dania z piersi indyka - 536 przepisów (strona:34/36)

Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 154

Składniki: 1 pierś z indyka (ok. 1 kg) 150 g wędzonego boczku 100 g dowolnej szynki 1 duży bądź 2 małe ogórki kiszone 1 duży liść pory mała cebula papryka słodka, pieprz, sól, 1 mały słoiczek musztardy stołowej olej do smażenia 500 ml zupy cebulowej / ewentualnie jak ktoś nie ma zupa z paczki. Wykonanie: pierś myjemy i dzielimy(...)cóż :) gotowe. Moje pierwsze zapiekane mięsne tym razem roladki Podałam ze z ziemniakami oraz surówką :) mięsko w przekroju Jedno jest pewne ... czas rozpocząć szkolenie robienia zdjęć pełnym danią

W Moim Magicznym Domu
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 193

Makaron to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych produktów spożywczych. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, jak również może stanowić bazę do dania głównego. Pierwsze wzmianki o makaronie sięgają Chin i pochodzą sprzed blisko 4 tysięcy lat. Jest to jednocześnie najstarsze odkryte przez archeologów jedzenie. Legenda głosi, iż ten chiński wynalazek do Europy sprowadził Marco Polo. Ciężko(...)tagliatelle z indykiem i szpinakiem. Składniki: 150g makaronu tagliatelle 200g mięsa z indyka 400g świeżego szpinaku 300ml śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól cukier kilka kropel octu Przygotowanie: Mięso z indyka kroimy w średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak

Jacob Tastes
Piersi w sosie z niebieskiego sera i suszonych pomidorów 158

jest bardzo szybki i nieskomplikowany. Jednocześnie bardzo charakterny, zdecydowany i wykwintny. Nie da się go popsuć, przedobrzyć, nie doprawić. Suszone pomidory i niebieski pleśniowy ser to duet doskonały. Mięso kurczaka oczyszczamy z błonek, następnie kroimy piersi wzdłuż, a później w poprzek włókien, w dwucentymetrową kostkę. Polewamy mięso olejem, wsypujemy przyprawę toskańską i dokładnie otaczamy w niej kurczaka. Smażymy przyprawione(...)Podajemy ze wszystkim, co wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto z talerza SKŁADNIKI 3 małe piersi kurczaka 550-600g (ew. mięso z piersi indyka lub mięso z udek) 200ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka 120-150g sera z niebieską pleśnią 6-8 połówek suszonych pomidorów

Karo in the Kitchen
Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku 283

kawałek piersi indyka w tempurze (najlepiej specjalnej do potraw chińskich) i smażymy w Woku na bardzo dobrze nagrzanym oleju sezamowym po kilka minut z każdej strony. Wyciągamy pierś z indyka na talerz. Wylewamy stary olej z Woka i ponownie na zimny jeszcze olej sezamowy wrzucamy dwie łyżki startego imbiru, dwa posiekane ząbki czosnku i jedną, drobno pokrojoną, papryczkę(...)ananasa oraz sos słodko-kwaśny. Ewentualnie doprawiamy jeszcze łyżką sosu sojowego dla pogłębienia smaku. Teraz czas aby wrzucić naszego indyka w tempurze. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, lecz na bardzo dużym ogniu. Teraz nasze danie jest już gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego

Mango Papaja
Krystyno!! Moje krople!! Dietetyczny kurczak z sałatą. 527

mądrego. Czekam. Najpierw zlikwidowano naukę gotowania w szkołach (poza technikami gastronomicznymi), w sumie nie wiem dlaczego. Potem urzędaski doszły do wniosku, że jeśli ktoś spożywa w restauracji i nie daj Boże zamawia na wynos, to o ile go nie zastrzelą lub nie zgnie w modnych ostatnio zamachach terrorystycznych to z pewnością umrze na cholesterol, zawał, miażdżycę lub wrzody. Można sobie(...)cieszenia się swoimi kubkami smakowymi możecie spróbować sałatki z kurczakiem marynowanym w musztardzie i jogurcie. Pyszne. Zdrowe i w przyrządzeniu szybkie. Potrzebujemy: podwójny filet z piersi kurczaka lub kawałek piersi indyka duży kubek jogurtu naturalnego 0% 4 łyżki musztardy Dijon lub innej ostrej musztardy 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ łyżeczki curry – jak ktoś

ladykitchen
Domowa wędlina wieprzowo drobiowa czyli parzony baton 225

rezerwą ponieważ nikt z nas nie jada wędlin z dodatkiem drobiu - nie lubimy - a tu niespodzianka! Było bardzo dobre, polecam:) Robiłam z połowy porcji.Składniki1300g łopatki wieprzowej,700g piersi z indyka,20g soli peklowej,1 łyżeczka miodu lub cukru  przyprawy1 łyżeczkę zmielonych ziaren kolendry,1 łyżeczką białego pieprzu świeżo mielonego,1 łyżeczkę pokruszonych płatków chili,3 duże(...)być czosnek granulowany20g żelatyny + 2 łyżeczki,+ 250ml lodowatej wody.osłonki białkowe lub barierowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się do parzenia. przygotowanieDzień pierwszy: Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Mięso wieprzowe po oczyszczeniu z niepotrzebnych zgrubień, błon oraz nadmiaru tłuszczu zmielić w maszynce z sitkiem 8mm. Wymieszać dokładnie z solą peklową i miodem

Stare Gary
Potrawka z piersi indyka, cukinii, kukurydzy i pomidorów 158

Zima zbliża się wielkimi krokami. Na zewnątrz coraz chłodniej, za oknem coraz ciemniej. Rozpoczyna się również czas zakupów i gromadzenia zapasów na zimę. Podróże do pracy

Moja Mama Gotuje
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 186

które do najłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami.SKŁADNIKI NA FARSZ:- 1 kg udźca z indyka,- 2x pierś z kaczki,- tacka warzyw,- przyprawy:* pieprz czarny, (łyżka)* pieprz ziołowy, (opakowanie całe),* vegeta (najlepiej domowa, do smaku),- cebula - 75 dag- masło, dużo masła.Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który(...)widzicie, kolejny raz nasza zasada - pieróg ma być napakowany mocno przyprawionym farszem, a ciasto (czy to zwykłe, czy bezglutenowe) ma być tak cienkie, że bardziej się już nie da! I oto sekret najlepszych pierogów. To nie przechwałki, gdy spróbujecie, przyznacie nam rację.Te oto niewinne pierożki wywołały u nas niemały spór na linii matka - córka. Starsza kuchara woli bowiem

Wypisz Wymaluj
111. Przekąski, zakąski, czyli nieco orientalne szaszłyki drobiowe oraz salsa z awokado i żurawiną. 227

Witajcie kochani.Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki salsy

Symfonia Smaków
Kolorowe szaszłyki 162

Danie skomponowane pod dzieci. Ciekawy sposób podania ma zachęcić najmłodszych do jedzenia warzyw i mięsa.  Składniki: patyczki do szaszłyków karkówka żółta papryka czerwona papryka różyczki brokuła cebulka dowolne ulubione warzywa  Mięso kroimy na kawałki ok. 2-3 cm. Obsmażamy na rozgrzanej patelni prawie do miękkości i doprawiamy solą, pieprzem. Papryki kroimy w kwadraty(...)takie się nie rozpadną), kukurydzę pokrojoną w krążki, cukinię. Mięso też można zmienić, ja używam karkówki bo jest tłusta. Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki

prawdziwe jedzenie
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 114

Każdy inny drób niż kurczak czy ewentualnie indyk pod postacią filetów z piersi, wzbudza w większości z nas obawę. Boimy się, ze nie wyjdzie smacznie, że nie doprawimy odpowiednio, że nie będziemy umieli upiec tak, aby było smaczne. Najczęściej nasze obawy są na wyrost, bo gdzieś ktoś kiedyś powiedział, że dobrą kaczkę czy gęś nie jest łatwo zrobić. Fakt(...)muszę już wspominać :) Nie przesadzajcie też z nimi, aby nie przytłumiły smaku mięsa. Składniki: 1 średniej wielkości pierś z kaczki sól do smaku świeży, grubo mielony pieprz (lub młotkowany) majeranek 2 średnie cebule 2 średnie jabłka o kwaskowatym lub winnym smaku Pierś z kaczki opłukać w zimnej wodzie i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę w poprzek ponacinać ostrym nożem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Curry z kalafiora 191

zaraz jechać do Indii, można je zamówić w sklepach internetowych od sprzedawców sprowadzających je z Indii. Składniki: 1 średni kalafior 2 średnie ziemniaki 1 puszka pokrojonych pomidorów 1/2 kg piersi z kurczaka (do wersji mięsnej, w bez mięsnej pominąć) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego (opcjonalnie) lub 1/2 szklanki wody 1 łyżka soku z cytryny(...)rozpadający się). Pod koniec doprawić solą do smaku. Podawać z ryżem lub indyjskim pieczywem np. chlebki Naan, Chapati. Jeśli w kuchni nie ma którejś z przypraw można ją pominąć, danie dużo nie straci na smaku, gdyż pozostałe przyprawy są bardzo aromatyczne i smak się obroni. Muszę dodać, że pikantność gorącego curry jest większa, w miarę gdy stygnie staje się

Kuchcik gotuje
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 462

cukru (np. Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć(...)przed snem) Ja upodobałem sobie kanapki. Jakoś się do nich przyzwyczaiłem i mi bardzo smakują :) Tak więc jak widać jemy praktycznie co chwile, więc jak tu zgłodnieć? :) Na prawdę da się do tego przyzwyczaić i wcale nie jest ciężko :P A na koniec najważniejsze: CO MI TO DA ? Otóż da bardzo dużo! Obniżenie ciśnienia, poprawa pracy układu pokarmowego

All My Fit Life
BIAŁKO W DIECIE - DLACZEGO TAKIE WAŻNE? 166

grupę kwasową. Aminokwasów jest 20 - dzielimy je na endogenne i egzogenne. Pierwsze organizm wytwarza sobie sam, drugie musimy dostarczyć mu z pożywieniem. Niestety jest tak, że aminokwas, który w danym produkcie występuje w najmniejszej ilości, ogranicza przyswajanie innych - zatem zaspokojenie potrzeb organizmu na te związki nie jest takie łatwe, jak się wydaje. A przecież to one budują białko. Białka(...)względem są dużo bardziej podobne do tych, które występują w naszym organizmie. Białko z mięsa przyswaja się w ok. 96%, z mleka - 90%. Warto wybierać chude produkty mięsne - indyk, piersi z kurczaka, chude mleko (najlepiej 2%) i jego przetwory, aby uniknąć "nadprogramowego" tłuszczu, obecnego w produktach zwierzęcych. Pod tym względem przewagę mają rośliny. Nie mają wiele tłuszczu, dostarczają

Katsuumi