dania mięsne - 13801 przepisów (strona:90/921)

Pieczone nuggetsy z kurczaka 471

Pieczone nuggetsy z kurczaka Rewelacyjne przekąski z soczystego kurczaka w pysznej kukurydzianej panierce. Nuggetsy w smaku podobne są do tych znanych z restauracji McDonald, jednak nie

Blog z Apetytem
Kotleciki ryżowo-serowe 120

polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne kotleciki ryżowo-serowe. Jestem pewna, że przypadną do smaku wszystkim miłośnikom ryżu. Kotleciki te jak najbardziej nadają się jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Spróbujcie koniecznie Składniki na 8-10 sztuk: – 1 szklanka ryżu parabolicznego – 2 szklanki wody – 1 łyżeczka kurkumy – 100g twardej mozarelli – 2 jajka

Smaki Armine
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 123

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Gołąbki oszukane – idealne dla początkujących 129

Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 1 h Gotowe w : 1 h 30 min Liczba porcji : 5-6 Prawie wszyscy lubią gołąbki ale ich wykonanie i

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Zupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym 112

Zupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym to prosty pomysł na zupę z lekką nutą orientu. Świetnie rozgrzewa w chłodne dni. Źródło inspiracji: Kwestia Smaku Artykuł

Pogotujmy.pl
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 143

Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie przekąski idealnie sprawdzą się jako dodatek do wielu ciepłych i zimnych dań mięsnych, sałatek, ryb oraz kanapek. Oto pomysł na prostą sałatkę marynowaną do słoika z rydzów, marchewki i cebuli w zalewie octowej.  Składniki potrzebne do przygotowania sałatki leśne grzyby

Korniszonki
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 166

Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie przekąski idealnie sprawdzą się jako dodatek do wielu ciepłych i zimnych dań mięsnych, sałatek, ryb oraz kanapek. Oto pomysł na prostą sałatkę marynowaną do słoika z rydzów, marchewki i cebuli w zalewie octowej.  Składniki potrzebne do przygotowania sałatki leśne grzyby

Gotujemy i jemy
Strogonow z grzybami 186

Strogonow z grzybami Strogonow to gęsty gulasz wołowy z dodatkiem papryki i ogórków kiszonych. W klasycznej wersji do jego przygotowania dodaje się także pieczarki, jednak z

Blog z Apetytem
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką 116

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką – pyszny pomysł na błyskawiczny deser. Przygotujecie je w mniej niż 15 minut. Artykuł Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką pochodzi z

Pogotujmy.pl
Kurczak w jogurtowej marynacie pieczony z warzywami 111

Kurczak w jogurtowej marynacie pieczony z warzywami Nie masz pomysłu na obiad? Nie chce ci się stać pół dnia przy garach? Mam na to idealne rozwiązanie

Blog z Apetytem
Kotlety schabowe inaczej niż zwykle 262

Kotlety schabowe inaczej niż zwykle Prosty przepis na kruche i soczyste kotlety, w nieco innej wersji niż zazwyczaj. Dzięki majonezowo-jogurtowej marynacie mięso jest bardzo delikatne

Blog z Apetytem
Fileciki z kurczaka w sosie serowo-brokulowym 160

Fileciki z kurczaka w sosie serowo-brokulowym Soczyste i kruche mięso drobiowe duszone w kremowym sosie z brokułem, marchewką i serkiem śmietankowym. Szybki i pyszny obiad

Blog z Apetytem
Cielęcina z marchewką 180

  Cielęcina z marchewką      Składniki: 600 g cielęciny  600 g marchwi  200 ml białego wytrawnego wina  700 ml bulionu wołowego

Wino Francja Kuchnia
Piersi z kurczaka z wolnowaru 207

Dawno nie dodawałam nic na bloga, za co bardzo Was przepraszam i już wyjaśniam dlaczego tak się stało. Zaczęłam prowadzić budżet domowy i gotować oszczędnie. Pomyślałam

kuchnia doski
Makaron w sosie z podgrzybków, polędwiczka wieprzowa, puder z suszonych podgrzybków 111

Sezon grzybowy trwa więc kontynuujemy dania na bazie grzybów, świeże, suszone czy mrożone można przyrządzać na różne sposoby. W sosie grzybowym lub maślanym kruchym cieście  w pełni rozwiną swój aromat.  Do sosu grzybowego możemy(...)użyć zarówno świeżych jak i suszonych grzybów.  Jeśli lubisz delikatny smak, wybierz grzyby świeże, jeśli bardziej intensywny, wybierz grzyby suszone. Taki sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki: 500 polędwiczki wieprzowej 300 gram mrożonych grzybów Leśne skarby 200 ml śmietanki kremówki 1 duża cebula świeże zioła po 3 gałązki tj. tymianek i rozmaryn

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania