czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:501/624)

Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 292

Masło orzechowe to jeden z najbardziej popularnych produktów kojarzących się z kulturą amerykańską. W Polsce raczej niedoceniony, używany zazwyczaj jako smarowidło do kanapek. Ja osobiście masło

Mania Gotowania
Muffinki – babeczki bananowe 134

Muffiny, zwane też muffinkami (zarówno przez jedno jak i przez dwa ‚f’…) to okrągłe ciastka w kształcie babeczki, najczęściej z różnymi dodatkami, bardzo popularne

UgotujmyTo.pl
WEGAŃSKIE NALEŚNIKI jeszcze raz - JAK ROBIĆ, ŻEBY NA PEWNO SIĘ UDAŁY. Naleśnikowa medytacja :) 162

kilka dodatkowych uwag o naleśnikach bez jajek. Potem pojawiły się jeszcze naleśniki ze szpinakiem i hummusem: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2013/10/nalesniko-pierogi-olbrzymy-z-hummusem-i.html i były to naleśniki z mąki pszennej pełnoziarnistej, naleśniki czekoladowe z kolorowymi serkami z tofu: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/07/nalesniki-czekoladowe-z-tofu-malinowym.html z mąki orkiszowej, oraz niedawno naleśniki z twarożkiem z tofu:  http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2016/01/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem-z-tofu.html  ponownie z mąki orkiszowej i samej wody(...)pewno, trzeba tylko uwzględnić, że: - jeśli nie jest to mąka pszenna zwykła, tylko razowa albo orkiszowa, wody trzeba dolać troszeczkę więcej, ponieważ grube mąki piją więcej płynu i ciasto byłoby po prostu za gęste. Nie lejcie jednak tej większej ilości wody od razu, zmiksujcie najpierw ciasto i dopiero dolewajcie po trochu płynu, aż konsystencja ciasta będzie odpowiednia czyli niezbyt gęsta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 255

Zgodnie z zapowiedzią dziś rusza w mojej kuchni festiwal przepisów świątecznych. Oczywiście w poprzednich latach pojawiało się ich na blogu bardzo wiele, ale w tym roku

W mojej kuchni
Sernik kajmakowy 261

sernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie(...)utrzeć z oboma rodzajami cukru, dodać 300g masy kajmakowej (w puszcze jest ok 500g, resztę zostawiamy na polewę. Tak samo robimy, jeśli gotujemy puszkę zagęszczonego mleka słodzonego- 300g do ciasta, a resztę odkładamy na polewę), jajka, ser i mąkę. Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu

Zawsze głodna!
Czekoladowe clafoutis z czerwoną porzeczką (Clafoutis al cioccolato e ribes rosso) 173

czas temu na blogu zamieściłam przepis na clafoutis z czereśniami. Tym razem przygotowałam clafoutis z czekolad ą , która  pięknie kontrastuje z czerwieni ą  porzeczek. Ciasto jest bardzo puszyste, delikatne i niezwykle pyszne. Polecam i życzę s macznego! **** L'estate è il periodo in cui la natura ci offre una variegata offerta di frutti gustosissimi(...)miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłą formę o średnicy 20 cm smarujemy masłem. Na dnie naczynia układamy umyte i osuszone porzeczki. Na owoce wylewamy masę czekoladowo-jajeczną. Wierzch clafoutis oprószamy 2 łyżeczkami cukru trzcinowego. Clafoutis pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25-30 minut.  **** PREPARAZIONE Per preparare il clafoutis iniziate sciogliendo

La grande e la piccola cuoca
Kokosowe muffiny + URODZINY BLOGA ! ;) 147

Dokładnie rok temu dodałam mój pierwszy kulinarny post ! ! !  kto by pomyślał! ;) nie sądziłam, że pomysł z blogiem w ogóle wypali ! mam najczęściej słomiany zapał, zwłaszcza

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mini sandwich z kremem mlecznym 113

Ostatni weekend przed końcem ferii zimowych (moich ferii, w poniedziałek wracam na studia :) ) a na dworze +11`C. Nic tylko chodzić na długie spacery, przesiadywać

Słodkie Przyjemności
Ło śliwce, co niy macała gorzołki, ale sie zegziōła ze szokoladōm (Likier czekoladowy aromatyzowany śliwką) 133

zapomnijcie ło ni na jake 2 tydnie- kebyjście umieli ło ni zapōmnieć na dużi 9 , to nawet bydzie lepi. Jak już tyn czas minie, to odłōżcie śliwki do jakego ciasta (recept już niydugo ), a tyn śliwkowy sznaps idzie na nastympny poziōm naszego szpilu 10 ;). Joł mōm blynder i w takim łonym to wszyske ajerkōniako-podobne sznapsy sie zrobiōm(...)brud 14 wódka 15 kilka 16 dorzućcie 17 przejmujcie 18 rozpuści 19 można 20 nazwie Artykuł Ło śliwce, co niy macała gorzołki, ale sie zegziōła ze szokoladōm (Likier czekoladowy aromatyzowany śliwką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Krem czekoladowy z awokado 161

Awokado świetnie łączy się z czekoladowym smakiem, więc warto je wykorzystać przy przygotowywaniu deserów. Nigdy wcześniej nie myślałam by wykorzystać je w deserze, gdyż sam smak awokado jak dla mnie był mało kojarzący się ze słodyczami. Jakże się myliłam, owoc ten jest wprost stworzony by dodawać go do kremów i pałaszować nie myśląc ile to złego tłuszczu się zjada. Wszak(...)kremowa konsystencja.  Krem jest już przygotowany do spożycia, przed podaniem można schłodzić go w lodówce i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami. Gdy krem ma być przeznaczony do przełożenia ciasta, to koniecznie dodać olej kokosowy (krem bardziej zastygnie) i po schłodzeniu ciasto będzie lepiej się kroić

Kuchcik gotuje
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 155

Jeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne.  Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą(...)puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta. Piecz babeczki przez około 25 minut , do tzw. suchego patyczka . Gotowe wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygniecia. KREM: Mascarpone zmiksuj

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT BEZOWY z orzechowo- czekoladowym sosem 139

PRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI:  6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do

ClauditteMissCooking
Czekoladowe ciasteczka z sezamem 143

Po dłuższej przerwie wracam do blogowania. W końcu mam prawidłowy dostęp do internetu i mogę podzielić się z wami swoimi przepisami, a przez miesiąc trochę się

ciastkarnia na kruchym spodzie
Cakepops - reniferki 153

gości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie(...)naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki wbić w reniferowe główki. Pozostawić całość do całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy

Mania Wypiekania
Makaroniki czekoladowo-kawowe na bezie francuskiej / Chocolate and coffee macaroons on the French meringue 127

może oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają(...)krążki o średnicy 2 cm. Jeżeli na początku krążki nie będą wychodziły Wam równe i okrągłe nie przejmujcie się - praktyka czyni mistrza:) Blaszki odstawiam na około 20 minut aby ciasto ustabilizowało się a na wierzchu ciasteczek powstała skorupka. Dzięki temu w trakcie pieczenia ciasteczka nie będą się rozlewały i powstaną ładne stopki. Po tym czasie pierwszą blachę wkładam do piekarnika

Magiczna kuchnia Darii