czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:38/624)

Ciasto czekoladowo - malinowe 138

Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu  Eksperymentalnej kuchni  i popieram słowa autorki - ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być - po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g(...)jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać jajko i zmiksować.  W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masę czekoladową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki (użyłam okrągłej o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać górę ciasta malinami i dać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec

pink envelope
Brownie z solonym karmelem 303

Brownie to ciasto które chyba nigdy mi się nie znudzi J Maksymalnie czekoladowe, rozpływające się w ustach. Nie ma co przy nim liczyć kalorii, lepiej po prostu skupić się na delektowaniu każdym kęsem. Ta wersja brownie podbija serce każdego kto miał okazję jej skosztować. Piekę to ciasto regularnie i za każdym razem znika z zawrotną szybkością. Myślę że każdy(...)używam również do brownie cukru Dark Muscovado, jest to cukier trzcinowy nierafinowany z dodatkiem melasy o ciemno-brązowym kolorze i wilgotnej konsystencji. Uważam że nadaje się idealnie do ciast czekoladowych. Jest dość trudno dostępny dlatego oczywiście możecie użyć normalnego cukru lub cukru pudru, który dodaje brownie lekkości

Mania Gotowania
Czekoladowe ciasto z czekoladowym kremem 219

Miałam ochotę na coś czekoladowego.. Wybrałam u  Doroty ekstremalnie czekoladowe ciasto. Z taką ilością czekolady i kakao nie piekłam jeszcze nigdy. Ciasto wydaje się być pracochłonne, lecz tak nie jest. Jedynym utrudnieniem może być tylko upieczenie dwóch części ciasta, każdej osobno. tak jak myślałam ciasto wyszło wspaniałe.. Puszyste, z delikatnym kremem i baardzo czekoladowe.. Dokładnie takie(...)piekarnika. Piec 35 - 40 stopni w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy, ciasto należy wyjąc z piekarnika. Składniki na krem czekoladowy: 230 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (granulki) 5 łyżek wody 2 duże jajka 1 łyżka rumu lub wódki 1 łyżka cukru

Na słodko lub wytrawnie
Babka marmurkowa 263

Prosta, dwukolorowa babka. Ciasto ma zwartą strukturę, ale jest miękkie i wilgotne, a co za tym idzie bardzo smaczne. Zamiast herbaty, czy kawy proponuję spróbować babkę razem ze słodkim i owocowym winem Monte Santi . 200 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 łyżki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki śmietany 18% 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)piec przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, a kiedy wystygnie polać polewą czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Dla dzieci , Wielkanoc Tagged: kakao , śmietana

https:KKuchniaMniam
Wuzetka Czekoladowa 162

Wuzetka czekoladowa to przepyszne ciasto z czekoladowym biszkoptem przełożone masą czekoladowo-śmietanową oraz śmietanową. Bardzo puszysta, delikatna, rozpuszczająca się w ustach wuzetka czekoladowa to smakowite ciastko, które z pewnością warto przygotować w naszych domach. Wuzetka Czekoladowa - Składniki: Ciasto: 4 jajka 8 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Krem(...)minut do "suchego patyczka". Studzimy. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż i dół umieszczamy na dnie formy w której się piekło. Ponczujemy alkoholem, a następnie smarujemy kremem czekoladowym. Następnie wykładamy górną cześć ciasta, które także ponczujemy i smarujemy cienką warstwą konfitury wiśniowej. Krem śmietanowy: Śmietankę ubijamy (musimy to robić z dużym wyczuciem, ponieważ ze śmietanki zbyt długo ubijanej może wytrącić się masło

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z cukinią 138

Tydzień temu pokazałam Wam przepis na brownie z dodatkiem buraków , a dzisiaj zachęcam do upieczenia ciasta czekoladowego z cukinią. Wbrew pozorom cukinia nie jest wyczuwalna w smaku. Poniższe ciasto to typowy wypiek czekoladowy. Ponadto ciasto jest lekkie, puszyste i szybkie do przygotowania. Dodatkowo do jego przyrządzenia nie potrzebujemy miksera! Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: 2 szklanki

Ugotować
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 239

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 352

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Słonecznikowiec 365

jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą krówkową i dodatkiem ziaren słonecznika w karmelu , a całe ciasto z góry polane polewą czekoladową i posypane chrupiącym słonecznikiem. Ciasto jest dosyć pracochłonne i zajmuje trochę czasu, ale jest tego warte. Ciasto jest idealne w smaku, a po zmacerowaniu się bardzo lekko(...)wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec - przepis: Składniki: Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 200 g mąki 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła Pieczony słonecznik: 1,5 szklanki

Kuchnia Łukasza
Czekoladowa szachownica 327

Czeko czeko czekolada ! Dziś mam przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować! Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem. Ciasto jest aż potrójnie czekoladowe … bo czekoladowy jest biszkopt …. czekoladowy jest krem … i czekoladowy jest wierzch składający się z przepysznego czekoladowego kremu i chrupiącej czekoladowej posypki. Ciacho wbrew temu co pewnie myślicie jest niesamowicie

Ostra na Słodko
Torcik czekoladowo-jagodowy 156

Niebo w gębie-czekoladowe wilgotne ciasto przygotowane na oleju Kujawskim, dzięki temu nie wymaga dodatkowego nasączenia,  w połączeniu z aksamitną masą śmietanowo jagodową, ta kompozycja pozytywnie zaskakuje a delektowanie się tym ciastem to może być receptura na szczęśliwy dzień. Jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Teraz w sezonie warte wypróbowania! Tortownica śr 24 cm Ciasto: 3 jajka ½ szklanki oleju(...)czym wsypać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, masę wystudzić. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem dodać schłodzoną masę jagodową, zmiksować i wyłożyć na wystudzone ciasto czekoladowe. Udekorować torcik bitą śmietaną, ażurkami i kuleczkami  czekoladowymi oraz cytrynową melisą. Wstawić na całą noc do lodówki. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z burakami 172

ciasto z burakami. Właściwie odkąd pierwszy raz je zobaczyłam wiedziałam że kiedyś je przygotuję. Dwa samotne buraki, które znalazłam z lodówce to trochę za mało na jarzynkę, ale na ciasto czekoladowe w sam raz. Ciasto jest bardzo czekoladowe, niezbyt słodkie a jego słodycz jest wyważona. Buraki są zupełnie niewyczuwalne w smaku a dają ciastu wilgotną konsystencję. Idealne z kleksem gęstego(...)połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy, piec ok. 75 minut (gotowe ciasto powinno być wilgotne w środku, więc nie ma sensu wykonywać testu patyczkiem). Ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostudzenia. Polewa czekoladowa: Śmietankę mocno podgrzać ale nie zagotować, dodać olej oraz połamaną czekoladą. Wymieszać energicznie, aż utworzy się gęsta, świecąca masa. Ganache wylać na schłodzone ciasto. Serwować

Pyry na Gaz
Tarte mousse au chocolat 136

Uwielbiam tarty oraz lekkie czekoladowe pianki, a połączenie tego daje wyborny efekt, wręcz nie do opisania. Pyszne, idealnie kruche czekoladowe ciasto bez mąki, z nutką wanilii, do tego niebiańska pianka czekoladowa z małą dozą alkoholu... Idealnie współgra z filiżanką kawy lub herbaty. Przepis wynalazłam u Kasi . Ciasto: 4 jajka, 150g masła, 1/2 szkl. drobnego cukru do wypieków, budyń czekoladowy(...)sproszkowany budyń oraz proszek do pieczenia. Dodać ubite białka i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać do przygotowanej formy na tartę o śr.27cm. Piec ok. 30min w temp. 160st. Następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze przez ok. 15min. Ostudzić.     Mus czekoladowy: 3 jajka, 50g gorzkiej czekolady, 50g mlecznej czekolady, 100g masła, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżki

Z miłości do słodkości
Brownie z powidłami (bez mąki) 243

przepis - co nie znaczy, że nie będzie dobry ;) Jest to ciasto bez dodatku mąki , a jej zamiennikiem w tym przepisie są mielone migdały. Brownie jest mocno czekoladowe, jak przystało na tego typu ciasta. Powidła przełamują nieco smak czekolady, choć również świetnie z nim współgrają. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x20cm . Brownie z powidłami (bez mąki) Składniki: 100g gorzkiej(...)wszystko wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć do formy, na wierzchu w niewielkich odstępach od siebie nałożyć łyżeczką pozostałe (150g) powidła śliwkowe - nożem lekko wymieszać powidła z ciastem czekoladowym - piec w 180 stopniach przez 25-30 minut, a z masa czekoladowa się zetnie (patyczek po włożeniu i wyjęciu będzie oklejony czekoladą, a nie surowym ciastem) - upieczone brownie wyjąć

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania