już wiecie uwielbiam cukinię, w każdej postaci i będę to zawsze powtarzała. Dziś jemy wczesną wersję, a mianowicie kwiaty. Pewnie już próbowaliście je jeść w cieście naleśnikowym, w jajku, czy w tempurze. Dzisiaj trochę wzmocnimy tą przekąskę, dzięki czemu świetnie sprawdzi się na imprezie. porcja 8-10 kwiatów Składniki: 0,5 szklanki mąki 60 ml wody
Niezły Młynekmarchewka pokrojona w plasterki 1 średnia czerwona papryka - pokrojona w paski 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki 450 g ziemniaków, obrane, pokrojone w duża kostkę 300 g cukinii (1 szt), umyta, pokrojona w dużą kostkę 150 g zielonej fasolki szparagowej, przekrojonej na 2 - 3 części 4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki pęczek pietruszki 1 szklanka białego wina
Stare GarySkładniki: kilka kromek czerstwego chleba 3/4 szkl mleka 4 łyżki mąki 1 mała cukinia 1 mała papryka pęczek szczypiorku 2 jajka 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 1/2 łyżki chili Proeco … Czytaj dalej Placuszki z czerstwego chleba
czarrna od kuchniSkładniki: 0,5 kg karkówki lub szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 cukinii 1 opakowanie makaronu świderki Lubella przyprawy: papryka słodka, … Czytaj dalej Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
czarrna od kuchniwersji ortodoksyjnej zrobiłem w początkach naszej przedblogowej zabawy, prawie rok temu. Łza się w oku kręci. Składniki: 1 duża cebula (biała lub czerwona) 1 ząbek czosnku 2 młode cukinie 2 małe i cienkie bakłażany 3 pomidory (najlepiej lima, śliwkowe) 2 kulki mozzarelli oregano tymianek 1 łyżeczka soku z cytryny oliwa sól i pieprz Wykonanie: Cebulę drobno posiekać i zeszklić
zadanie-gotowanieJakiś czas temu na naszym blogu gościł przepis na placki z cukinii ale tym razem mamy dla Was nieco inną wersję
Kuchenne WariacjeCiągle szukam u znajomych i rodzinki ciekawych przepisów na sałatki. W ziemie super jest zejść do piwnicy i wybrać sobie dowolny dodatek do obiadku. Warzywa umyć, cukinie i ogórki pokroić w cienkie plastry. Paprykę oczyścić z błonek i ziarenek, pokroić w małe paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew oskrobać i pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku obrać
Kuchnia Pokoleńnadchodzący słoneczny weekend, zachęcający do grillowania, będą jak znalazł. ;) * SKŁADNIKI na 24 szaszłyki Szaszłyki: 1 kg piersi z indyka 500 g pieczarek 4 czerwone cebule 2 papryki 1 cukinia Sos czosnkowy: 400 g jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Marynata: 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej gorczycy 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki
Food SquareSkładniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo
czarrna od kuchniprzerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie równie smaczna sałatka. Czytaj więcej
Kasia SarnaMakaron" z cukinii to świetny pomysł na przekąskę, lekką kolacje lub danie obiadowe - wszystko zależy od tego na jakie dodatki się zdecydujemy. Czytaj więcej
Kasia SarnaJeżeli lubicie kiszone ogórki, koniecznie spróbujcie ukisić cukinię. Obstawiam, że ten smak również przypadnie Wam do gustu :) Ja ostatnie kawałki mam właśnie spakowane w pudełku z obiadem do pracy. Jutro nastawiam kolejne słoje! Czytaj więcej
Kasia SarnaSkładniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki sosu barbecue Fanex 1/2 łyżeczka chili sól dodatkowo: 1 mała cukinia 2-3 małe cebulki 1 czerwona papryka kilka pieczarek curry, sól, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w sosie barbecue
czarrna od kuchniSkładniki: 1 szklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 1 cebula 1 słoik kiełków soi w zalewie przyprawa do dań chińskich sos sojowy ocet ryżowy curry … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem po azjatycku
czarrna od kuchniminuty do wrzącej wody, następnie odcedzamy. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę, czosnek drobno kroimy, podsmażamy do odrobinie oleju. Dodajemy paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię. Całość dusimy aż warzywa zmiękną, dodajemy passatę pomidorową, przyprawy, kaszę jaglaną i całość razem dusimy przez chwilę. Kaszę z warzywami przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!