Składniki: 3/4 małej główki białej kapusty 50 dkg zmielonej łopatki wieprzowej 2 słoiki pomidorów z cukinią 3/4 kg ziemniaków 25 dkg sera żółtego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka kapuściana
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 20 dkg pieczarek 1 cebula 250 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz curry słodka i ostra papryka czubrica czerwona 1 szklanka kaszy … Czytaj dalej Potrawka z kurczakiem i kaszą bulgur
czarrna od kuchniwykorzystałam keczup cukiniowy ale tutaj będzie równie ok. keczup czy sos pomidorowy, popróbujcie, zachęcam. Lazania szybko znika ze stołu więc lepiej przygotować "słuszną" porcję. Lazania z dynią, cukinią i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej pasty ajwar sól, pieprz słodka papryka curry Przygotowanie: Fileta pokroić w kostkę i posypać … Czytaj dalej Kurczak na ostro z ajwarem
czarrna od kuchniprzy której dzięki zastosowaniu makaronu łazanki uzyskano ciekawy efekt imitujący warstwy. A tak poza tym to prosto i szybko czyli nihil novi. Składniki: - makaron łazanki - ziemniaki - cukinia - mąka - łyżeczka proszku do pieczenia - przyprawy Wykonanie: Makaron gotujemy, a warzywa trzemy na tarce. Mieszamy wszystko razem i umieszczamy w tortownicy
Kryzysowa Książka Kucharskapełnoprawnych cienkich plasterków warzyw kryzysowa - z obierek. W każdym razie obie wyglądają i smakują podobnie :) Po środku oczywiście krążek z marchewki, jak na porządną potrawę przystało :) Składniki: - kabaczek - cukinia - marchewka - mąka Wykonanie: Jeśli robimy wersję wyborową, to kroimy warzywa na pół, a następnie kroimy wzdłuż na cienkie plastry tak, aby kolorowe kawałki skórki stanowiły jedną z dłuższych krawędzi naszego
Kryzysowa Książka Kucharskawłoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700 ml wody 2 łyżki czerwonej soczewicy 150 g cukinii pokrojonej w plasterki 2 pomidory pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku Na maśle poddusić włoszczyznę. Po około 3 minutach oddać czosnek oraz przyprawy. Dodać wodę i soczewice. Gotować około
Moja Galeria Smakupuszka pomidorów Kapary Pieprz w zalewie Szczypiorek Słodka papryka Kmin rzymski Kurkuma Sól Pieprz Od pieczarek odcinamy ogonki i kroimy w drobną kostkę. Podobnie robimy z szalotką i cukinią. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. Dodajemy pomidory z puszki. Ja użyłem takich z czosnkiem i cebulą – możecie dodać zwykłych, nie zapomnijcie jednak dodać wtedy nieco więcej cebuli oraz oczywiście czosnku
MarcinChefalbo i nawet lepszy od tego, który sam przygotowuję. Od pani Ewy dostałem jeszcze książki kucharskie i zestaw produktów firmy Gellwe. Ja odwdzięczyłem się przygotowanym w domu ketchupem z cukinii, z którego gospodyni – jak mi się wydawało – była bardzo zadowolona. Na koniec czas na pamiątkowe zdjęcia. Już po wszystkim, gdy nerwy minęły, była chwila czasu na rozmowę, podpisanie książek. Pani
MarcinChefzagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce pól godziny. Po tym czasie wykładamy ciastem formę do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 20 min w 190 st. Nadzienie: 1 cukinia (ok 40 dag) pół papryki 3 marchewki (ok 10 dag) 3/4 szkl. śmietany kremówki 1 jajko 15 dag sera żółtego gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta
Gotuj z Agnesziemniaków 2 jajka średnia cebula sól i czarny pieprz do smaku olej do smażenia. Twarożek: 0,5 kg twarogu półtłustego mały kubek jogurtu naturalnego młoda cukinia pół szklanki szczypiorku 2 ogórki gruntowe 10 rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne sól i czarny pieprz do smaku łyżka skórki otartej z cytryny Obrane ziemniaki ścieramy na drobnych oczkach
Dieta moja pasjaPyszne i zdrowe urozmaicenie codziennego menu. Składniki 1 szklanka ryżu 1 marchewka kawałek cukinii 10 dkg pieczarek garść grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych 4 jajka … Czytaj dalej Smażony ryż z jajkiem po chińsku
czarrna od kuchnijuż wiecie uwielbiam cukinię, w każdej postaci i będę to zawsze powtarzała. Dziś jemy wczesną wersję, a mianowicie kwiaty. Pewnie już próbowaliście je jeść w cieście naleśnikowym, w jajku, czy w tempurze. Dzisiaj trochę wzmocnimy tą przekąskę, dzięki czemu świetnie sprawdzi się na imprezie. porcja 8-10 kwiatów Składniki: 0,5 szklanki mąki 60 ml wody
Niezły Młynekmarchewka pokrojona w plasterki 1 średnia czerwona papryka - pokrojona w paski 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki 450 g ziemniaków, obrane, pokrojone w duża kostkę 300 g cukinii (1 szt), umyta, pokrojona w dużą kostkę 150 g zielonej fasolki szparagowej, przekrojonej na 2 - 3 części 4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki pęczek pietruszki 1 szklanka białego wina
Stare GarySkładniki: kilka kromek czerstwego chleba 3/4 szkl mleka 4 łyżki mąki 1 mała cukinia 1 mała papryka pęczek szczypiorku 2 jajka 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 1/2 łyżki chili Proeco … Czytaj dalej Placuszki z czerstwego chleba
czarrna od kuchni