pomidory. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, podduszamy kilka minut, mieszamy z posiekaną drobno natką pietruszki. Sos z mięsem podajemy z makaronem. Z szerokiej gamy makaronów z oferty firmy Czaniecki dziś do przygotowania dania wybrałam świderki z mąki z pełnego przemiału. Takie pełnoziarniste makarony właśnie dzięki ziarnom pszenicy durum zmielonym w całości zawierają zwiększoną ilość błonnika. Obecność mąki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimleka bawolego, lub serem pleśniowym w wersji ostrzejszej. W trakcie gotowania małże puszczą sok, który w połączeniu z sokiem z pomidorków, cytryną, cebulą, czosnkiem oraz z winem da nam przepyszny sos otulający makaron. Małże sercówki można zastąpić innymi owocami morza, znakomicie smakuje też z polskimi rakami. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g czarnego spaghetti (lub pełnoziarnistego), 400 g Fasolki
SzczyptaSmaQkurczaka, 350 gram pełnoziarnistego makaronu penne, 200 gram suszonych borowików, 1 średniej cebuli, 2 ząbków czosnku, 400 ml śmietany 18%, 50 gram masła, 30 gram parmezanu, 2 łyżek białego octu winnego, 3 łyżek oliwy, 1 łyżeczki suszonego rozmarynu, szczypty gałki muszkatołowej, pęczka świeżego oregano, białego pieprzu, soli. Dzisiejsze danie jest nad wyraz proste w przygotowaniu(...)kontakcie z gorącym wywarem, a konsystencja gotowego dania będzie odpowiednia. Sos z kurczakiem i grzybami dalej intensywnie podgrzewałem, aby odparować nadmiar płynu, po spróbowaniu doprawiłem go białym pieprzem, nie doprawiałem natomiast solą z uwagi na zamiar posypania gotowego dania tartym parmezanem, który ma słony smak. W osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente i odcedziłem go. Przed włożeniem
Wyprawy kulinarneMało znamy osób, które nie są sympatykami kuchni włoskiej bo przecież jak można nie przepadać za pyszną pizzą czy makaronem :) Na naszym
Kuchenne WariacjeMakaron z białym serem to danie, które tak samo jak spaghetii ze szpinakiem jest jedzeniem, które może nie do końca pięknie prezentuje się na talerzu, jednak smakuje o wiele lepiej. Szczególnie lubiane przez dzieci ze względu na to, że zazwyczaj jest to słodka(...)wersja dania. Pamiętam, że w dzieciństwie często ratowało sytuacje i było daniem „na szybko”, kiedy byliśmy głodni a dawaliśmy odczuć mamie, że niezbyt chcemy czekać na ugotowanie czegoś do jedzenia. Dziś często stosuje je, gdy dopada mnie kuchenny leń i po prostu nie chce mi się stać przy garach dłużej niż kilka minut ;) Składniki makaron (dowolny rodzaj
Mr. Tastełyżeczka soku z cytryny plus łyżeczka do skroplenia całości po przyrządzeniu 150 ml śmietany 30 % 2 łyżki whisky 2 łyżki masła oliwa z oliwek około 2 łyżki 200 g makaronu Soba 20 g pora pęczek szczypiorku pół łyżeczki suszonej kolendry/ bądź kilka listków świeżej 4 pomidorki koktajlowe- przepołowione odrobina poszatkowanego koperku Przygotowanie: 1. Krewetki rozmrozić całkowicie. 2. Szpinak rozmrozić(...)białe, lekko zarumienione. 7. Odstawić patelnię z ognia i dodać śmietanę 30% oraz poszatkowany koperek 8. Dusić całość na małym ogniu mieszając delikatnie danie jeszcze kilka minut. 9. W małym rondelku ugotować makaron Soba- około 3-4 minuty. 10. Makaron odcedzić i dodać go na patelnię do sosu. Całość dokładnie wymieszać 11. Posypać całość poszatkowanym szczypiorkiem
KreatywnePinyKorzystam z sezonu na dynie Tym razem makaron z dynią i parmezanem. Prosty pomysł na szybki obiad. Poniżej przepis na dwie porcje. 250 g miąższu z
BullioLekki makaron idealny na upały. Aromatyczny i pyszny. I błyskawiczny w przygotowaniu. POLECAM. POTRZEBUJEMY: 4 łyżki orzechów włoskich garść listków bazylii 50-70 g ulubionego, twardego
WYSPA SZCZĘSLIWASkładniki 200 g makaronu Malma 100 g boczku 100 g boczniaków 1/2 papryki czerwonej 2-3 dymki słodka papryka pieprz kajeński zioła prowanslaskie sól, pieprz
czarrna od kuchniDanie pyszne, zdrowe i szybkie w wykonaniu. Miłośnikom botwiny polecam szczególnie a jeśli ktoś nie przepada też niech spróbuje bo to danie
Moje Małe CzarowanieMakarony są dobre na wszystko, dobrze ugotowany nie tuczy a dodatki najróżniejsze sprawiają że mamy coraz to inne dania. Tym razem moja propozycja to makaron smażony, pyszna wersja i bardzo smakowita. Do makaronu użyłam muchomorów rdzawobrązowych - panienek ale można tutaj użyć innych grzybów np. boczniaków. Polecam gorąco. Smażony makaron z panienkami i mięsem po azjatycku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie powstało w wyniku szybkiego przeglądu szafki jedzeniowej i lodówki, no i braku pomysłu na obiad. składniki (na 3 osoby)15
Stare Garymenu i wraca do nas bardzo często. Wieprzowina w chińskim smaku SKŁADNIKI: 200 g szynkówki 200 g mieszanki warzyw chińskiej 150 g makaronu ryżowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2-3 łyżki przyprawy do dań chińskich 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy makaron, przykrywamy i trzymamy około 5 minut, odcedzamy. Mięso myjemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiaromat i wygląd bez którego nie byłaby już tym samym daniem i którego nie da się uzyskać używając oregano suszonego. Świeże zioła są teraz łatwo dostępne w supermarketach, więc nie pomijajcie tego ważnego składnika. Potrawę można podać zarówno z pieczywem jak i makaronem, aczkolwiek moim zdaniem najlepszym wyborem jest makaron typu „kolanka” lub podobny, ugotowany bardziej nawet normale niż(...)ogień. Dusimy powoli przez 20 minut pod przykryciem. W międzyczasie gotujemy makaron – w dodatkowo osolonej wodzie z dodatkową 1 łyżką oliwy, raczej normale niż al dente. Pozostałe oregano grubo siekamy. Mięso podajemy z peperonatą i makaronem oraz pozostałym oregano. Przez Krystian Zainspirowany przez Kuchnia włoska – Tradycyjne i nowoczesne dania. Zainspirowany przez Kuchnia włoska – Tradycyjne i nowoczesne dania. Kulinarna
Kulinarna Pokusa