4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na SłodkoSzczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czekoladowa rozkosz z kwaśną, wiśniową nutą ! Istny raj dla podniebienia – zwłaszcza, kiedy podajemy je na ciepło. Przygotujemy je nawet w 30 min… znikną niestety
Za drzwiami kuchniDziś, w dniu swoich urodzin jestem pewna, że gdybym jeszcze raz mogła przeżyć swoje 5 urodziny byłabym zachwycona takim tortem! Tylko
Słodki PomysłDziś trochę nietypowa propozycja ale jakże pyszna. Makowiec znalazłam u Olgi Smile i zapragnęłam go sobie zjeść. Upiekłam i powiem że jest pyszny a mogą go
Moje Małe CzarowanieCiasto z warzyw, w tym ciasto buraka, często budzi zdziwienie na twarzy, a czasem i jej skrzywienie. A to zupełnie niepotrzebne, bo ciasto... The post Bezglutenowe
Eksperymentalnie.com1 dojrzałe awokado (najlepiej odmiany Hass), 3-4 łyżeczki płynnego miodu (wielokwiatowy, lipowy), 3 – 5 łyżeczek kakao, kawałek papryczki chili, Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić
królestwo garówMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie
Zdrowie i pysznie na talerzuBanany należą do tej nielicznej grupy składników, dla których sprawdza się zasada „im starsze, tym lepsze”, dlatego jeśli w waszej kuchni macie takie nakrapiane
CiastkozercyWielu ciast nie wyobrażam sobie bez polewy czekola dowej, a jaki jest na nią najlepszy sposób? To właśnie ten domowy :) Przepis
ChilliJemyDo lata jeszcze parę miesięcy, ale pogoda już dopisuje i ponad 20 stopniowe temperatury grzeją nasze buzie. 😊 A co za tym idzie, mamy ochotę na zimne
Zdrowie i pysznie na talerzuJest karnawał, jest zabawa. Nie wyobrażam sobie zakończenia karnawału bez dobrego szampana i odrobiny słodyczy. Przygotowałam dla Was dzisiaj babeczki z dodatkiem szampana, wafelków Lusette zapieczonych
Kuchnia w oparachTen sernik zaczerpnęłam ze zbiorów Ewy Chodakowskiej. Sernik jest bardzo puszysty, bardzo delikatny, bardzo pyszny. Zrobi go nawet laik więc zabierajcie się do pracy by potem
Moje Małe CzarowanieZ początkiem wiosny wypatruję kwitnących fiołków o słodkim zapachu. Mam już swoje sprawdzone miejsca, gdzie co roku zbieram mały koszyczek kwiatków. Przypominam w tym miejscu, aby
Kasia SarnaWyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. Kilka wspaniałych smaków w jednym kawałku. Przepis mam od koleżanki. Trochę go zmodyfikowałam i jestem zachwycona jego smakiem. Goście też bardzo
Smakołyki Asi