czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:438/624)

Czekoladowo truskawkowe bezy 99

Deser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ

wesoła kuchnia
Sernik z orzechami w miodzie 100

osób uważa, że sernik to nie ciasto lecz deser, mnie to nie przeszkadza. Jak zwał tak zwał, ale to i tak moje ulubione ciasto. Tym razem udało mi się połączyć sernik z warstwą orzechów w miodzie. Sernik pachnie miodem, chrupie orzechami i powala swoją aksamitnością, a do tego wszystkiego jest(...)puszka mleka skondensowanego słodzonego • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 cukier wanilinowy Warstwa orzechowa • 1,5 szklanki orzechów włoskich • 1/3 szklanki miodu • 1 cukier waniliowy • 1/2 szklanki śmietanki 30% Polewa czekoladowa • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady • 3 łyżki śmietanki 30% • połówki orzechów włoskich do dekoracji Wykonanie: • Ser, mleko skondensowane, mąkę i cukier waniliowy przełożyć do miksera i  przemieszać

To co kocham
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 220

kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i  Sosny , mnie nie powaliły. Zabrakło mi w nich wilgoci... następnym razem zdecydowanie dodam do nich dodać masło i wiórki czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje :) Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki(...)utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek (po ok. 1 łyżce do gniazda). Piec w 190 ° C przez 15 minut. Pozostawić w foremce do przestudzenia. Wyjąć i podawać oprószone cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowe płatki kukurydziane 79

Szybka, słodka przekąska z tradycyjnych płatków kukurydzianych. Składniki: 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Masło

Tradycyjna Kuchnia
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 154

już kilka inspiracji. Zapraszam do lektury :)   Budyniowe propozycje: 1. Budyń bananowy 2. Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 3. Kokosowy budyń jaglany z gorącym musem malinowym 4. Czekoladowy budyń jaglany z orzechami 5. Waniliowy budyń owsiany z orzechami 6. Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka(...)łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę

Chocolate Muffin Blog
ciasto weselna dama 376

sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, ubijamy. Dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe(...)budyń na mleku i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostygnięty budyń, cały czas miksujemy do uzyskania kremowej masy. dodatkowo: herbatniki szkolne spirytus polewa czekoladowa wykonanie placka: Na zimny biszkopt rozsmarowujemy masę budyniową. Na wierzchu układamy namoczone w alkoholu herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Rajska rolada 104

cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciastem zalać starte jabłka i wstawić na ok 30 min do piekarnika nagrzanego do temp.170'C. Upieczone ciasto wyjąc na ściereczkę i gorące zwinąć w roladę. Masa- Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę galaretkę(...)blaszki, wyłożyć połowę masy budyniowej, roladę z jabłkami pokroić w plastry i ułożyć na masie, przykryć pozostałą masą i na wierzch położyć drugi biszkopt orzechowy. Całość można polać polewą czekoladową i odstawić na kilka  godzin w chłodne miejsce

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 164

serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej; 150 g chipsów czekoladowych lub posiekanej czekolady (dowolnej); Wykonanie: Wszystkie składniki (oprócz czekolady) zmiksować na gładką masę (jajka dodajemy bez oddzielania białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać(...)temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można przykryć z wierzchu folią aluminiową, by pozostał jasny. Upieczone ciasto ostudzić, włożyć na 12 godzin do lodówki. Przed podaniem sernik możemy udekorować wiórkami czekolady

In my kitchen
Kopiec kreta 351

Dzisiaj sobota, ten dzień kojarzy mi się z dzieciństwa ze wspólnymi śniadaniami oraz z tym, że dom pachnie ciastem. W związku z tym postanowiłam, że ja też muszę coś zrobić, żeby poczuć domową atmosferę, a co do tego się przyczynia właśnie zapach jedzenia. Uwielbiamy bitą śmietanę oraz czekoladę. Związek tych dwóch elementów jest zniewalający i myślę, że większości przypadnie(...)gustu. Ponadto przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo czasu   Składniki: - 3 jajka, sól; - 2/3 szklanki cukru; - 6 łyżek mąki; - 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki kakao; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - słoik konfitur wiśniowych; - 500 ml kremówki; - 2 opakowania cukru wanilinowego; - cukier puder do dekoracji Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

dom-agi.pl
Przepisy na święta 198

W tym roku (znowu) czasu przed świętami mam jakby coraz mniej... Jednak na pewno znajdę go tyle, by przygotować moje ulubione świąteczne smakołyki.  Może i

KUCHARNIA
BABKA W KROPKI 164

mnie zaintrygował :)  Ciemno czekoladowa babka w białe serowo-kokosowe kropeczki wyglądała bardzo fajnie i miałam wielką nadzieje, że będzie też równie smaczna.  Nie zawiodłam się ... mocno czekoladowa (użyłam czekolady z 70% kakao), wilgotna i po 2 dniach równie pyszna jak i w dniu upieczenia. Musze jedynie popracować nam kropeczkami. Następnym razem zrobię je mniejsze, a zdecydowanie więcej(...)Polecam gorąco przepis wszystkim fanom babek. Przepis pochodzi z bloga KUCHNIA KROKUSIA Składniki: Na białe kulki: 25 dkg sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru 5 łyżek kokosu Na ciasto: 3 jajka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl. mąki 1/2 szkl, mleka 1/4 szkl. oleju tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Kulki: W blenderze miksujemy

Walijskie Pichcenie
Świąteczne pierniczki 181

ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Potem wyjąć z lodówki, podsypać mąką i rozwałkować na grubość 4-5 mm. Z ciasta foremkami wycinać dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożenej papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C. Piec ok 15 minut w zależności od wielkości. Pierniczki wystudzić i dowolnie udekorować(...)wystudzeniu twardnieją (ale daja się gryść bez połamania zębów) i jeszcze następnego dnia są twardawe ale potem zaczynają już mięknąć. Dla złagodzenia korzennych smaków udekorowaliśmy je polewą czekoladową i takimi tam różnościami które mieliśmy pod ręką. Jeśli lubicie korzenne smaki oczywiście możecie dodać więcej przypraw korzennych czy cynamonu. a tu nasze ulubione  ciasteczka czekoladowo-migdałowe  w świątecznej odsłonie

Monia miesza i gotuje
Prosty piernik 124

piekarnika od zasilania podczas pieczenia tego małego arcydzieła w niczym mu nie zaszkodziło. Dlatego pomyślałam, że może będziecie mieli ochotę wypróbować ten przepis? :) Zapraszam na prosty piernik z polewą czekoladową." Składniki : 100 g masła 100 g cukru 1/4 szklanki mleka  2 łyżki miodu łyżka ekstraktu goździkowego łyżka ekstraktu cynamonowego 1,5 szklanki mąki 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia(...)masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami - mieszamy i przelewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w 180`C Po ostudzeniu ciasto polewamy roztopioną gorzką czekoladą i posypujemy startą skórką pomarańczową. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Cupcakes Blondynki, czyli Czekoladowe z Ganache, Kremem Śmietankowym i Wisienką 187

świeże i czekoladowe :) Kremu na bazie włoskiej bezy się jeszcze boję maślanych kremów nie znoszę, więc wybór padł na ganache....mmmm czekoladowe i tak pomyślałam, że pasowałoby przełamać te czekoladowe smaki, więc zrobiłam krem śmietankowy z mascarpone, który osłodziłam minimalnie, wyszło idealnie, jeśli chodzi o smak. Jeśli chodzi o wygląd, przyczepiłabym się, ale to normalne. Oczywiście jak już miałam tylki(...)sody oczyszczonej 3 jajka 1 szklanka mleka (250 ml) 1/2 szklanki oleju (125 ml) 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki wrzątku (125 ml) 1 łyżeczka soli Wykonanie: Kochani to ciasto jest specyficzne i pamiętam jak się bałam go robić pierwszy raz, bałam się, że nie wyjdzie, bo po zmiksowaniu wszystkiego jest bardzo płynne. Wykonanie poszczególnych kroków było dla mnie absurdalne

Blondynka Gotuje
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 133

Składniki: 200 g mąki szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody jajko 125 ml maślanki naturalnej 125g masła 175ml coca-coli 2 łyżki kakao

Czerwona Porzeczka
Piernik z czekośliwką i marcepanem 132

szklanki cukru około 375 g 3 łyżki kakao 3 łyżeczki sody 200 ml śmietany przyprawa do piernika 250 g masła 400 g miodu Dodatkowo: powidła czekośliwka marcepan Polewa czekoladowa: 320 g masła 4 czekolady (gorzkie lub słodkie zależnie jak lubimy my z mamą dajemy na ogół 2 mleczne i 2 gorzkie0 Przygotowanie:   Miód z przyprawami zagotowujemy, zestawiamy z palnika(...)cukrem zostanie dobrze ubita zaczynamy dodawać po jednym zółtku. Tak ubitą masę wlewamy do miski z mąką i mieszamy. Na koniec dodajemy ochłodzony miód i sodę ze śmietaną. Ciasto wlewamy do miski przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Ciasto jest dość rzadkie, ale z czasem gęstnieje. Po 24 godzinach ciasto wyciągamy z lodówki, dzielimy ciasto

Lili w kuchni
Torcik makowy 134

połączenia z innymi składnikami ) Sposób wykonania Białka ubijamy . Pod koniec ubijania dodajemy żółtka i cukier puder. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia , migdałami i makiem. Łączymy z pianą. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Wierzch wyrównujemy i pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 C Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po lekkim ostudzeniu(...)szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem  przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Mus czekoladowy 94

Bardzo słodki deser do kawy. Pyszny i delikatny zamiennik ciasta. Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka godzin w lodówce. Czas wykonania: 30 min + minimum 3 h chłodzenia Ilość porcji: 3 Składniki: 100 g czekolady (50 g mlecznej, 50 g gorzkiej) ½ szklanki jogurtu naturalnego gęstego 70 g mascarpone(...)śmietany kremówki (30-36%) 2 ½ łyżki cukru pudru 1 ½ łyżeczki żelatyny Dekoracja: 2 kostka białej czekolady (opcjonalnie) 6 szt. dekoracji czekoladowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odczekać, aż przestygnie. Do czekolady dodać jogurt naturalny, serek mascarpone oraz cukier puder i zmiksować. Rozpuścić na parze wodnej żelatynę z 1-2 łyżce

KuchniaWeDwoje.pl
Szybki deser – jabłka, ciasto francuskie i gorzka czekolada 142

bardzo cienkie półksiężyce. Pokrojone jabłka poukładać na każdym pasie ciasta francuskiego, mniej więcej po środku, aby część jabłka wystawała ponad ciasto – patrz zdjęcia. Oprószyć cukrem pudrem. Dolną część ciasta zawinąć na poukładane jabłka – patrz zdjęcie. Całość delikatnie zawijać do środka, tak aby wyszedł kształt róży – patrz zdjęcie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, delikatnie przenieść nasze „róże(...)minut. Upieczone ciastko oprószyć delikatnie cukrem pudrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i delikatnie polać nią wierzch „róży”. Szybie, smaczne, wystarczająco słodkie! I mały skutek uboczny czekoladowej kąpieli. Ale chociaż nikt się nie zorientuje które „maźnięcie” to ospa, a które czekolada

gutfut
Mini torciki 143

dodajemy cukier i utarte żółtka. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki(...)budyń i wlewamy do gotującej masy serowej.  Mieszamy aż masa zgęstnieje.  Ciepłą masą przekładamy biszkopt.  Okrągłą foremką wycinamy mini torciki.  Każdy mini torcik polewamy polewą czekoladową  (może być rozpuszczona czekolada),  ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.  Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego

Pyszności Słodkości
SLOCUM’S BUZZBITES – FALLOUT 4 – mini pączki z kremem kawowym 222

fast food z donutem w nazwie. Nasza wersja łączy opis z notatki oraz nawiązanie do słynnych smakołyków – a z tego mixu wyszły w miarę łatwe, puszyste, wypełnione pysznym kremem czekoladowo-kawowym pączki „na jednego gryza”. Apocalypse is sweeeet! Zobacz, jak pączki wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! duża porcja 1028 kcal | 17 g białka(...)kcal | 11 g białka | 82 g węglowodanów | 35 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE 1. WERSJA ZE ŚWIEŻYMI DROŻDŻAMI – ZACZYN (3 + 15 min) Przy świeżych drożdżach trzeba zrobić zaczyn, ale ciasto szybciej rośnie niż w przypadku użycia suszonych. W sesji fotograficznej robiliśmy przepis z drożdży suszonych, ale polecamy skorzystanie ze świeżych. Do miski dodajemy pokruszone świeże drożdże oraz 1 łyżeczkę cukru (resztę

Nerds Kitchen
KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 135

prośbę czytelników bloga wstawiam ponownie przepis na ciasteczka czekoladowe w wersji świątecznej.  Składniki: 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 dag czekolady deserowej lub gorzkiej 90 g margaryny 6 łyżkek cukru pudru 2 żółtka 10 dag mielonych migdałów Przygotowanie: Czekoladę deserową połamać na kawałki, stopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Mąkę migdałową wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną(...)oraz cukrem.  Do produktów sypkich wlać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielimy na kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtko. Wymieszać nożem, po czym szybko zagnieść ciasto. W przypadku, gdy ciasto klei nam się do dłoni, można dodać trochę mąki pszennej. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować ciasto o grubości około

Ciastka - domowe słodkości
Lubelski Kociołek po raz drugi!!! Naleśniki z kaszą jaglaną 175

szklanki wody 1 łyżka masła 3 łyżki miodu skórka z jednej cytryny szczypta soli łyżeczka cukru Do dzieła!!! Ze szklanki wody, mleka, mąki, cappuccino, soli i cukry przyrządzamy ciasto na naleśniki - smażymy je na niewielkiej ilości oleju. Kaszę płuczemy gorącą wodą, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy ok 30 minut - ja musiałam dolewać wody gdyż kasza szybko ją wchłonęła(...)wiśniami, miodem i masłem i skórką cytrynową na gładki krem. Gotowe naleśniki przekładamy masą jaglaną i zajadamy ze smakiem Smacznego!!! Moje sugestie: Tak przygotowana kasza jaglana smakuje jakby czekoladowo! Można podkręcić jej smak dodatkowymi składnikami: bakaliami, orzechami, kremem czekoladowym lub świeżymi owocami- co tylko podsunie nam nasza fantazja

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto z malinami i czekoladą! Przepyszne! 163

Przepyszne ciasto z malinami i czekoladą! Jak już wspominałam ostatnio uwielbiam ciasta, które robi się w 5 minut. I to należy właśnie do takich. Jest banalnie proste. A obłędnie pyszne! Wilgotne, miękkie, słodkie a zarazem poprzez dodatek malin kwaskowate. Jak na razie jest wysoko na mojej liście TOP.;-))) Polecam Wam serdecznie póki maliny jeszcze do kupienia na ryneczku! SKŁADNIKI(...)kostka masła - 250 g mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 300 g malin - 4 łyżki kuleczek czekoladowych - 120 g cukru brązowego - 2 jaja - 120 ml mleka 3,2% - kilka kropel aromatu cytrynowego WYKONANIE: - masło rozpuść w rondelku, przestudź, powinno być letnie - dodaj do niego aromat, mleko i cukier- tak aby się rozpuścił,  - mąkę wymieszaj z proszkiem

SMYKWKUCHNI
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 163

masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać(...)rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując zmielone migdały. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce

Rozpustne gotowanie
Tarta malinowa 171

Składniki: spód: 1 op markiz czekoladowych np.:  HIT caramel brownie 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki wrzucamy do miksera i ucieramy do momentu powstania konsystencji mokrego piasku wykładamy na dno formy do tarty wstawiamy do lodówki Krem śmietankowy: 1 op serka mascarpone- 250g 1 mała puszka  słodzonego  mleka   skondensowanego Przygotowanie(...)Składniki muszą być zimne! Najlepiej gdyby spędziły noc w lodowce i były wyjęte tuż przed przygotowaniem ciasta Serek mascarpone i  mleko przekładamy do miski i miksujemy ok 15 minut. W miarę ubijania krem będzie robił się coraz bardziej gęsty. Powinien powstać gęsty, jednolity krem. Krem wykładamy na schłodzony spód tarty.  Schładzamy przez min. 2 godziny. Dekorujemy świeżymi malinami

Luźna Kuchnia
Torcik makowy 380

połączenia z innymi składnikami ) Sposób wykonania Białka ubijamy . Pod koniec ubijania dodajemy żółtka i cukier puder. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia , migdałami i makiem. Łączymy z pianą. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Wierzch wyrównujemy i pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 C Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po lekkim ostudzeniu(...)szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem  przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego

Słodkości i nie tylko