czerwonej papryki 0,5 puszki kukurydzy 1 łyżeczka koperku 1 łyżka majonezu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ketchupu 0,5 łyżeczki oregano kilka kropel soku z cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapsutę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, paprykę pociąć w paski. Wszystkie składniki wymieszać, dodać przyprawy, pocięty drobno koperek, ketchup, majonez i musztardę i jeszcze
cooklifeŚwięta minęły bardzo szybko, a przed nami Sylwester :) Chciałam zatem zaproponować Wam przepis na sałatkę, która sprawdzi się idealnie na każdej imprezie i na pewno zachwyci
Mania GotowaniaCałą roladę owinąć dość ciasno w folię spożywczą i schować do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem pokroić roladę z łososia w plastry. Można ozdobić roladę świeżym koperkiem i cząstkami cytryny. Smacznego!Polecam również przepis: Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem The post Rolada z łososiem i twarożkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: jajka 1 sztuka, sól - szczypta, cukier 15 dag, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, aromat cytrynowy 3 krople, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 2 łyżeczki, jabłko winne 8 sztuk, wiórki kokosowe 2 łyżki miękka palma, cukry, sól, jajko, proszek do pieczenia z mąką, gęstą śmietanę 18% w robocie wyrabiać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: papierówka 2 kg, śliwki węgierki 3/4 kg, 3:1 żelfix 2 opakowania, cukier 3/4 kg, sok z cytryny 2 łyżki, woda 2 szklanki z umytych papierówek usunąć gniazda nasienne, przekroić na na 4 części i razem ze skórką włożyć do garnka połówki śliwek bez pestek wsypać do jabłek, wlać 2 szklanki wody i zagotować gotować na średnim ogniu mieszając
W Mojej Kuchni Lubięostatnie już pewnie truskawki, maliny i jagody! szczególnie te ostatnie sprawiły mi mnóstwo radości, a Córcia pożarła opakowanie malin prawie na raz!Ja upiekłam babeczki drożdżowe z jagódkami i cytrynowym lukrem ale zrobiłam też próbne dwa słoiczki dżemu z czereśni. Niestety okazało się, że ten owoc jest bardzo
Dzieje kuchennej Wiewiórysiły. Małżona nie karmię, sobie i dzieciom gotuję niewiele, zupa na szybko i naleśniki. Dzisiaj całkiem na zimno ale nie na słodko. Z cytrynowo-koperkowym serkiem i wędzonym łososiem. Pyszne, orzeźwiające połączenie!Rolowane naleśniczki z serkiem i łososiem2 placki naleśnikowe o średnicy ok 26 cm.po 2 łyżki białego sera i greckiego jogurtułyżka posiekanego koperkupół
Dzieje kuchennej Wiewióryprzeglądając najnowszą KUCHNIĘ zachwyciła się jednym z przepisów i zamówiła sobie go na obiad. Danie łatwe w przygotowaniu, lekkie ale sycące, bardzo pachnące i pełne smaku. Z lekka nutką cytryny i nie dominującym smakiem czosnku. Dla mnie wiosenny hit makaronowy! Wiosenne spaghetti z pesto, z zielonych szparagów i natki
Dzieje kuchennej WiewióryMimo, że miał zastrzeżenia zjadł nie tylko jeden kawałek i nie sam oczywiście :)Była pyszna to fakt. Wilgotna, słodka, kwaskowa, trochę jakby z zakalcem dzięki marcepanowi... i ta nutka cytryny... boskie połączenie!Przepis znaleziony
Dzieje kuchennej Wiewiórywykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10 minut.Do ozdobienia:Pierniczki dekorować roztopioną czekoladą lub lukrem (cukier puder utarty z odrobiną wody lub soku z cytryny) i posypać np. cukrowymi koralikami, płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.Smacznego
Oryginalny smakCake with red beansSkładniki.10 dag fasoli czerwonej konserwowej2 łyżki mleka5 dag cukru3 jajka3 dag mąki ziemniaczanej7 dag mąki pszennej1 łyżka cytryny kandyzowanejWykonanie.Do rondelka wrzucić odcedzoną, przepłukaną fasolę, wsypać cukier, wlać 2 łyżki mleka i całość zagotować, cukier ma się rozpuścić, mieszać.Z białek ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie ubić. Osobno ubić żółtka. Połączyć pianę z żółtkami, mąką
Kulinarny karnet ChristopheraCookies with sunflowerSkładniki.25 dag mąki żytniej5 dag cukru brązowego15 dag miodu20 dag masła1 jajko1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka goździków1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka skórki otartej
Kulinarny karnet ChristopheraCo roku na wielkanocnym stole w moim domu gości mazurek z kajmakiem. Mimo całej mojej wielkiej miłości do tego krówkowego specjału, tym razem postanowiłem zamienić go
Food SquareGotujemy na małym ogniu do całkowitego rozgotowania owoców. Przecieramy przez sitko. Do przecieru dodajemy cukier i zagotowujemy. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny, mieszamy, chwilę gotujemy a następnieprzekładamy do słoików, zakręcamy i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnySkładniki ;połowa opakowania rukoli 125 g tj. około 2 garścipołowa sałaty lodowej3-4 pomidoryPrzygotowanie :Umyte liście rukoli i sałaty lekko rozdrobniłam, umyte pomidory pokroiłam w
Proste Potrawy