kuchni śródziemnomorskiej. Uwielbiam ją w połączeniu ze słodkimi owocami- gruszką, pomarańczą. Idealnie komponuje się z kozim serem i buraczkami. Można dodawać ją do dań na ciepło jak i na zimno- pizza, grzanki,makarony, koreczki, kanapki. Wystarczy posypać odrobiną listków np spaghetti Napoli a nada daniu zupełnie nowe oblicze i pomoże nam lepiej strawić dość kaloryczny makaron:) Nadaje
CoolinarniePLSkładniki: (na jakieś 2-3 porcje, a na pewno dla 1 dorosłej osoby i 3 dzieci) 300g makaronu fusilli 1-2 łyżki oliwy 1 cebula, drobno
Lejdi of the house300 g purchawek młodych 150 g śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła pół cebuli 500 g makaronu ugotowanego domowego Purchawki umyć i pokroić na cienkie
Gotowanie jest łatweCzas rozpocząć sezon na bób :) Na pierwszą potrawę z tym warzywem proponujemy pyszny i szybki makaron a’la carbonara. Smaczny, ekspresowy w przygotowaniu i
Kolizje SmakówWitajcie :) Nie ma to jak pyszny rosołek ze swojskiego kurczaka , ostatnio takiego
Sama słodycz i szczypta chiliCóż tu dużo mówić. Oto prosty przepis na obiad. Znajdziesz w nim i mięsko i warzywo i makaron. Słowem - dla każdego coś miłego. Receptura Teściowej, którą
Kuchnia po mojemuCześć! Naszło mnie dziś na borowiki. Wahałam się czy zrobić domowy makaron i sos śmietanowy czy może zrobić risotto. To drugie danie kocham miłością bezgraniczną więc w pojedynku ryż – makaron, padło właśnie na ryż. Kocham risotto za prostotę. Gdy namoczyłam borowiki – ich piękny zapach rozniósł się po całym mieszkaniu. Dla takich zapachów warto przetestować ten przepis! Pamiętaj(...)czosnki 1/2 pęczka natki pietruszki około 400 ml bulionu warzywnego 1 oliwa oliwy z oliwek + 2 łyżki masła 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Wykonanie: Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Pozostaw wodę, w której borowiki były moczone! Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki
Moja pasja smakuzakrętach? Ja czasem sięgam po produkty, które nie potrzebują czasochłonnej obróbki i z takich właśnie składa się to proste i szybkie danie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Obierz i posiekaj drobno cebulę. Czosnek obierz i posiekaj dość drobno lub wyciśnij przez wyciskarkę do czosnku
Eat me! Fit me!zaprzyjaźnionej pani będzie królowała na mym stole, są takie odmiany które mogą leżakować do marca, kwietnia i takie moja pani posiada. Danie proste i bardzo pożywne, aromatyczne i smakowite. Dobrze rozgrzeje zziębnięte brzuchy, zapraszam do wypróbowania przepisu. Makaron z sosem dyniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś proponuję Wam smaczne danie obiadowe ,które przygotowałam na konkurs makaronowy. Do dyspozycji mieliśmy makaron duże świdry Makarony Polskie. Moim pierwszym porównaniem tego ogromnego makaronu były tak popularne frytki spiralki. Jak pomyślałam tak też zrobiłam, a do tego szaszłyki drobiowo pieczarkowe- jako że pieczarki były składnikiem głównym tego dania. A całości uzupełnia pyszny sos, którego ostrość sami(...)sobie dozujemy wg upodobań. Składniki: 40 dag piersi z kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego
Z Majeczką w kuchnijest jak toskański deser" widzieliście makaron z pesto, dzisiaj postanowiłam pokazać Wam ten przepis. Makaron z pesto to jeden z prostszych przepisów na makaronowe dania. Składniki blendujesz na jednolitą masę, gotujesz makaron, łączysz i gotowe. W ciągu kilkunastu minut przygotujesz szybki i bardzo smaczny obiad. Ja zdecydowałam się na użycie świeżych pomidorów, w końcu teraz są najsmaczniejsze
Pora coś zjeśćProste danie jednogarnkowe, które powstało z resztkowych składników. Zostało mi trochę mięsa mielonego bo robiłam pulpety , trochę bulionu który ugotowałam na pomidorową i jeszcze znalazły się w szafce resztki drobnego makaronu. Dodałam tylko warzywa. Wrzuciłam wszystko do gara i coś tam wyszło, dobrze smakuje choć może nie wygląda. Brzuszek pełen i składniki zużyte. składniki: 450g mięsa mielonego, u mnie
Monia miesza i gotujeprzyjemnością. Dzisiejsza propozycja przypadnie do gustu miłośnikom kuchni włoskiej, czyli podejrzewam, że większości z Was. Kuchnia włoska jest zbliżoną do naszej, rodzimej - obfituje w makarony, kluski i inne dania mączne oraz sosy, pełne smaku i słońca. Zapraszam więc na włoską ucztę! PIECZONE PULPETY Z MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM (8-10 sztuk) składniki na pulpety
W kuchni Karmel-itkicurry z kurczaka z mlekiem kokosowym podane z ryżem basmati. To jedno z tych dań, do których zawsze będę wracać. Czy to z czerwoną czy zieloną pastą curry. To moje zimowe comfort food. Kto jeszcze nie próbował, niech koniecznie nadrobi ! Składniki (2 porcje): makaron lub ryż basmati 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju
Moja pasja smakuZapiekanka z łososiem i brokułami to delikatne, a zarazem pożywne i proste w przygotowaniu danie. Łosoś, oliwki i kapary przywodzą smaki kuchni śródziemnomorskiej, a brokuły idealnie współgrają z całością tworząc ciekawą i elegancką potrawę. Zapiekanka z Łososiem i Brokułami - Składniki: 300 g drobnego makaronu 400 g mrożonych brokułów 200 g łososia w zalewie (lub świeżego, wcześniej
Słodka Strona