dania z kurczakiem - 13702 przepisów (strona:344/914)

Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 245

jest w stanie zepsuć, i jedyne co jest  jednocześnie zachwycająco pyszne. W skład zapiekanki wchodzi pieczony kurczak, papryka, cebula, ser, spaghetti i kilka dodatków, które sprawiają, że całość naprawdę jest obłędnie pyszna. Zwyczajne carbonara, czy bolognese przy tym daniu wypadają o wiele słabiej. Obiecuję, że będzie pysznie.  Przepis czekał długo na swoją premierę, bo ponad(...)możliwe, że niektórych zdenerwuję, ale za to mam dla Was małą niespodziankę na końcu :-)  Chicken Tetrazzini Składniki na patelnie o średnicy 28 cm 6 pieczonych w przyprawie do kurczaka udek (można użyć także mięsa pozostałego po rosole czy grillowanego drobiu, ale pieczone smakuje najlepiej) czerwona papryka 1 sztuka 2 białe cebule 200 g pieczarek 300 g sera mozzarella

Poezja Smaków - blog kulinarny
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM 158

Risotto to popularna włoska potrawa. Dziś pomieszałam .... i nadałam jej trochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw. Składniki: pierś z kurczaka puszka mleczka kokosowego szklanka ryżu Arborio na risotto szklanka bulionu 1-4  szklanki białego wina pół zielonej świeżej papryki różyczki kalafiora dwie dymki dwie małe cebule dwie marchewki

potrawyregionalne
Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami 217

Bardzo ciekawa i szybka propozycja na obiad lub kolację. Takie zestawienie zawsze się sprawdzi. Smak podkręca remulada duńska i rozmaryn. Danie podałam na głębokim talerzu od  PORCELANA BOGUCICE 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 5 pieczarek 1 zielona papryka 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark

VioletoweKucharzenie
Nóżki kurczaka z czarnym pieprzem i nutą cytryny 203

jest przyprawą absolutnie podstawową, to zwykle, przygotowując dania, uzupełniamy go o inne przyprawy, a smak i ostrość samego pieprzu rozmywają się w ogólnym gąszczu smaków. A gdyby tak tymi małymi, czarnymi kuleczkami zwieńczyć danie i pozwolić nad całością dominować? Zapewniam, że pieprz odegra swą pierwszoplanową rolę znakomicie, a kurczak obficie nim posypany i wzbogacony o nutę cytryny

Even Better Food
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14419

Po prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli

Kuchnia Pełna Pasji
Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową 152

najedzona i kulinarnie usatysfakcjonowana;) Lubię takie dania i zdecydowanie będę do niego wracać częściej. Smaczne i szybkie do przygotowania. Sycące. Jedynie co, to kaszy moim zdaniem wystarczyłoby ciut mniej (w oryginalnym przepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej

Smaki Na Talerzu
Kurczak curry z bananem 144

Bardzo dawno zainspirowałam się przepisem ze strony: przepisy.net. Tak przygotowanego kurczaka robiłam już niejednokrotnie.  Zawsze smakuje rewelacyjnie i jest to moja z ulubionych wersji. Banan (nie wyczuwalny) nadaje daniu słodkiego posmaku, który zrównoważony został intensywnym oraz pikantnym aromatem curry. (2 lub 3 małe porcje) 1 duży filet z kurczaka (pojedynczy) 1 banan 1 cebula 3/4 szklanki bulionu (użyłam

Di gotuje
Pierś z kurczaka w sosie cebulowo-miodowym 222

Pyszny, lekko słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Do tego jest szybki i prosty w wykonaniu. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 cebule

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak cytrynowy (Lemon Chicken) 249

Bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu danie kuchni seczuańskiej. Kwaśno-słodka marynata, później przezroczysty, muślinowy sos, który otula kawałki panierowanej i wcześniej zamarynowanej w tym samym smaku drobiowej piersi. Bardzo delikatny, wyrafinowany smak. Nie jadłam nigdy wcześniej kurczaka cytrynowego (a właściwie limonkowego) i jestem oczarowana smakiem stworzonym mojej własnej kuchni. Jestem pewna, że nawet przeciwnicy kuchni azjatyckiej będą zachwyceni

Kuchnia Prezydentowej
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 167

Olma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone(...)warsztatów dowiedzieliśmy się od przedstawiciela firmy Drosed, że: W związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 149

Olma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone(...)warsztatów dowiedzieliśmy się od przedstawiciela firmy Drosed, że: W związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. 160

Wiele szumu jest na temat skrzydełek smażonych z KFC, że to tajna receptura i jeśli ją odgadniesz natychmiast zostaniesz „sprzątnięty”  

kuron.com.pl
Filet z kurczaka faszerowany pesto migdałowo - pietruszkowym 171

odsłonie. Faszerowany mielonymi migdałami, doprawionymi skórką cytrynową i zieloną pietruszką będzie smakował jak z najlepszej restauracji. Z banalnych składników możesz przygotować danie do zaserwowania nie tylko na nieoficjalnym obiedzie. Składniki: 5 gałązek pietruszki 2 filety z kurczaka 40 g obranych migdałów 1 łyżeczka skórki z cytryny bio 1 łyżka creme fraische sól, pieprz 1 małe żółtko - opcjonalnie 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomidorowe udka z sałatką z sałaty masłowej i pomidora w sosie jogurtowym (kurczak) 384

Pomidorowe, miękkie i bardzo smaczne - udka zapiekane w piekarniku. Danie dla osób, które chcą przygotować dosyć szybki obiad. Przepis dodaje do akcji  Pudliszki -Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: do przygotowania mięsa 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowe 2 łyżki oliwy sól, pieprz mieszanka suszonych warzyw  suszony koperek 1 ząbek czosnku

Ugotować
Piersi kurczaka w boczku, w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz zielona soczewica 188

ostatnio myślałam o nazwie mojego bloga. Nazwałam go tak dlatego, że jestem mamą i lubię gotować. Miałam nawet kiedyś pomysł, żeby stworzyć zakładkę "bistro maluch" z pomysłami na dania dla małych dzieci, począwszy od tych pierwszych papek typu: jabłko z gruszką, pierwsza zupka, purée z ziemiaczków i kalafiora. Nie chciałam się mądrzyć jak poszerzać dietę i kiedy(...)ulgę, że etap gotowania osobnych dań dla maluszka mam za sobą. A piszę o tym wszystkim, bo dzisiejsze danie to właśnie idealny przykład. Jest jedno, a i tak dzieci jedzą inaczej. Franek nie lubi boczku, więc dostaje samego kurczaka, szpinak uwielbia więc sos wciąga nosem, zamiast soczewicy musiałam mu jednak ugotować ryż ;) Hania zjadła soczewicę, ale nie zjadła

bistro mama