zachcianka wczorajszego poranka. Deser, który w całości mógłby przygotować Gabriel, który smakowałaby wyśmienicie i nie zająłby zbyt dużo czasu. Padło na francuskie kwadraciki z gruszkami. Gruszki zatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia. Niebo w gębie
Made By Mom And SonPyszne, chrupiące ciastka czekoladowe. Intensywne w smaku, bardzo aromatyczne, podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu. Szybkie i proste w przygotowaniu, co można zobaczyć na załączonym do przepisu FILMIE . Ciastka są smaczne, sycące, ale trochę się kruszą podczas jedzenia, więc proszę mieć pod ręką talerzyk. Piękną kratkę do studzenia ciast CAKE COUTURE BIRKMANN , którą widać na załączonych zdjęciach, otrzymałam
Mała CukierenkaKakowe serniczki z patelni; z gorzką czekoladą i malinami (odrobiną syropu czekoladowego waldena) Tak mogę żegnać wakacje.. poranek idealny ^^ Dziwnie szybko zleciały mi te wakacje i może nie zwiedziłam połowy świata, nie przeżyłam mrożących krew w żyłach sytuacjach, czy tych niczym z jakiegoś filmu. To nie powiem, że nie były udane, bo były. Nauczyłam się trochę bardziej czym
More food, love and dreamsKakaowa tarta napełniona po brzegi pysznym kokosowym kremem budyniowym z czekoladowymi akcentami. Na wierzchu wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka cukru 100g
https:KKuchniaMniamstronie w-spodnicy.ofeminin.pl znalazłam przepis na domowy napój energetyczny - serdecznie polecam, bo naprawdę działa !!! Składniki (na jedną porcję) : szklanka mleka sojowego (użyłam napoju sojowego o smaku czekoladowym Golden Soya do nabycia w Biedronce) łyżka masła orzechowego banan Sposób przygotowania : Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj blenderem. Smacznego:) Polecam wszystkim wielbicielom mrożonej
cucinareoknami upał więc zapraszam na pyszny sernik na zimno z jeżynami i borówkami, na kruchym ciasteczkowo - czekoladowym spodzie. Ciasto jest lekkie kremowe , wprost rozpływa się w ustach :) Sernik podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold - http://www.porcelanabogucice.pl
Sama słodycz i szczypta chiliwarstwa- połowa mlecznego kremu III warstwa- herbatniki IV warstwa- kajmak plus orzeszki V warstwa herbatniki VI warstwa- druga połowa mlecznego kremu VII warstwa- herbatniki VIII warstwa- masa czekoladowa plus orzeszki Smacznego
Krakowskie smaki AniPyszne, chrupiące ciastka czekoladowe. Intensywne w smaku, bardzo aromatyczne, podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu. Szybkie i proste w przygotowaniu, co można zobaczyć na załączonym do przepisu FILMIE . Ciastka są smaczne, sycące, ale trochę się kruszą podczas jedzenia, więc proszę mieć pod ręką talerzyk. Piękną kratkę do studzenia ciast CAKE COUTURE BIRKMANN , którą widać na załączonych zdjęciach, otrzymałam
Mała Cukierenkaciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
e-PrzepisyKulinarnemiejscu zrobić polewę z białej czekolady. Do rondelka włożyć połamaną na kostki czekoladę, oraz odrobinę mleka - tyle by zakryło spód naczynia, około 2 łyżki. Podgrzewać, stale mieszając rozpuścić. Masą czekoladową polać wierzch. Ciasto wstawić do lodówki. Smacznego :) Pozdrawiam, Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarny