To ciasto uratowało mnie, gdy okazało się, że w wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu nie działa piekarnik! Nawet nie wiecie jaka byłam załamana tym faktem :(. Cóż…
Słodki PomysłDelikatny, kremowy, rozpływa się w ustach, taki jest mój dzisiejszy deser. Serników na moim blogu jest całkiem spora ilość ale ja je uwielbiam i jeszcze spora
Moje Małe CzarowanieOstatnio zastanawiałam się do czego użyć cukinii… placki, pikle czy zupy mi się już dawno znudziły. Szukając pomysłu na jej wykorzystanie, ale inne niż dotychczas przypomniałam
Bernika - moj kulinarny pamietnikLista TOP 10 przepisów najczęściej przeglądanych w lipcu. Czas na podsumowanie lipca. Jest to czas kiedy mamy dużo świeżych sezonowych owoców, dlatego dostaliście ode mnie
Zdrowie i pysznie na talerzuZnalazłam przepis w książce " Roślinne kłamstwo" Steven R. Gundry, MD. Zauroczył mnie ten przepis, i lody w mojej zamrażarce szybko się mroziły, trochę pozmieniałam
Moje Małe CzarowanieGdy za oknem panuje przeraźliwy upał, a chcemy zjeść coś słodkiego, polecam domowy budyń czekoladowy (najlepiej schłodzony), podany z jeżynami i borówką amerykańską. MNIAM :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldNiespełna rok po urodzinkach Karolinki dowiedziałam się jak bardzo spodobał się jej tort dla baletnicy, który dla niej zrobiłam w ubiegłym roku! Dwa tygodnie przed swoimi
Słodki PomysłDomowe lody kokosowe z nutellą to smaczne lody, które przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku
Oryginalny smakCzasem, oprócz Internetu, przeglądam stare zeszyty z przepisami i trafiam na takie perełki. To ciasto królowało na naszym stole ładnych kilka lat temu. Sprawdzało się znakomicie
babka w formieNietypowa nazwa ciasta pewnie powiedziecie, ale naprawdę nie wiedziałam jak je nazwać. Na Facebooku pytałam się Was jakiś czas temu, to dostałam odpowiedzi takie jak np
Zdrowie i pysznie na talerzuBanana bread znają chyba wszyscy☺. Jest to najbardziej popularne ciasto w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Dzięki swemu wyjątkowemu smakowi zyskuje na popularności w świecie. Mimo, że w
Tylko pysznieKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoDziś są moje imieniny i zbieram życzenia, a dla Was mam przepyszne ciasto, częstujcie się. Serniki to mój konik, uwielbiam je choć niektórzy twierdzą że sernik
Moje Małe Czarowanie