Kiedy w brzuchu Wam burczy, żołądek się kurczy, szybko chcecie coś ugotować i smacznie skonsumować to polecam moje danie makaronowe, w 10 min. gotowe. Składniki: 2 porcje100 g makaronu kokardki Czaniecki,50 g chipsów z salami (np. o smaku śródziemnomorskim),4 papryczki kolorowe mini,1 cebulka dymka,1 ząbek czosnku,50 g sera camembert
Moniki Smakołykitanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie – co kto woli, będzie smaczne w każdej
Martyna Cooksjest taki prosty przepis. Makaron i kiełbasa? Oczywiście że tak, z kilku niewyszukanych i niedrogich składników też można wyczarować pyszne danie, wyrazistości i smaku dodał twardy ser owczy. Jest pysznie! Polecam. Składniki: 30 dag makaronu penne 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 15 dag chudego boczku wędzonego 20 dag cienkiej kiełbasy bekonowej Hańderek
Wanilia i KardamonCukinie i patisony z prywatnego eko-ogródka trafiły wczoraj w moje ręce :) ...a dzisiaj zmotywowały mnie do nowej kreacji obiadowej: cukinia podsmażona na oleju
wege i kropkaCo powiecie na makaron i aksamitny sos?Ja osobiście uwielbiam takie cytrusowe połączenia z mięsem.Cytryna ,mleczko kokosowe i kolendra,to jest ta magia
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPolecam przepis na makaron ze szpinakiem i serem fetta..
Ugotujmy CośSkładniki: -500 g makaronu penne -2 puszki łososia w oleju -150 g sera feta -1 mała cebula -3 łyżki przecieru pomidorowego -3 ząbki czosnku -olej -świeży
KasiekGotujeDzisiaj mamy dla Was przepis na zupę Horacego, który to pochodzi z książki „Smaki Południowej Italii” . Autorka książki podaje, że nazwa zupy pochodzi od
Kuchenne WariacjeDobre z kaszą, z makaronem, z ziemniakami. Dobre z chrupiącą bagietką i w towarzystwie sałaty. Dobre dla dużych i dla małych. Zwyczajnie, po prostu
kolorowotorcikowoOd kalarepy do makaronu penne z kurczakiem. W lodówce ukryła mi się kalarepa, która posłużyła mi do surówki, a żeby było coś do niej konkretnego do
Pink EnvelopePyszne, sycące i bardzo szybkie w przygotowaniu danie przywołujące orientalne Chiny. Z chrupiącymi grzybami mun, miękkim kurczakiem i ciągnącym się makaronem. Składniki: 15 g suszonych grzybów mun 90g pędów bambusa 200g makaronu ryżowego 3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 piersi z kurczaka Kawałek imbiru wielkości kciuka 2 ząbki czosnku Kolendra lub natka pietruszki do posypania
Pyry na GazTakie dania jak to są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Wykorzystałam makaron kolanka Między brodzki. Świetnie się wkomponował w całość. Do tego kiełki na patelnię, które o tej porze roku powinniśmy jeść często ze względu na ich cenne właściwości. Tak więc szybkie danie na obiad lub ciepłą kolację mamy w kilka minut. Oczywiście przedtem musimy
Ewa w kuchniświatowej. Wykorzystali to, co mieli ze sobą, czyli suszony bekon i jaja w proszku z tym, co miała tamtejsza ludność, czyli z makaronem włoskim. Do carbonary roszczą też sobie prawa włoscy górnicy: danie podobno powstało z połączenia produktów, które każdy górnik mógł zabrać ze sobą, żeby podczas pracy pod ziemią ugotować sobie z nich coś ciepłego(...)kalorycznego, a więc jajka, suszone mięso i makaron. Reasumując, zrobiłam w końcu carbonarę, ale taką, która według mnie najlepiej pasowała do szpinakowego makaronu, ale nie odbiegającą daleko od tradycyjnej. Czy była klasyczna? Prawdę mówiąc, nie wiem. Tak czy inaczej smakowała wybornie
Kuchnia Prezydentowejnaturalnego. Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga
moj przepis naPyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle czasu, ile zagotowanie wody+ugotowanie makaronu więc przepis gorąco polecam, szczególnie osobom tak zagonionym jak ja ostatnio :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edyty