W środku cztery warstwy czekoladowego ciasta przełożone bitą śmietaną i wiśniami.
Maślane ciasteczkoMega czekoladowe i wilgotne ciastka, które zauroczyły mnie swoim wyglądem ;) Nazwałabym je magicznymi, ponieważ podczas pieczenia pięknie pękają. Cała sztuka polega na tym, by dobrze schłodzić
Nastoletnie Wypiekanielody na patyku. Kiedy moja córcia je zobaczyła, poprosiła, żebyśmy je przygotowały. robiłyśmy, chociaż nie do końca takie jak w oryginalnym przepisie. Zamiast ciasteczek na spodzie, u nas jest czekoladowa polewa. Plus nasze są tylko malinowe i to bez pestek, bo nie wszyscy pestki lubią. Spokojnie można je przygotować w pudełku, ale trzeba wtedy miksować
Sto kolorów kuchniMleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując zmielone migdały. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce
Rozpustne gotowaniewiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce (wyjmujemy na godzinę przed podaniem) :-) POLECAM
Rozpustne gotowaniezdjęć. * zacznę od zaproszenia do wspólnego pieczenia - tutaj znajdziecie link do wydarzenia na FB * moja pierwsza cukinia grillowana * kawusia być musi - BA! * najlepsze czekoladowe * niedzielne śniadanko * i kawusia z ciasteczkiem * trzy rude słodziaki Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie MartyPyszne, chrupiące, mocno czekoladowe :) Idealne na prezent. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4
My Culinary ArtNajbardziej znane, nieudane czekoladowe ciasto na świecie. Brownie to ewenement wśród ciast czekoladowych bo jak ciasto z zakalcem może robić taką zawrotną karierę. Tak, tak to
Mechanik w kuchni"Każdemu przyda się czasem drobna ściągawka, jakieś przypomnienie albo fajna inspiracja. Szczególnie na taką noc jak Sylwester, gdy nie chcemy spędzić zbyt dużo czasu w kuchni
Słodkie PrzyjemnościWitam Was! Dzisiaj z rana za oknem dużo słońca, ciekawa jestem czy tak będzie przez cały dzień! Mam dla Was chlebek bananowo-czekoladowy. Przyznam,że kiedyś robiłam bananowe ciasteczka owsiane i jakoś do mnie nie przemówiły, dlatego miałam pewne wątpliwości co do tego chlebka, które znane jest także jako ciasto. Znalazłam go na blogu u Buszującej
Chocolate Stop Temptingkoniec ;). No... teraz to już wiecie co zrobić na podwieczorek! Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x24 cm) Ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 140 g masła Masa czekoladowa: 200 ml mleka 60 g masła 260 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka 150 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Masa śmietankowa(...)drobno sie pokruszą. Masełko stopić w garnuszku, a po lekkim przestudzenia wlać do ciasteczek z płatkami i wymieszać łyżką. Ciasteczkową masę wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Masę dobrze podociskać w dno formy. Schłodzić w lodówce 30 minut. Masa czekoladowa: Krówki i obydwie czekolady drobno posiekać. Do garnuszka wlać mleko, dodać kawę
Nastoletnie Wypiekaniekażdego wgłębiania nakładamy po ok. pół łyżeczki ulubionego dżemu np. z czarnej porzeczki. Ciasteczka układamy dość ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. 24. Przekładaniec kokosowo - czekoladowy Składniki: Biszkopt: 9 jajek 9 łyżek cukru 7,5 łyżek mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)stopni C. Ciastka przełożyć dżemem (1 całe i 1 z dziurką) lekko docisnąć, aby się skleiły. 30. Świąteczne ciasteczka ze śnieżną posypką Składniki: 220 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 1 łyżka cukru pudru waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (40 g) 1 łyżka kakao 110 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki mleka Dodatkowo
Ciastka - domowe słodkościnami, a na blogu wciąż kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy 2 tygodnie temu od pysznego ciasta bez pieczenia , by potem rozkoszować się chrupiącymi, kruchymi ciasteczkami. Dziś przyszła pora na przepyszne ciasto czekoladowe z ukrytym w środku czerwonym sercem. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Ciemną czekoladę Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao już doskonale znacie
Ostra na SłodkoChciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową. Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy. Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać
paapilotkaaSkładniki: kasza jaglana - 1 szklanka napój kokosowy lub migdałowy - 500 ml cukier kokosowy - 2 łyżki krem z prażonych nerkowców lub migdałów lub krem kokosowy - 1 łyżka ciasteczka np. Mogli różne kilka ozdobne serduszka czekoladowe BioVegan kilka żelki misie owocowe Multifruit (BioO Organic) Kaszę wypłukać przelać wrzątkiem i ugotować w napoju kokosowym ok. 15 minut. Zamieszać od czasu do czasu. Kiedy
AZgotuj!