Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdza się także jako danie piknikowe lub dodatek do grilla. Słodkawy groszek świetnie komponuje się z wyrazistym czosnkiem i kruchą babeczką. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 250g zielonego
Pyry na GazSałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno. Składniki: 4 duże ziemniaki 450g fileta z morszczuka 1 słoik marchewki z groszkiem 5 jajek 50g czarnych drylowanych oliwek 4 łyżki majonezu sok z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Filety
Szalona Kuchnia Ewelinybezpieczna odskocznią dla wszystkich tych co na diecie. Została upieczona zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Pachnie jak taki prawdziwy jabłecznik 😍. Możemy ją jeść na zimno, wtedy ładnie się nam da pokroić, a jeśli już się nie możemy doczekać, to jest pyszna także na ciepło. Wegańska szarlotka (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na tortownicę
Kulinarne przygody GatitySzpinak ,super pyszny zdrowy ,doskonale smakuje do dań na gorąco i na zimno ,do koktajli i do sałatek ,a ja zapraszam spróbować na ciepło z makaronem ,a jak zostaje z obiadu wsuwam go na zimno .Choć się przyznam że szpinak posmakowałam dość niedawno ,ale bardzo się polubiliśmy i ta znajomość cały czas trwa i rozkwita coraz bardziej . Składniki
Mój Smakblogu już nie raz. Uwielbiam ją! Oprócz swoich cudownych właściwości zdrowotnych ma przepyszny, orzechowy smak, który można poczuć już po otworzeniu opakowania :) Świetnie komponuje się w daniach wytrawnych i słodkich, na zimno i ciepło :) OLEJEK Z NASION MARCHWI Olej z pestek marchwi to 100%, naturalny, zimnotłoczony olejek służący do celów kosmetycznych. Jak możecie zauważyć na zdjęciu jest barwy
Zdrowie na języku :PParatha, jest idealną przekąską na ciepło jak i zimno, można ją zjeść jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięs czy sałatek. Soli praktycznie nie używamy, bo w serku i kapary słony smak wyczuwamy. Sezon jest teraz na świeży koperek, a jak dodamy do niego serek i kapary, to będziemy mieć przysmak doskonały. Składniki: 200 g mąki orkiszowej
Moniki Smakołykirazem danie zostało zaplanowane, miałam po prostu chęć na tortillę ze szparagami. Wyszło smaczne i sycące danie. Smaczne i ciepłe i zimne. Dobre jako danie główne, ale też jako zimna przekąska na towarzyskie spotkanie. Polecam! składniki 200 g zielonych szparagów 200 g ziemniaków 1 cebula 1/2 czerwonej długiej papryki drobno pokrojona 80 g ciecierzycy
Stare Garypewno Was zachwyci.Banalnie proste, pyszne, godne swiatecznego stolu. Schab przyrzadzony wedlug tego przepisu jest po prostu doskonaly.W ten sposob upieczone mieso mozna wykorzystac jako podstawe drugiego dania ,rownie pyszny jest na zimno do kanapek.Jesli zamienisz zwykle krowie mleko na tluste,pyszne mleko kokosowe przygotujesz najlepszy schab pod sloncem.Wlasnie duza zawartosc tluszczu w mleku kokosowym (jakze zdrowym) czyni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niestety nie znalazłam w lodówce (dlatego nie sugerujcie się zdjęciami), ale doskonale pasują co dania, oraz świeże, sparzone i pozbawione skórki pomidory. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ew. ziołami, przekładamy do pojemniczków i gotowe :) Danie doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego
Taste Of My Dayskładnikiem będzie kasza, a konkretnie pęczak. Czy pęczak musi być jadany tylko na ciepło i w postaci dodatku do dania obiadowego ? Wcale nie ! Kasze doskonale smakują na zimno i wspaniale się komponują z różnymi warzywami. Do tego odrobina dobrej oliwy z oliwek i pyszne i zdrowe danie(...)wchłonięcia się wody. Wyłączamy ogień i zostawiamy do wystygnięcia. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, brokuły blanszujemy (na 30 sekund zalewamy je wrzątkiem), a następnie przelewamy zimna wodą. W szklance mieszamy odrobinę zimnej wody, oliwę, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz Pęczak mieszamy z warzywami, zalewamy sosem, dodajemy natkę
Kulinarne przygody Gatitylekkie, łagodne, kolorowe danie. Idealne jako przekąska, ale też danie główne, jeśli ktoś uważa na kalorie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż w daniu obiadowym lub na grillu. W tym warzywnym "spaghetti" zwykła marchewka i pozbawiona wyrazistego smaku cukinia objawiają swoją łagodność i lekkość, a jednocześnie mogą stanowić
Kuchnia Prezydentowejgęstych sosów pomidorowych, makaronów, serów i ostrej papryki. Dziś przygotuję Wam danie, które na Sycylii jadaliśmy tylko wtedy, kiedy była jakaś wyjątkowa okazja (tych nie brakowało przynajmniej raz w tygodniu). Makaron zjadany dnia powszedniego...a ziemniak? Od święta. Głównie na zimno, na plaży po południu. Do mojego dania użyłam tych oto produktów ze zdjęcia. Składniki ziemniaki świeża(...)około 35-40 minut. Przed podaniem warto posypać całość tartym serem i podać w towarzystwie ulubionej zieleniny. Jako, że bardzo dbam o moją wątrobę, dosmaczyłam całość tłoczonym na zimno OLEJEM Z OSTROPESTU PLAMISTEGO , gdyż piję dużo kawy z ekspresu. Sycylijska zapiekanka pyszna jakieś pół godziny od wyjęcia z piekarnika, ale najlepsza na drugi dzień, o ile doczeka! Delizioso
Z Kuchni Do Kuchninazwy naszego dzisiejszego dania - plaki odnosi się do metody gotowania polegającej na pieczeniu w sosie składającym się z pomidorów, cebuli, czosnku i natki pietruszki. Dania przygotowywane w podobny sposób w Turcji zwane są pilaki.Choć na przygotowanie gigandes plaki trzeba poświecić trochę czasu, jego wykonanie jest bardzo proste(...)potrawę do naczynia do zapiekania i przykryłam arkuszem folii aluminiowej. Gotową potrawę spróbuj i dopraw solą i pieprzem, jeżeli to konieczne. Podawaj na ciepło lub na zimno, polane dobrą oliwą. Opcjonalnie możesz danie posypać pokruszoną fetą. P.s. Skusicie się na fasolkę po grecku? Przepis dodaję do akcji Greckie Smaki
Chilli Czosnek i Oliwacukinia to dwa warzywa pyszne same w sobie, podsmażone na maśle nie lubią dużej ilości przypraw, myślę że sól i pieprz wystarczy. Chłodnik cukiniowo szparagowy to danie uniwersalne możemy podać je na zimno dobrze schłodzone z ulubionymi dodatkami tj.prażone orzechy czy płatki migdałowe ale też na ciepło z ziołowymi grzankami. Przepis na ten chłodnik i dwa pozostałe, znajdziecie
Życie zaczyna się w kuchniBardzo prosta sałatka, która świetnie sprawdzi się jako danie na ciepło, a także na zimno, zabrane ze sobą do pracy czy szkoły. Smakuje przepysznie! Banalne połączenie składników, ale jednak smak świetny! Masło sezamowe podkręca smak i nadaje kremowego smaku. Sałatka jest sycącą i powtórzę się - przepyszna. Polecam! Składniki (3-4 porcje): 2 piersi z kurczaka 200 g ryżu
Zdrowie na języku :P