czekoladowe - 14735 przepisów (strona:637/983)

Gryczanki od teraz moja przekąska do torebki 162

siebie. Sezamki często dosładzane są syropem glukozowo- fruktozowym. Więc siegałam po nie  w nagłej potrzebie.Gryczanki są dla mnie idealnym rozwiązaniem. Wystepują w różnych smakach: z owocami leśnymi, czekoladowe lub miodowe. Spróbowałam. Od teraz to moja  przekąska. Mam ją w torebce jeśli tylko chwyci mnie głód. Są bez dodatku cukru - bez glutenu - bez laktozy.  Wrodukowane w niskiej temperaturze

AZgotuj!
Puszysta Babka 195

Wszystkim bardzo smakowała! Składniki: - 5 jaj - cukier wanilinowy - olejek migdałowy - pół szklanki oleju - pół szklanki wody - 2 łyżeczki proszeku do pieczenia - 20 dag cukru pudru - 30 dag mąki - polewa czekoladowa lub czekolada Sposób wykonania: Wodę, olej i cukier puder miksujemy. Dodajemy żółtka, cukier wanilinowy i cały olejek migdałowy. Mąkę mieszamy z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i powoli dodajemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort Pavlova 396

szczypta soli - 6 białek Masa - 250g  serka mascarpone - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 500 ml śmietanki kremowej 36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fix - owoce: truskawki, borówki - polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania  stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną. Przekładamy bezę do okrągłej formy wyłożonej papierem

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto z borówką amerykańską 202

bardzo lekkie, delikatne i smaczne ciasto. Dla osób które, liczą kalorie jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki:   Spód  - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody

Pan i Pani Smith w kuchni
Ptysie z pieczarkami 196

Jest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest bardzo łatwe. Nie ukrywam, że ze mnie jest łasuch i chętnie nadziałabym je czymś czekoladowym.  Zawsze można pójść na kompromis i połowę ptysi przygotować na słono a drugą połowę na słodko. Jaką Wy wersję wolicie..:)? Skła dniki: - 250 ml wody - 70g masła - 1 szklanka maki

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto truskawkowe 186

słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy do herbatników i dokładnie mieszamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto bakaliowiec - bananowiec 186

szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1/2 łyżeczki soli - 11 dag masła - 1 szklanka cukru - 1,5 szklanki bakali - 2 jajka - gotowa polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Mąkę z solą, proszkiem do pieczenia,  przesiewamy do miski.  Dodajemy cukier wanilinowy, masło, cukier oraz pokrojone na drobne kawałki bakalie i wszystko razem ucieramy. W oddzielnej misce

Pan i Pani Smith w kuchni
Biała Trufla - restauracja Szczecin 195

kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej

Corner With Recipes
Majówka w Budapeszcie #1 195

kilka pytań :) * Co jedliśmy? No cóż, przede wszystkim nie żałowaliśmy sobie tortów i ciast ;) Poniżej galeria większości słodkich smakołyków, których próbowaliśmy. Tort Sachera zjedzony w okolicach Mostu Małgorzaty. Pyszny, czekoladowy, ale bardzo ciężki. Tort Esterházy Odwiedziliśmy również Cafe Central, wychwalaną przez wiele osób. Dobre ciastka, pyszna kawa i ładny wystrój, zdecydowanie warto wstąpić :). Szczegóły znajdziecie tutaj . Byliśmy też

Corner With Recipes
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1295

przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  500 ml kwaśnej śmietany

My simple kitchen
Ciasto z nektarynkami 174

Ostatnio przeżywałam dramat, dwa ciasta z rzędu mi nie wyszły, pierwsze to było ciasto fasolowo-czekoladowe, sławny wegański przepis, wyszedł mi glut nad gluty, drugie podejście to była próba zrobienia wegańskiej karpatki- znowu smark wyszedł. Załamałam się, bo mój talent cukierniczy objawił się gdy była w ciąży, czyli jakieś 7 lat temu, i od tego czasu naprawdę cuda wianki piekłam

greenscarf
Polewa do ciast z prawdziwej czekolady 184

Każdy z nas napotkał w sklepie gotową utwardzoną polewę do ciast – producenci zalecają rozpuścić ją w gorącej wodzie i polewa gotowa. Raz spróbowałam i od

Magiczny Garnek
Orzechowy mix lodów domowych 167

Orzechowy mix lodów domowych to kontynuacja rozpoczętej kilka tygodni temu własnej twórczości lodowej – przygotowałam już domowe lody straciatella i mocno czekoladowe lody domowe, tym razem wykorzystałam orzechy dostępne w szafce z dodatkami do wypieków: orzechy pistacji, orzechy włoskie, migdały a także rodzynki i standardowo czekoladę. W mojej szafce zawsze jest czekolada do wypieków, a […] The post Orzechowy

Magiczny Garnek
Omlet 130

Składniki: 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki mąki odrobina masła do smażenia owoce ewentualnie sos czekoladowy Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z cukrem pudrem. Dodać do ubitych białek, zmiksować. Dodać mąkę, zmiksować. Rozgrzać patelnie z masłem. Wylać ciasto, smażyć na złoto z obu stron. Przełożyć na talerz, udekorować owocami i sosem. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Markizy dyniowe 151

Szukałam inspiracji na wykorzystanie pozostałego mi puree z dyni. Znalazłam ją na blogu Niebieska pistacja . I oto są markizy dyniowe przełożone czekoladowym kremem. Ciastka są pyszne, dzięki przyprawom mają wyczuwalny smak korzenny, jak pierniczki. A swoją drogą jeszcze chwila i trzeba będzie robić pierniczki ;) Składniki: 200 g mąki 250 g puree z dyni* 125 g miękkiego masła 90 g brązowego

Moja Galeria Smaku