są lodowe, drugie są bez pieczenia a trzecie musicie upiec, ale wszystkie są wegańskie 😉 Które zjedlibyście najchętniej? Lodowy batonik mango z chrupiącą czekoladą Deser mango na patyku, niby lody, niby batony grunt, że smakują bosko i mają mega chrupiącą czekoladę. Ich wielką zaletą jest to, że możemy dodać do środka ulubione nadzienie w ilości(...)bananów a to wszystko zwieńcza rozpływająca się w ustach czekolada. Kto schrupie je z nami? Składniki: - dojrzały banan - 2 łyżki mąki kokosowej - kopiasta łyżka kakao - ok. 80g chipsów bananowych - ok. 120g gładkiego masła orzechowego - ok. 50g czekolady (gorzkiej lub deserowej) 1. Rozgnieść widelcem banana i wymieszać z kakao oraz mąką kokosową. 2. Wylepić masą dno małego kwadratowego pudełka. 3. Chipsy
Candy PandasCzęsto oprócz kulinarnych pytań dostaję od Was te bardziej osobiste : co robię na co dzień, czym się zajmuję, skąd tyle energii i …. ( chyba najczęściej zadawane
Ostra na SłodkoZ wielką radością i przyjemnością zapraszam do wspólnego miksowania najlepszych koktajli. Aż 50 przepisów czeka na wypróbowanie! Niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju najsmaczniejsze koktajle z owocami
Moja smaczna kuchnia