jednych kalafiorowy “kurczak” w musztardowej panierce będzie wegańskim kurczakiem na ostro, a dla innych po prostu kalafiorem w pikantnej panierce . W każdym razie że jest pysznie chrupiący, smakowicie pikantny i rozpływa się w ustach. Na pewno nie jest niskotłuszczowym daniem, bo smażymy je na głębokim oleju! Ale co tam, od czasu do czasu można zaszaleć Polecam wypróbować! Składniki: Mokre(...)stron. Usmażone kawałki kalafiora układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar oleju. Podajemy z ulubioną sałatką np. z buraczków albo z batatów . Ja również zajadam się kalafiorowym kurczakiem z kimchi – jak pikantnie to na maksa! Smacznego! Propozycja podania – kalafiorowy kurczak z ziemniaczkami i kimchi Artykuł Kalafiorowy „kurczak” w pikantnej musztardowej panierce pochodzi z serwisu
Lamarida.pltylko filety warto wykorzystywać w naszych kulinarnych poczynaniach Składniki: - 2 nóżki z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju - 3 łyżki śmietany - 1 łyżka przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku - 2 kostki brykietowe mrożonego szpinaku - 2 polędwiczki z kurczaka - 1 cebula - 50 g masła + 2 łyżki - 90ml sosu tao tao - 100 g ciecierzycy(...)Porcja dla 2 osób Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę. Ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Do nóżek robimy marynatę – 2 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany, przyprawę do kurczaka, majeranek, paprykę i 2 ząbki czosnku łączymy ze sobą. Z nóżek wyciągamy kości i nóżki wkładamy do marynaty na ok. godzinę a najlepiej na całą noc. Na rozgrzany olej
Kuchenne Wariacjesię ;) Bogracz gulasz Nie wiem czy to danie jest typowym bograczem gulaszem, ale takie nazewnictwo przyjęło się w moim domu, więc niech tak zostanie ;) Poniższe składniki wykorzystuję na przygotowanie 4 litrów (!) tej przepysznej zupy dwa-w-jednym. Składniki: 2 cebule ok. 10 średniej wielkości ziemniaków 3 pojedyncze piersi z kurczaka 6 pomidorów 3 papryki 5-6 ząbków czosnku(...)ząbkami czosnku. Teraz nasz mus musi poczekać, a my przechodzimy dalej :) Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oleju kokosowego z dodatkiem łyżeczki ksylitolu. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i dusimy przez 10 minut. Po tym czasie całość zalewamy musem pomidorowo - paprykowym i dolewamy 2 litry przegotowanej wody. W międzyczasie ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Przyprawiamy łyżką
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Zapiekanki możemy tworzyć dosłownie ze „wszystkiego”, ponieważ w kuchni czy lodówce zawsze znajdziemy coś, co można będzie zapiec. Możemy zrobić np. z ziemniakami, jest to wspaniały dodatek do dań mięsnych czy pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal(...)jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie. Zdecydowanymi atutami dań tego typu jest
Gotuję Testujęprzepisów się nie pojawiało, ale już wracam z nowymi pomysłami :) Dziś podudzie z ziemniakami i buraczkami, w sam raz na niedzielny obiad :) Składniki : 2 podudzia z kurczaka 2 ziemniaki 1 burak 1,5 łyżki sosu sojowego świeże listki rozmarynu świeże listki rukwi wodnej świeże listki estragonu Przyprawy : pieprz biały kardamon(...)urządzenie się wyłączy przekładamy wszystko na talerz. Na ziemniaki układamy listki świeżego estragonu, a na buraczki listki rukwi wodnej. Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar Facetadodaję do kurczaka, chwilę razem smażę. Zalewam wodą (około 120 ml) i śmietaną, mieszam, gotuję na małym ogniu około 10 minut. W międzyczasie kroję w kostkę brzoskwinie. Mąką dokładnie łączę z zalewą oraz garścią posiekanych brzoskwiń (najlepiej blenderem), dodaję do mięsa wraz z sokiem z cytryny. Całość doprowadzam do wrzenia, mieszam do momentu zgęstnienia sosu. Danie posypuję świeżą kolendrą
JejKuchniawiemy, kuchnia azjatycka znana jest przede wszystkim z odważnych połączeń smaków. W naszej zupie połączymy słodycz bananów z kwasowością cytryny i pikanterią sproszkowanego imbiru. Jest to danie bardzo pożywne, idealne zarówno jako samodzielny posiłek, jak i przystawka podczas uroczystej kolacji. Jedynym minusem jest to, że jeśli zostawimy trochę "na później", walory estetyczne jak i smakowe stanowczo spadną. Dlatego(...)polecam zjeść od razu po przyrządzeniu. Smacznego! Potrzebne nam są: - 2 duże lub 3 mniejsze banany - cebula - por (biała część) - 0,5 sporej lub 1 mała pierś z kurczaka - zielony ogórek - cytryna - 2 kostki bulionu warzywnego - 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego - po łyżce mąki, sproszkowanego imbiru i przyprawy curry - cukier Przepis: Warzywa i banany umyć. Cebulę
W poszukiwaniu inspiracjiWitajcie:) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego dania, gołąbki i bigos w jednym:) powiem Wam że jest naprawdę pyszne, polecam szczególnie tym którzy za kapusta nie przepadają, jak np: mój syn który zawsze ściąga liście z gołąbków i je sam farsz.W tym daniu zjada nawet kapustę. Zapraszam do wypróbowania bo warto :) Składniki : 1 mała młoda kapusta umyta(...)mięsa mielonego dowolnego 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka bazylii suszonej 500 g sosu pomidorowego 500 ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 4 łyżki oleju Wykonanie: Do garnka wlać olej i rozgrzać, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać mięso mielone i chwilę podsmażyć. Do garnka wsypujemy ryż
Sama słodycz i szczypta chiliPRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa(...)TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe inaczej PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Łopatka ziołowa
Blog z ApetytemDelikatne w smaku burgery z piersi z kurczaka z serem żółtym, w panierce z dodatkiem sezamu. Świetnie nadają na obiad dla dzieci. Aby były mniej tłuste, można je chwilkę podsmażyć na patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce(...)dwóch filetów większej liczy osób, bo z danej porcji wychodzi 10-12 szt. burgerów średniej wielkości. Do tego są bardzo proste w wykonaniu, a smakują rewelacyjnie! To zdecydowanie moje ulubione burgery, dużo lżejsze i delikatniejsze niż wołowe czy wieprzowe, a nawet smakują dużo lepiej niż indycze. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka ( ok. 600 g) ok. 100 g sera żółtego
Kuchnia MagdaLenycieście naleśnikowym a następnie kawałki kurczaka pokryte ciastem panierujemy w mące (nadmiar strzepujemy) i partiami wrzucamy do rozgrzanego oleju. Smażymy na średnim ogniu około 10-12 minut do zrumienienia. Usmażone skrzydełka wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Artykuł Skrzydełka a’la KFC + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaBardzo ciekawa słodko-słona sałatka oraz łatwa i szybka w wykonaniu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: duża pojedyncza pierś z
KuchniaWeDwoje.plOd paru lat bardzo popularna i znana sałatka z kurczakiem – tzn. sałatka gyros lub sałatka kebab – jak kto woli. Nie może
KuchniaWeDwoje.plKolejny pomysł na tartę na słono dla całej rodziny – tym razem z dodatkiem mięsnym i warzywnym oraz sosem koperkowym. Czas
KuchniaWeDwoje.plPrzekąska na ciepło i zimno. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 15 kawałków (30 cm długości) Składniki: 5 jajek 2 łyżki majonezu
KuchniaWeDwoje.pl