Tacos to proste, meksykańskie danie, składające się z małej tortilli wypełnionej nadzieniem. Tacos przygotowywane jest na setki sposobów. To kukurydziana tortilla, na której układa się farsz, polewa ostrym sosem i spożywa rękami. Jak dla mnie pycha :), dzisiaj wersja z kurczakiem i ostrym sosem
Kulinarne Fantazje MarioliKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenMłoda kapusta z marchewką i koperkiem to danie, które kojarzy mi się z rodzinnym domem. Kiedy wybieramy się o tej porze roku do moich rodziców i mama pyta co przygotować - odpowiedzią jest zawsze młoda kapusta. Do tego klasyka - młode ziemniaczki, kotlet z kurczaka - mocno rozbity, cieniutki, z chrupiącą panierką - u rodziców nie liczę kalorii! Składniki: Główka
Kulinarne Inspiracjesię wielkimi krokami, więc może i w kuchni pora na zmianę dań na lżejsze? No w każdym razie ja od jakiegoś czasu poprawiam sobie samopoczucie lżejszym jedzeniem :-) W końcu jakoś trzeba się pocieszać gdy niektóre dżinsy czas odłożyć na półkę zapomnienia... ;-) SKŁADNIKI 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 sałaty lodowej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 3 jajka
Czary - gary w kuchnipieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara reneta) 100 gr suszonej żurawiny
moj przepis naCiężko jest się najeść rosołem. Ale nie tą, słoneczną i kremową zupą z dodatkiem mięsa kurczaka. Delikatna, lekka ale jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja
Karo in the KitchenPrawda, że danie czaruje barwami?, a co dopiero przepysznym smakiem! Polecamy je na wystawny obiad, na pewno oczaruje gości, jest proste, aczkolwiek imponująco wygląda i dlatego niech zachęci do przyrządzenia takich zachwycających klopsików! Składniki: 4 udka z kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 cebule po szczypcie kurkumy, papryki ostrej, tymianku sól, pieprz ziołowy
kgwjanczewoUwielbiam gdy jest kolorowo na talerzu, więc gdy tylko zobaczyłem w sklepie najróżniejsze pomidorki na wagę, musiałem kilka kupić :) Do tego ziemniak truflowy, rzodkiew biała i
Parowar Facetaszklanki mąki pełnoziarnistej lub razowej - 1/2 szklanki płatków żytnich (lub po prostu dać więcej mąki) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/ łyżeczki soli - 1 jajko - 1 mały jogurt naturalny - 4 łyżki oliwy z oliwek (dodatki - można puścić wodzę fantazji) - 2 ząbki czosnku - 300g brokuła - połowa wędzonej piersi kurczaka (można zastąpić szynką lub podsmażonym kurczakiem) - połowa małej cebuli - 1 pomidor
two broke sisterszbliża się kolejny ich zbiór ;) Tak oto powstał niżej opisany przepis. Danie ma bardzo oryginalny smak. Sposób przygotowania orzechów zmniejsza intensywność ich smaku, ale to zdecydowany plus potrawy - dzięki temu nie jest ciężka, a delikatna i wciąż ma się ochotę na więcej. Panierowany w ten sposób kurczak jest idealnym zastępstwem dla typowych nugetsów! ;) Do takiego mięsa idealną wydała
Życie zamknięte w smakuramach testowania-muszę przyznać że doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam! Składniki Ciasto: 3 czubate szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli mąka do podsypania ciasta Farsz: 80 dag-1 kg gotowanego mięsa z kurczaka-u mnie mieszane z rosołu 1,5 kg kiszonej kapusty 3 cebule sól
Wanilia i KardamonKlasyczne danie jednogarnkowe pochodzące z Teksasu. Składa się z mielonego mięsa (tradycyjnie wołowego) i warzyw. Przyprawami nadającymi charakterystyczny smak są chili i kmin rzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula
BullioKlasyczne danie jednogarnkowe pochodzące z Teksasu. Składa się z mielonego mięsa (tradycyjnie wołowego) i warzyw. Przyprawami nadającymi charakterystyczny smak są chili i kmin rzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula
Bullionajlepszych sałatek. Jest doskonałą bazą - można do niej dodać np. krewetki, kurczaka (wtedy powinno wystarczyć na 4 porcje), ale spokojnie sprawdza się jako singiel z bagietką lub tortillą. Jest sycąca, ale nie jest za ciężka, dlatego idealna na lunch. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do dań głównych lub przy grillu. W przepisie podaję połowę awokado, bo tyle teoretycznie
Pełny talerzwychodzi idealnie doprawione,mięciutkie i soczyste. Polecam! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku Sposób wykonania: 1. Przygotować
Kuchnia domowa Ani