czekoladowe - 14735 przepisów (strona:641/983)

Torcik cappuccino 521

przemawiał do mnie "zrób mnie zrób".  Teraz tego ogromnie żałuje. Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy, jako pierwszy znikł ze stołu, ze słowami...ależ to pyszne... :) Lekko kawowy, czekoladowy, sernikowy torcik, super prosty w wykonaniu na każdą imprezę. Składniki: 800 g serka homogenizowanego 2 szklanki niegranulowanego mleka w proszku 5 żółtek 1 całe jajko 3/4 szklanki cukru 3 łyżki

na moim stole...
TORT "BIAŁY NAPOLEON" 13808

więc powinny z nim sobie poradzić osoby średnio-zaawansowane w kuchni. Dla mnie to ciasto ma coś ze smaku ptasiego mleczka...jednym słowem jest przepyszne! Gorąco polecam! Podobne przepisy: Czekoladowy Napoleon - przepis Azerbejdżański napoleonek - przepis Marlenka - przepis Mikado - przepis Plaster miodu - przepis Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
RODZAJE CZEKOLAD I ICH TEMPERATURA M. IN. ROZTAPIANIA 153

najlepszych tego typu rodzaju czekolada jest 33% tłuszczu kakaowego.  Roztapiaj 43 - 45 stopni C Schładzaj 25 - 27 stopni C Podgrzewaj 28 stopni C Kuwertura To wysokiej jakości masa czekoladowa, używana głównie do oblewania produktów i do pieczenia. Zawiera przeważnie co najmniej 30% masła kakaowego. Dostępna jest w formie białej, mlecznej i gorzkiej lecz największym uznaniem wśród specjalistów cieszy się

Ciastka - domowe słodkości
BISZKOPT CZEKOLADOWY 142

Składniki: 6 jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe Przygotowanie: Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tarta. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Do jajek

Ciastka - domowe słodkości
KRUCHE CIASTECZKA Z CHAŁWĄ 159

waniliowego  6, 5 łyżek cukru pudru  1 jajko Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Do miski kruszymy chałwę waniliową i czekoladową, margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek wbić jajko.. Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciasto.Ciasto odkładamy w chłodne miejsce

Ciastka - domowe słodkości
Raw lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru :) 427

Pamiętacie wcześniejsze lody czekoladowe, na które przepis podawałam Wam TUTAJ ? Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponowanie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/wegetariańskiej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Większa porcja kakao

Zdrowie na języku :P
Lody jagodowe 174

ciężka ! Za to dla uroczego fioletowego języka, pięknych fioletowych zębów i wspaniałego smaku - warto je było zrobić.  Uwaga! Może to tak wygląda, ale to nie są lody czekoladowe! Składniki 300 g  jagód  400 ml śmietany kremówki ( miałam 30%) 200 ml mleka szczypta soli 3 łyżki ksylitolu lub cukru (do smaku, tyle ile lubimy) Przygotowanie 24 godziny przed

Stare Gary
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 264

dodać 2-3 łyżki ubitej śmietanki i krótko, energicznie wymieszać (ale składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu

Mała Cukierenka
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8137

kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC

Mała Cukierenka
Egzotyczny deser z malinami 172

być. Miksuję maliny blenderem i przelewam do pucharków( wlewam na nasiona chia). Ubijam śmietanę z 3 łyżkami ksylitolu , przekładam do dekoratora i dekoruję ( nasadka gwiazdka) . Posypuje kuleczkami czekoladowymi i podaje smacznego .         Szałwia hiszpańska to roślina dająca nasiona chia , które słyną ze swych wyjątkowych wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych. Nasiona chia mają więcej wapnia niż mleko, więcej

Różowa kuchnia
Likier kakaowo-wiśniowy. 173

wypucowany, czas zająć się podarunkami. Lubię obdarowywać bliskich prezentami własnej produkcji. W tym roku pod drzewkiem na mamę i teściową czekać będą małe buteleczki, a w nich kremowy, słodziutki, czekoladowo-wiśniowy likier. Chyba, że nie doczeka :-) Jest pyszny i łatwy do przygotowania, gotowy do spożycia od razu po wymieszaniu składników, więc jest realne niebezpieczeństwo, że jednak nie doczeka. Zrobię kolejny

Rozpustne gotowanie
Sernik Agnieszki. 171

razem zapraszam na pyszny, delikatny serniczek. Jest z nami już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie zawiódł. Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe

Rozpustne gotowanie
Torcik Latte Macchiato. 184

Pyszny, puszysty, czekoladowy biszkopt, a na nim warstwy kremu, które łącząc się w każdym kęsie, pieszczą podniebienie bogactwem smaku. Intensywny smak czekolady, kremowy smak kawy i delikatny smak bitej śmietany harmonijnie łączą się ze sobą i tworzą niezapomniane doznania. Jest pyszny!!! Składniki na torcik Latte Macchiato blaszka 24x28 cm  Przepis własny. BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki

Rozpustne gotowanie
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 400

Uwielbiam to ciasto. Powód jest jeden, jest pyszne!!! Puszysty spód z kawałkami jabłek, otulony kremowym, waniliowym kremem, a wszystko to oblane polewą intensywnie czekoladową, oprószoną wiórkami kokosowymi. Jest niebiańskie!!! Ma jeden minus- szybko się kończy. Zrobiłam wczoraj rano, a dzisiaj już nie ma. Goście okrzyknęli je najlepszym ciastem jakie jedli i prawie całe zjedli :-) Czasami piekę ciasta na zamówienie

Rozpustne gotowanie
Waniliowy jabłecznik z budyniem. 211

Jakiś czas temu publikowałam mój sprawdzony przepis na  czekoladowy jabłecznik z budyniem , a dziś przyszedł czas na waniliowy jabłecznik z budyniem. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy i jest pyszny! Ciasto jest kruchutkie, jabłka kwaskowe,a wszystkie smaki łączy kremowy budyń. Jest spektakularne i zawsze się udaje. Polecam! Składniki na waniliowy jabłecznik z budyniem 3 szklanki mąki krupczatki

Rozpustne gotowanie