Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki duże, przyprawa do kurczaka - pikantna 1 opakowanie, czosnek 2 główki, woda 1 szklanka udka dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć
W Mojej Kuchni Lubięsię orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem owoc jest bardzo smaczny także na ciepło. Świetnie skomponuje się na przykład z makaronem, czy kaszą, w daniach z rybami, owocami morza, czy kurczakiem. Może być świetną podstawą do stworzenia fantastycznej przystawki, zapiekanej z tak dowolnymi składnikami. Moja propozycja jest dość prosta, wszystkie użyte produkty, w dowolnym zestawieniu genialnie się
PichceniomaniaWspaniałe piersi kurczaka z kuszącymi dodatkami ,idealne na wyjątkowy obiad lub kolację.Zróbcie o jedną więcej , a będziecie mogli podać z nimi wspaniałą sałatkę. 4
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiUpał, upał, upał. Przy takiej temperaturze nawet nie mamy ochoty na jedzenie lub wolimy coś lekkostrawnego. Dlatego u mnie dzisiaj przepis na lekkie, ale pożywne danie. Cukinie faszerowane kaszą jaglaną z kurczakiem i warzywami. Musimy niestety trochę czasu spędzić przy piekarniku, ale jeśli zrobimy od razu większą ilość to następnego dnia potrawę wystarczy tylko podgrzać. Zostałam ostatnio zasypana
Smak mojej kuchniłyżka posiekanego świeżego imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka. Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie wszystkie posiekane produkty (około
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkojarzyły się z jesiennymi wykopkami - ktoś jeszcze pamięta te czasy na wsi? Dzisiaj wspominam je z sentymentem. Wystarczy tych wspomnień i wróćmy do dania. Ziemniaki można śmiało faszerować, a dziś proponujemy nadziać je kurczakiem z porem - połączenie, które świetnie się komponuje. Skuście się na nie. Ziemniaki faszerowane kurczakiem z porem pod mozzarellą Składniki : 3-4 większe
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDanie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierś z kurczaka, pieczarki i ser to jak dla mnie idealne połączenie. Dlatego dziś szybki obiad z tych trzech głównych składników. Składniki: - 2 piersi z kurczaka
Kulinarne życieSkładniki: udka kurczaka całe 4 duże, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, zioła prowansalskie
W Mojej Kuchni LubięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To jedno z moich ulubionych dań, które gości już od jakiegoś czasu w moim domu. Przygotowuję je
Marta Gotujepokrzyżowała nasze plany... Co się odwlecze to nie uciecze! :) Zupa Sylwestrowa kwaśnica. Ja lubię takie smaki :) U pani Ani była jeszcze pomidorowa i rosół - niebo! Dania główne Sylwestrowe mięso na słodko (kurczak z morelą w sosie) z kluskami i lekką sałatką. Mięciutkie i soczyste. Polecam jeśli ktoś lubi takie połączenia. Ja preferuję mięsa słone, ostre lub na bazie
Karola gotujePierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. Składniki: filet
Kuchnia PaulettesSoczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce. Kurczak rozpływa się w buzi. Jest dobry na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać go z dipami, ketchupem lub
Kuchnia PaulettesSzkoda, że moje dzieci jeszcze do tego nie dorosły. Ten przepis wymyśliłam dawno temu, dodatek ogórka konserwowego zaostrza smak dania, tak samo jak ocet winny w bulionie. Składniki: • 5 udek z kurczaka • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • 1/2 pora • – 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz do smaku
To co kochamsmażony mintaj zamarynowany w sosie paprykowo-cebulowym. Sos ten już wcześniej wykorzystałam do marynowanego kurczaka. Zarówno filet rybny, jak i z kurczaka smakuje rewelacyjnie i bardzo zaskakująco. Danie idealne na różne imprezy rodzinne, bo przygotowuje się 1-2 dni wcześniej i dopiero wyciąga na stół, gdy goście pukają
To co kocham