wilgotne blaty ciasta czekoladowego przełożone słodkim kremem Kinder Chocolate. Wierzch polana polewą czekoladową i udekorowana posiekanymi batonikami. Poezja! Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g margaryny 500 ml mleka w temperaturze pokojowej 2 szkl mąki pszennej 1 szkl cukru 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 4 kopiaste łyżki kakao(...)łyżek dżemu/ powideł śliwkowych w temperaturze pokojowej Krem Kinder Chocolate: 150 g batoników Kinder Chocolate (12 sztuk) 30 g masła 630 g słodkiej śmietanki 30-36 % Polewa czekoladowa: 15 g masła 100 ml mleka 1 gorzka czekolada 15 g cukru Dodatkowo: kilka posiekanych batoników Kinder Chocolate do dekoracji kilka łyżek startej, białej czekolady do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto czekoladowe: Margarynę
Nastoletnie WypiekanieCzekoladowo-bakaliowa propozycja na słodko z kremem chałwowym. Ciasto o pysznych walorach smakowych, miękkie i wilgotne, powstało z miksu kilku przepisów, wbrew pozorom mało skomplikowany wypiek, polecam także osobom które pieką tylko od święta. Najlepszy na drugi dzień, gdy smaki sobą przejdą. Dla wielbicieli chałwowych smaków. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 3 żółtka(...)ciemnego kakao 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 3 łyżki cukru pudru 100 g mieszanki bakaliowej - w tym orzechy włoskie Piątnica Ciasto czekoladowe: 5 jajek 1.5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki
Wanilia i Kardamonpoważnie, w mundurku, z dużym plecakiem, z książkami. On trzymał się dzielnie, ja tonęłam we łzach. Ehhh… życie zakochanej w swoich dzieciach matki Z tej okazji zrobiliśmy ciasto czekoladowe. Miało być proste, szybkie, zwyczajne. O ile proste i szybkie jest, tak smakuje i wygląda dość niezwyczajnie. Rzekłabym, iż stworzyliśmy dość konkretny czekoladowy torcik. Tak czy inaczej jest obłędnie pyszne(...)okazja ku temu nie byle jaka. Biszkopty są mięciutkie, wilgotne, rozpływające się w ustach. Czekoladowy, maślany krem, choć słodki, pasuje doskonale do biszkoptów. Dżem porzeczkowy to niczym nutka orzeźwienia. Bardzo polecam. Składniki ma ciasto: 400 g mąki pszennej 500 g cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 75 g kakao 260 ml oleju 325 ml maślanki
Made By Mom And SonCzekoladowa pasta do chleba z daktyli Przepis na tę rewelacyjną, czekoladową pastę z daktyli sprzedała mi Aga, koleżanka z pracy. Słoiczek kremu, który przyniosła do pracy, rozszedł się w mgnieniu oka, a ja, znając już składniki, czym prędzej popędziłam do kuchni, by przygotować zapas dla siebie! Przewertowałam strony internetowe i zauważyłam, że pastę z daktyli robiło już wielu blogerów(...)wielu stronach. Niektóre wersje nie zawierają orzechów, inne są doprawione cynamonem - do wyboru, do koloru! Ja przedstawiam autorską wersję Agnieszki S., szerzej znanej toruńskiemu światkowi jako "Stefa"! :D Czekoladowa pasta jest połączeniem blendowanych daktyli, orzechów, kakao, mleka sojowego i odrobiny miodu - do smaku. Z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. I najważniejsze - jest nie tylko smaczna
Moje QulinariaMocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)kakao 1/3 łyżeczki sody plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy
Słodka StronaCzekoladowy Dutch Baby, czyli leniwy pieczony naleśnik z kakao na śniadanie. Do tego karmelizowane brzoskwinie, sos czekoladowy i jestem w niebie. Omnomnom Do pieczenia użyłam patelni ceramicznej. Naleśnik bardzo dobrze odszedł od dna patelni. Czekoladowy naleśnik z piekarnika (Czekoladowy Dutch Baby) podany z karmelizowaną brzoskwinią i sosem czekoladowym Przepis: przepis na podstawie tego / 1 porcja(...)cukier i sól wymieszać w misce, wbić jajko i wlać mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie wymieszać. Gotową masę wlać do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Czekoladowego naleśnika piec od 20 do 25 minut, jeśli nasz piekarnik bardzo mocno grzeje (mój np. z góry) w końcowej fazie pieczenia możecie co jakiś czas lekko obniżyć temperaturę - ja piekłam
tost z dżememmały i bita śmietana z boków zaczeła nam spływać. Wtedy wpadłam na pomysł i poprosiłam Lilcie, żeby folie bąbelkową, którą jej dociełam posmarować czekoladą i obręczą czekoladową obłożyć tort. Robiłyśmy tą obręcz pierwszy raz i po obłożeniu Lilianka powiedziała mi " Mamusiu nigdy jeszcze nie zrobiłyśmy nic tak brzydkiego". W moich uszach zabrzmiało to tak złowieszczo(...)jeszcze mogę wam napisać, dobra kucharka to nie taka której wszystko wyjdzie, to taka która potrafi uratować coś co wydawało się nie do uratowania. Do dzieła. Tort ozdobiłyśmy czekoladowymi serduszkami ze Słodki Świat . Składniki : 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 mąki ziemniacznej 3/4 drobnego cukru frużelina truskawkowa (gotowa) 4 białe czekolady 1 l śmietany 36% 1 łyżka
Lili w kuchniDługo zastanawiałam się, który przepis zasługuję na miano: "Pierwszego przepisu na blogu". Postawiłam na klasyczna W-Z na czekoladowym, ciemnym cieście przełożoną puszystą, lekką bitą śmietaną. Dla zrównoważenia słodyczy, ciasto wysmarowane powidłami. Serdecznie polecam! :) Składniki: Ciasto czekoladowe: 3 jajka w temperaturze pokojowej 60 g mąki pszennej 2 kopiaste łyżki naturalnego kakao 60 g cukru(...)Masa śmietankowa: 300 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka żelatyny odrobina gorącej wody Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej/gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremówki 36% Dodatkowo: kilka kostek gorzkiej/mlecznej czekolady do dekoracji powidła śliwkowe Przygotowanie: 1. Ciasto czekoladowe: Białka ubić
Nastoletnie WypiekanieMacie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy masło i czekolada się rozpuszczą
Kulinarna Patilogiaroku nie jedziemy do domu na święta, ale chcemy sobie ten czas zrekompensować i postanowiliśmy przyrządzić kilka wyjątkowych dań, ciast i deserów - między innymi duży tort ;)! Miał być mocno czekoladowy, z kremem i koniecznie z cytrusami! W końcu czekolada i cytrusy to połączenie idealne! Dziś przedstawiamy Wam pyszny tort - ciasto pieczone z dodatkiem startej skórki z pomarańczy, a do kremu(...)dodaliśmy lekko kandyzowane plastry klementynki w syropie, którą dodatkowo wzbogaca aromat wanilii i woda z kwiatów pomarańczy! Jak smakuje tort? Jest bardzo bardzo czekoladowy, z delikatnym kremem i cytrusowymi aromatami! Smakuje wspaniale! Tort jest wyjątkowy z pewnością dlatego, że użyliśmy bardzo wysokiej jakości składników. Kakao, czekolada biała i gorzka, które dodaliśmy do tortu są z profesjonalnej serii MAKRO - Horeca Select
Plate of Joynagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową Smacznego
paapilotkaakrem i dekorujemy muffinki. Dodatkowo, możemy je udekorować ozdobami cukierniczymi. Smacznego! Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową
paapilotkaaPiec 25-30 minut (do suchego patyczka). Wyżej wymieniony przepis wystarcza na około 24 muffinki. Smacznego! Zapraszam również do innych przepisów na muffinki: Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową
paapilotkaaŚwięta to okazja, żeby podać na stół ciekawe i efektowne desery. Takie własnie są, moim zdaniem, czekoladowe jajka wypełnione bitą śmietaną. Ich przygotowanie nie jest trudne, ani zbytnio czasochłonne. Czekoladowe foremki można przygotować kilka dni wcześniej i przechować w lodówce. Samo ubicie śmietany i wypełnienie nią jajeczek nie zajmie nam dużo czasu(...)minut. Po schłodzeniu nałożyć drugą warstwę i ewentualnie trzecią. Wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Czekolada powinna dobrze zastygnąć. Schłodzone (służące za formę) jajka delikatnie odwinąć, wyjąć z czekoladowej "czapeczki" i usunąć przyklejoną do czekolady folię. Trzeba to robić delikatnie, żeby czekolada nie popękała. Do czasu przygotowania kremu czekoladowe foremki przechowywać w lodówce. Śmietanę podzielić na dwie części, jedna
Codzienna kuchnia niecodziennaKremowe piwo nie umiem tworzyć wymyślnych dekoracji, zmysłu artystycznego niestety nie posiadam, jestem typowym ścisłowcem. Szukałam inspiracji na tort, jedyną wytyczną którą dostałam, było to, że ciasto musi być czekoladowe, mocno czekoladowe. Do tej pory wstyd się przyznać, ale nigdy wcześniej nie jadłam masła orzechowego, od teraz mocno zawładnęło moim sercem, może bardziej podniebieniem. Słodko – słony smak idealnie wkomponował(...)się w mój gust, więc na pewno nie będzie to pierwszy przepis z jego użyciem. Tort czekoladowo-orzechowy nie jest przesadnie słodki, słodycz łamie masło orzechowe i konfitura wiśniowa. Inspiracja tutaj . Moim zdaniem jeden z lepszych tortów jakie jadłam Składniki na czekoladowe ciasto: 3 duże jajka 150 ml mleka 120 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 szklanki brązowego cukru
dom-agi.pl